28.11.2023
Redakce

Dorostenci Dynama po dvou vítězstvích padlo proti Vítkovicím 3:1

Dorostenci Pardubic hostili v rámci dohrávky patnáctého kola dorostenecké Extraligy Vítkovice. Bleskový start Vítkovic zajistil hostům vedení již v první minutě, na což se Pardubicím podařilo odpovědět až v poslední minutě třetiny. Pozvolný vstup do prostřední části zápasu prolomily až dvě branky Vítkovic v rozmezí jednatřicet vteřin, které byly také posledními brankami v utkání. Vítkovice tak ve druhé třetině rozhodly o vítězství 3:1.

Extraliga dorostu, 15., úterý 28.11.2023, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Vítkovice

1:3
1:1, 0:2, 0:0
Dynamo Pardubice:
Vítkovice:

Komentář

Rychlý start do utkání předvedly Vítkovice, které se již po sedmnácti vteřinách dostaly do vedení. Zásluhu na tom má Marek Hofman, který si v situaci dva na jednoho převzal kotouč od Fasnera u pravé tyče a zakončil do odkryté branky – 1:0. Dynamo mohlo snížit v jedenácté minutě poté, co si Václav Tvrdík najel do útočného pásma a skrytou střelou se snažil propálit Vargu. Ten ale reflexivně zakročil a zakončení zlikvidoval.

Hned o minutu později dostali Vítkovice k dispozici nájezd, který si vzal na starosti Olaf Zachariasz. Tomu se ale nepovedlo zakončení mezi betony Tuláčka, a tak bylo skóre stále 1:0. To se změnilo až v poslední minutě první třetiny, kdy Dynamo využilo přesilovou hru. Křečan našel na modré čáře volného Jiřího Řehořka, jenž tvrdou ránou propálil Vargu – 1:1.

Opatrný začátek prostřední části zápasu mohl prolomit Mikeska, který se v devětadvacáté minutě probojoval k odraženému kotouči před odkrytou vítkovickou brankou, ale než se mu podařilo vystřelit, tak o kotouč přišel. Gólové konto druhé třetiny otevřel až ve dvaatřicáté minutě Maxmilián Max, jenž si převzal kotouč po rychlém brejku od Mareše a propálil Tuláčka – 1:2. O jednatřicet vteřin později šly Vítkovice poprvé v utkání do dvoubrankového vedení. Postarala se o to opět dvojice vítkovických útočníků, která se podobně jako u předchozího gólu rozjela rychle o pardubické brance, přičemž Fasner našel na poslední chvíli najíždějícího si Michaela Nazada, jemuž sedla střela z první a rozvlnil pardubickou síť – 1:3.

Navýšení vedení mohlo přijít již ve dvaačtyřicáté minutě potom, co Plško skvěle hledal volného spoluhráče před brankou, ale jeho přihrávka byla tečována mimo ohrožení branky. V devětačtyřicáté minutě měl na druhé straně možnost snížit Rolinek, jenž se probojoval do prostoru pravého kruhu, ale jeho zakončení našlo jen Vargovu lapačku. V závěru utkání přišlo velké množství vyloučení, avšak žádné z nich nemělo gólovou dohru, a tak si Vítkovice z Pardubic odváží vítězství 3:1.

Ohlasy po utkání

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice) – „Samozřejmě když dostaneme gól hned po sedmnácti vteřinách, tak to není úplně dobře zahájený zápas. Nějakých pět minut jsme se z toho dostávali a byli jsme pod tlakem. Soupeř byl všude dřív. Poté se nám podařilo jednoduše sehrát přesilovou hru a srovnat na 1:1. Od té doby jsme začali soupeře mírně přehrávat. Bohužel potom ve druhé třetině dal soupeř dva slepené góly rychle za sebou a trochu nás to položilo. Ve druhé třetině jsme vlastně měli osmnáct střel a nedokázali jsme dát gól, takže i přes tenhle optický tlak se nám nedařilo držet se soupeřem krok, a vlastně třetí třetina byla dost ovlivněna tím pětiminutovým trestem na začátku, kdy se hrálo dlouho v oslabení, a poté jsme se už nedostali k náporu, abychom byli schopní ten zápas otočit. Gratulace soupeři.“

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera) – „Myslím si, že jsme od poloviny první třetiny měli dobrý pohyb hlavně křídel, což byl náš záměr dostat pardubické beky pod tlak. Potom si myslím, že jsme hráli velice organizovaně v obranném pásmu. Je to velké vítězství a mám z toho radost, jelikož body potřebujeme jako sůl.“

Zápasy v sezóně

6., 23. 9. 2023
VIT - PCE
4:0
15., 28. 11. 2023
PCE - VIT
1:3
24., 7. 12. 2023
VIT - PCE
8:2
6. kolo, 13. 1. 2024
PCE - VIT
5:4
16. kolo, 24. 2. 2024
VIT - PCE
0:5

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Matěj Tuláček 60 27 24 3
Obránci G A +/- TM
Filip Křečan 0 1 0 0
Jiří Řehořek 0 1 0 0
Dominik Jaroš 0 0 -1 2
Michal Jansa 0 0 -1 0
Ondřej Ruml 0 0 -2 0
Teodor Vápeník 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Lukáš Korec 1 0 0 0
Matěj Novák 0 0 0 25
Václav Joska 0 0 0 2
Dominik Drábek 0 0 -1 0
Štěpán Lempach 0 0 -2 0
Martin Mikeska 0 0 -1 0
Tomáš Rolinek 0 0 -2 0
Patrik Šimonek 0 0 -1 0
Pavel Tvrdík 0 0 0 0
Václav Tvrdík 0 0 -2 0
HC Dynamo YouTube