14.2.2024
Redakce

Béčko těsně prohrálo s první Porubou

Pardubická rezerva ani počtvrté v sezoně na Porubu nevyzrála. S lídrem tabulky sice hráli svěřenci Tomáše Jirků vyrovnanou partii a třikrát se dokázali přiblížit na rozdíl jedné branky, ale prohře 3:4 nakonec nezabránili. Slušným výkonem se blýskl zkušený matador Daniel Rákos, který bodoval už ve čtvrtém utkání v řadě.

Chance liga, 47. kolo, středa 14.2.2024, Ostrava, RT TORAX ARENA

HC Poruba

Dynamo Pardubice

4:3
2:1, 2:1, 0:1
Branky a nahrávky: 09:29 Střondala (Christov; 5/5), 17:00 Mrázek (Tvrdoň, Střondala; 5/5), 29:20 Klímek (Razgals, Klimíček; 5/5), 39:51 Christov (Střondala, Lemcke; 5/5) – 17:32 Žálčík (Herčík, Rákos; 5/5), 33:07 Herčík (Rákos; 5/4), 53:16 Rákos (Chabada, Herčík; 5/5). Rozhodčí: Kubičík, Šico – Hanzlík, Mikšík. Diváci: 2153. Vyloučení: 0:0. Bez využití. Vhazování: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
HC Poruba: Dolejš – Sedlák, Doudera, Klimíček, Voráček, Lemcke, Gutwald, Stehlík – Tvrdoň, Střondala, Christov – Klímek, Honejsek, Razgals – Gřeš, Vachovec, Berisha – Lednický, Krenželok, Mrázek.
Dynamo Pardubice: Vomáčka – Zdráhal, Tvrdík, Chabada, Nedbal, Kaštánek, Hrádek, Kubíček – Lichtag, Kaut, Hrníčko – Urban, Mikyska, Pochobradský – Herčík, Rákos, Žálčík – Pavlata, Rouha, Zeman.

Komentář

Do vedení se domácí tým dostal zhruba v polovině první třetiny, kdy se křídelník Vít Christov průbojně dostal do pravého kruhu a vyslal křižný pas do mezikruží, kde ho obdržel Vojtěch Střondala. Třiadvacetiletý centr ukázal, proč je nejproduktivnějším hráčem Poruby, a přesně k pravé tyči zakončil. V čase 16:55 se prosadil také útočník Petr Mrázek, který předvedl efektivní spolupráci s forvardem Markem Tvrdoňem. Slovenský rodák navezl kotouč do útočného pásma a předal jej za sebe Mrázkovi. Bývalý hráč Komety Brno využil toho, že Tomáš Vomáčka příliš neviděl, zamířil a vypálil přesně do pravého horního rohu.

Pardubickému B týmu se však podařilo rychle odpovědět. Obránci Ostravanů nechali Danielu Herčíkovi po vhazování ve svém obranném pásmu příliš mnoho prostoru a talentovaný mladík tak chytře najel s pukem do slotu a přihrál úplně volnému Lukáši Žálčíkovi, jenž neměl problém se do odkryté brány trefit. Muži Jiřího Režnara ještě měli 50 vteřin před koncem úvodního dějství možnost vstřelit gól do šatny, když se sám před Vomáčkou ocitl lotyšský útočník Frenks Razgals. Pardubický brankář se ale akrobaticky roztáhl a stav 1:2 udržel.

Sedmadvacetiletý Lotyš si ale v druhé periodě spravil chuť pěknou asistencí. Jeho nahrávka mezi dvěma bránícími hráči Dynama našla křídelníka Daniela Klímka, který naznačil střelu, chytře si přehodil kotouč na bekhend a z úhlu rozvlnil hostující síť. Ve 32. minutě byla béčku nabídnuta druhá přesilovka v zápase. Po 76 sekundách ji zúročil Herčík přesnou ránou od modré čáry a znovu tak snížil na rozdíl jedné branky. Jenže devět vteřin před druhou sirénou Christov znovu prokázal svou důraznost, když se jako první dostal k lobu Střondaly a kličkou překonal Vomáčku.

Danielu Rákosovi se ještě povedlo v poslední třetině snížit na 3:4. Ondřej Chabada vystřelil od modré čáry, jeho projektil sice na Daniela Dolejše nevyzrál, ovšem dostal se právě ke zkušenému veteránovi Rákosovi, který ukázal své zkušenosti a dobrou poziční hru a do de facto prázdné branky s klidem zakončil. Srovnat už nicméně pardubická rezerva nedokázala a z Ostravy tak odjíždí s bolestivou prohrou 3:4.

Ohlasy po utkání

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): „Jsme zklamaní, protože jsme sem jeli pro body. Samozřejmě s obrovským respektem k soupeři. Jenže my jsme v situaci, kdy potřebujeme každý bod a s takovým nastavením jsme přijeli. Ale udělali jsme spoustu chyb v obraně a Poruba se tak dostávala do přečíslení, která využívala. Ve třetí třetině se nám povedlo snížit na rozdíl jednoho gólu, ale pořád nám chyběl tlak do branky a práce na masce. Protože když jsme Dolejšovi clonili, tak jsme skórovali. V závěru zápasu jsme věřili, že bychom mohli zopakovat obrat jako ve Vsetíně. Bohužel jsme si tu šanci sami vzali pětiminutovým vyloučením a domácí si to zkušeně pohlídali.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 4. 10. 2023
PCE - POR
1:5
21. kolo, 15. 11. 2023
POR - PCE
4:1
34. kolo, 3. 1. 2024
PCE - POR
2:5
47. kolo, 14. 2. 2024
POR - PCE
4:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube