31.10.2021
Redakce

Jeden gól ve Vítkovicích na body nestačil, Dynamo odjíždí s prázdnou

Vítkovice předvedly na domácím ledě odvážný výkon, který jim zajistil tři body. V polovině zápasu se Ridera dostala do dvoubrankového vedení, na které odpověděl z Pardubic pouze Matěj Blümel využitou přesilovou hrou. Ve třetí části se Dynamo pokoušelo srovnat, s výsledkem ovšem hnuli pouze domácí střelci. Pardubice tak míří z OSTRAVAR ARÉNY bez bodů.

Tipsport extraliga, 20. kolo, neděle 31.10.2021, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA

Vítkovice

Dynamo Pardubice

4:1
1:0, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 06:38 Kalus (Stehlík, Plášil), 28:26 Bernovský (Kovář, Krenželok), 51:50 Dej, 58:01 Kalus (Bondra) – 39:59 Blümel (Košťálek, Kousal). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Komárek, Hynek. Diváci: 3890. Vyloučení: 4:4. Střely na branku: 30:36 (9:10, 11:16, 10:10). Zblokované střely: 16:15. Hity: 12:12. Vhazování: 28:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Vítkovice: Stezka – Solovyev, Polák, Galvins, Plášil, Koch, Stehlík, Kovář – Kalus, Dej, Bondra – Svačina, Hruška, Illéš – Lednický, Marosz, Fridrich – Bernovský, Krenželok, Krejsa.
Dynamo Pardubice: Klouček – Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Zdráhal – Paulovič, Poulíček, Blümel – Říčka, Musil, Cienciala – Kousal, Roman, Camara – Hecl, Rohlík, Koffer.

Komentář

Dynamo ve Vítkovicích velmi rychle získalo přesilovou hru, která trvala pouhou minutu, než odešel pykat také pardubický hráč. Domácím následná početní výhoda pomohla, neboť v ní soupeře potrápili. V 7. minutě se povedlo hokejistům Vítkovic otevřít skóre, konkrétně to byl Marek Kalus, jehož teč po střele od modré skončila až za zády Kloučka - 1:0. Trenéři Dynama si vzali výzvu, zdálo se jim, že bylo brankáři bráněno v zákroku. Rozhodčí se s tím neztotožnili, takže branka platila, navíc musely Pardubice do čtyř.

Další oslabení Dynamo zvládlo, krátce po něm se ovšem mohli domácí dostat do dvoubrankového vedení. To když Solovjov nastřelil z pravého kruhu tyčku. Dynamu se také podařilo vzbudit několikrát vzruch před Stezkou, žádná ze střel se ale neujala. Proto se šlo do kabin za stavu 0:1 z pohledu Východočechů.

Zkraje prostřední části se Pardubicím povedla pasáž, ve které dominovala druhá formace. Stezka byl proti střele Ciencialy připraven, odolával poté i proti dalším pokusům Dynama. V permanenci byl ale i Klouček na druhé straně, proti ranám Kocha i Bernovského uspěl. Jenže netrvalo to dlouho a domácím se povedlo ve 29. minutě uskočit do dvoubrankového náskoku. Kovářovu navštívenku ještě brankář Pardubic vyrazil, na dorážku, kterou měl na svědomí Jan Bernovský, byl krátký - 2:0.

Zanedlouho mohlo být hůře, to když pykal za podrážení Nakládal. Vítkovičtí vytvořili kolotoč v útočném pásmu, hosté zalehli kotouč v brankovišti a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se postavil Svačina, ale neproměnil, protože kotouč poslal vysoko nad pardubickou branku. Snížení posléze mohla přinést akce Blümela s Paulovičem, Stezka si s oběma pokusy poradil. Vítkovický brankář se v závěru druhého dějství proměnil v hrdinu, protože dokázal pochytat několik velkých příležitostí. V samém závěru kapituloval, necelou vteřinu před sirénou proměnil přesilovou hru Matěj Blümel - 2:1.

Úvod třetí třetiny byl v režii Vítkovic, do slibné možnosti se dostal Dej, ale na Kloučka nevyzrál. Na druhé straně byla Hrádkova střela sražená do ochranné sítě. Pardubicím se naskytla výborná šance vyrovnat v pětiminutové přesilovce, trest do konce utkání dostal za úder do hlavy a krku Koch. Bohužel pro hosty šlo o přesilovku zkrácenou, protože v ní fauloval Poulíček a těsně před koncem i Paulovič. Početní výhoda se tedy nepovedla, skóre se nehnulo.

Postupem času vyráželi Pardubičtí do brejků, ale ani z nich nedokázali vytěžit kýžené vyrovnání. Naopak to byly Vítkovice, kdo skóroval. V 52. minutě využil zmatků před brankovištěm Dynama Rastislav Dej - 3:1. Pardubice se ještě snažily s výsledkem něco udělat, ale nepomohla ani hra v šesti bez brankáře, naopak jsme počtvrté kapitulovali. Opuštěnou klec trefil Marek Kalus - 4:1. Dynamo odjíždí z Ostravar arény bez bodů.

Ohlasy po utkání

Miloš Holaň (HC VÍTKOVICE RIDERA): „Musím poděkovat hráčům za výkon, který odvedli. Proti tak silnému soupeři jako jsou Pardubice jsme odvedli i dobrý taktický výkon. Šli jsme do vedení a hlídali si výsledek. Vidím několik klíčových momentů. Nejprve jsme nepojistili vedení z trestného střílení, následnou přesilovku jsme dohráli katastrofálně. Těch deset minut ve druhé třetině byly Pardubice jasně lepší. Čekali jsme, co s týmem udělá inkasovaná branka setinu před koncem druhé třetiny. Musím pochválit hráče za to, že ukázali charakter. Ve třetí třetině hráli tak, jak jsme zápas začali. Odehráli jsme to dobře, podržel nás vzadu Stezka. Vítězství bereme s pokorou, cenné tři body.“

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Měli jsme celkem dobrý vstup do utkání, prvních pár minut bylo z naší strany dobrých. Vytvořili jsme si i šanci, bohužel nás přibrzdilo oslabení, inkasovaný gól a neúspěšná trenérská výzva. Hráli jsme v oslabení čtyři minuty a do konce první třetiny se z toho nedokázali dostat. Další dvě třetiny vyrovnané, možná jsme měli opticky více ze hry. Nebyli jsme schopní se prosadit přes jejich důraznou obranu. Měli jsme střely od modré čáry, ale vyložené šance ze slotu ne. Brankář soupeře navíc většinu střel viděl, takže je v klidu pochytal. Závěr rozhodla pětiminutová přesilovka, kterou jsme nebyli schopní využít a naopak jsme v ní dvakrát faulovali. Tímhle jsme definitivně prohráli.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 3. 8. 2021
VIT - PCE
0:4
přát., 10. 8. 2021
PCE - VIT
2:4
5. kolo, 13. 10. 2021
PCE - VIT
6:0
20. kolo, 31. 10. 2021
VIT - PCE
4:1
35. kolo, 26. 12. 2021
PCE - VIT
2:3sn
50. kolo, 6. 2. 2022
VIT - PCE
4:1

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Milan Klouček 59 29 26 3
Obránci G A +/- TM
Jan Košťálek 0 1 -1 0
Jakub Nakládal 0 0 -1 2
Michal Hrádek 0 0 -2 0
Jan Kolář 0 0 -2 0
Juraj Mikuš 0 0 -1 0
Dennis Robertson 0 0 -1 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Matěj Blümel 1 0 -1 0
Robert Kousal 0 1 -1 0
Patrik Poulíček 0 0 -1 4
Matej Paulovič 0 0 0 2
Anthony Camara 0 0 -1 0
David Cienciala 0 0 -2 0
Marek Hecl 0 0 0 0
Filip Koffer 0 0 0 0
Adam Musil 0 0 -2 0
Ondřej Rohlík 0 0 -2 0
Ondřej Roman 0 0 -1 0
Robert Říčka 0 0 -2 0
HC Dynamo YouTube