5.8.2021
Redakce

Další vítězství! Pardubice doma udolaly Olomouc 3:1, rozhodli mladíci

Také druhý duel Letních hokejových her zvládlo Dynamo úspěšně, poprvé před domácími fanoušky se radovalo z výhry 3:1 nad Olomoucí. Gólově se o vítězství zasloužili talentovaní Pavol Štetka s Danielem Herčíkem a zkušený Ondřej Roman. V následném prodloužení s Morou skóroval po krásné akci David Cienciala.

přát., čtvrtek 5.8.2021, enteria arena

Dynamo Pardubice

Olomouc

3:1
2:0, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 13:46 Štetka (Hrádek, Kolář; 5/5), 17:53 Roman (Košťálek, Cienciala; 5/5), 31:43 Herčík (Košťálek; 5/5) - 29:39 Kolouch (5/5). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 328. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1
Dynamo Pardubice: Soukup – Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Vála, Zdráhal – Hecl, Musil, Blümel – Štetka, Roman, Cienciala – Koffer, Rohlík, Matýs – Pochobradský, Herčík, Anděl.
Olomouc: Lukáš – Rašner, Rutar, Groch, Dujsík, Valenta, Černý, Mareš, Řezníček – Klimek, Kučera, Tomeček – Burian, Knotek, Ministr – Bambula, Navrátil, Kunc – Tomajko, Kolouch, Mácha.

Komentář

Pardubice vstoupily do utkání velmi aktivně a již v páté minutě mohly vést o dvě branky. Hecl ani Rohlík ovšem nemířili přesně, dobré zákroky předvedl brankář Lukáš. To jeho protějšek se musel v brance trochu nudit, nějaké možnosti Olomouce pokryl, ale byli to hlavně domácí, kdo zaměstnával jednoho z gólmanů. Situace na ledě eskalovala při první početní výhodě. Brankář Kohoutů měl co dělat, aby střelecké pokusy Blümela a Košťálka vyrazil.

Ve 14. minutě se již skóre otevřelo, Pavol Štetka, jeden z pardubických benjamínků, obdržel kotouč do jízdy a se štěstím dokázal samostatný únik proměnit – 1:0. Pardubičtí byli znovu v ráži, což vyústilo v další trefu. Dvě minuty před první sirénou nahodil Košťálek puk na branku, tečovat jej mimo dosah brankáře dokázal Ondřej Roman – 2:0. Závěrečné desítky sekund nepřinesly vyloženou příležitost, takže se do kabin šlo za vedení pardubického Dynama.

Prostřední dějství začalo nepřesnostmi na obou stranách. Zkraje třetiny šel pykat za podrážení Vála, jenže hostům se přesilová hra nepovedla. Soukup i díky skvělé defenzivní práci svých spoluhráčů neinkasoval. Udeřit mohlo naopak Dynamo. Blümel a po něm i Musil měli na hokejkách navýšení vedení, nicméně Lukáš si vyrážečkou pohlídal zakončení obou hokejistů. Těsně před polovinou duelu měl snížení na své holi Burián, jenže ani on nenašel recept na výtečného Soukupa.

To se povedlo až ve 30. minutě, Jan Kolouch využil chyby domácí defenzívy a překonal tvrdou střelou brankáře Pardubic – 2:1. Domácí ovšem zareagovali skvěle, za dvě minuty opět vedli o dva góly. Daniel Herčík, další z pardubických mladíčků, využil zmatku před brankou soupeře a pohotově dorazil puk do sítě – 3:1. Během necelých šedesáti vteřin se mohlo skóre opět měnit, tentokrát ovšem Cienciala v samostatném úniku Lukáše nepřekonal. Moře se sice ve druhé části povedlo rozbít pardubický tlak, jenže do kabin se šlo opět s dvoubrankovým rozdílem.

Začátek třetí třetiny domácím vyšel. Aktivní přístup znamenal vyloučení olomouckého Kučery. Druhou přesilovou hru v zápase ovšem domácí opět nevyužili. Ba naopak, Dynamo klidně mohlo inkasovat, jenže Soukup dokázal nadějné možnosti Mory zlikvidovat. Pardubický brankář si poradil i se zajímavým zakončením Klimka z pětačtyřicáté minuty. Zbytek utkání se spíše dohrával, přestože si oba týmy dokázaly vytvořit nebezpečné situace, skóre se neměnilo. A to ani v případě, když minutu před koncem Mora odvolala brankáře a zkusila to v šesti.

V následném prodloužení rozhodl po krásné akci David Cienciala, jenž se nejprve uvolnil v rohu hřiště, vyměnil si puk s Romanem a poté zamířil přesně mezi tři tyče.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „První třetina byla z našeho pohledu dobrá. Měli jsme hru pod kontrolou, byli jsme aktivní a na kotouči. Mohli jsme se trošku více tlačit do branky. Od druhé třetiny to bylo oboustranně rozhárané. Myslím si, že pro diváka to nebylo moc hezké pokoukání. Samozřejmě pořád sestavu kombinujeme, zkoušíme hráče, takže chápu, že i oni to mají těžké. V úterý jsme podali lepší výkon než dnes, tři body se ovšem počítají, navíc se prosadili mladíci.“

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „„Zápas splnil, co jsme od něho očekávali. Do sestavy jsme vložili pár mladých hráčů, myslím, že si vedli poměrně dobře. Celkově ten výkon nebyl úplně zlý. Já musím hráče pochválit. Samozřejmě tam byly i chyby, ale to k prvnímu přípravnému utkání patří. Hráli jsme aktivně, bruslil jsme, dobře jsme napadali, připravili jsme si dostatek gólových příležitostí. Nevidím v duelu negativum, snad jen to, že jsme prohráli. Je skvělé, že na utkání mohli dorazit fanoušci. Děláme to pro ně, nehrajeme pro televizi nebo média. Když jsou lidi na stadionu, tak pro nás je to lepší.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 5. 8. 2021
PCE - OLO
3:1
přát., 12. 8. 2021
OLO - PCE
4:5sn
13. kolo, 10. 10. 2021
PCE - OLO
0:1p
28. kolo, 30. 11. 2021
OLO - PCE
1:4
43. kolo, 26. 1. 2022
PCE - OLO
3:0
58. kolo, 4. 3. 2022
OLO - PCE
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube