Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 25. kolo, neděle 29.11.1998, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

2:0
1:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 4. Rozsíval (Kudrna, T. Martinec), 34. Jantovský (T. Martinec). Rozhodčí: Rejthar – Frühauf, Průcha. Vyloučení: 4:9, navíc Rousek a Metlička oba 10 minut a osobní trest. Bez využití. Diváci: 6057. Průběh utkání: 2:0.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Malinský, Jančařík, Mudroch, Cypljakov, Pospíšil – Mikeska, Blažek, Jantovský – Rozsíval, T. Martinec, Kudrna – Kábrt, Plášek, S. Procházka.
Karlovy Vary: Pejchar – M. Richter, Sejejs, Pavlas, Černošek, Snopek, Maškarinec – Janků, Kverka, Rousek – Klimt, Steiner, Metlička – Prokůpek, Filip, Streit – R. Svoboda, M. Horák, Kraus.

Komentář

Karlovarští hokejisté zřejmě vystříleli všechen střelecký prach v utkání na Kladně a dnes už podruhé za sebou vyšli bez gólového efektu, když prohráli v Pardubicích 0:2. Pro domácího brankáře Bartu to znamenalo první letošní vychytanou nulu.

Úvodní minuty naznačily, že se na pardubickém ledě bude hrát rychlý a důrazný hokej. Domácí už po třiceti sekundách měli první šanci, ale červené světlo za Pejcharovou brankou rozsvítili až ve čtvrté minutě, kdy agilní Rozsíval zakončil pěknou kombinaci Martincova útoku.

Západočeši bojovali jako lvi, často až na samé hranici regulérnosti, ale nedokázali se prosadit. Až ve druhé polovině úvodní třetiny přestal být rozhodčí Rejthar benevolentní a začal vylučovat, ale to se odrazilo na kompaktnosti hry. Místo kombinačních akcí se prosazovaly spíše individuality.

Druhá část utkání nabídla vyrovnanější hru. Hosté dokazovali, že přijeli hrát hokej, a nesoustřeďovali se jen na důsledné bránění. Pardubičtí ale bojovali lépe než v pátek proti Kladnu a vyplatilo se jim to. Ke druhé brance domácích značně přispěl chybným rozehráním brankář Pejchar a Jantovský dvě sekundy před návratem svého spoluhráče Kudrny z trestné lavice dal druhý gól Pardubic.

Nervozita Západočechů vyvrcholila dvěma desetiminutovými tresty pro Rouska a Metličku, Karlovarští se navíc snažili vyprovokovat domácí hráče k oplácení, aby rozbili údernou sílu pardubických útoků.

Nepodařilo se jim to, a tak závěrečná třetina byla opět plně v režii domácích. Ti byli mnohem aktivnější a důraznější v útoku, naráželi však na pozorně chytajícího Pejchara, který se snažil svými zákroky odčinit chybu při druhé brance.

Teprve v závěrečných pěti minutách, kdy domácí již více mysleli na obranu, Západočeši vyrovnali hru a častěji se dostávali před Bartu. V 56. minutě zahodil Janků největší šanci svého mužstva, když sám najížděl na pardubického brankáře, ale neproměnil. Hosté se dvě a půl minuty před koncem odhodlali k power play, ale ani v ní Bartu nepřekonali.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Myslím si, že v první třetině jsme si vypracovali spoustu šancí a hosté se štěstím odolávali, aby nedostali pět gólů. Stav 1:0 byl pro nás zarážející, protože od druhé třetiny soupeř přidal, hrál důsledněji a my jsme se trápili z neproměňování šancí. V závěru zápasu jsme hosty takřka k ničemu nepustili až na šanci Janků v 56. minutě. Pokud mužstvo nedá gól, nemůže vyhrát.“

Josef Beránek (HC Becherovka Karlovy Vary): „Škoda, že se nám nepodařilo dát gól. Utkání by se asi vyvíjelo jinak. Rozhodčí měli rozdílný metr, v začátku utkání nás k ničemu nepustili a podle toho se také utkání vyvíjelo. Nemám dobrý pocit z rozhodování pana Rejthara a obou čárových rozhodčích.“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 11. 10. 1998
KVA - PCE
1:1
25. kolo, 29. 11. 1998
PCE - KVA
2:0
38. kolo, 24. 1. 1999
KVA - PCE
1:4
51. kolo, 14. 3. 1999
PCE - KVA
5:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Libor Barta 60 0 28 0
Obránci G A +/- TM
Jiří Malinský 0 0 2 0
Petr Jančařík 0 0 1 0
Alexandr Cypljakov 0 0 0 2
Tomáš Pácal 0 0 0 2
Petr Mudroch 0 0 0 0
Robert Pospíšil 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Jiří Jantovský 1 0 1 0
Patrik Rozsíval 1 0 1 0
Tomáš Martinec 0 2 2 0
Jaroslav Kudrna 0 1 2 2
Stanislav Procházka 0 0 0 2
Tomáš Blažek 0 0 0 0
Luděk Brož 0 0 0 0
Pavel Kábrt 0 0 0 0
Michal Mikeska 0 0 0 0
Karel Plášek 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube