3.8.2021
Redakce

Dynamo úvodní zápas Letních hokejových her zvládlo. Vítkovice smetlo 4:0

Úvodní zápas Letních hokejových her jsme zvládli na výbornou, když jsme v OSTRAVAR ARÉNĚ porazili domácí Vítkovice jednoznačně 4:0. Utkání se prakticky rozhodlo hned v první třetině, kterou jsme vyhráli 3:0. Z prvních gólů v pardubickém dresu se mohli radovat David Cienciala s Markem Heclem, trefili se také Rohlík a Nakládal. Po základní hrací době následovalo ještě prodloužení, v němž gól nepadl, a nájezdy, ve kterých zvítězil soupeř.

přát., úterý 3.8.2021, Ostravar Aréna

Vítkovice

Dynamo Pardubice

0:4
0:3, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 0:28 Cienciala; 5/5, 14:10 Rohlík (Říčka, Mikuš; 5/5), 16:41 Hecl; 5/5, 51:21 Nakládal (Poulíček; 5/4). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 878. Průběh utkání: 0:4.
Vítkovice: Dolejš (Stezka) – Galvinš, Gewiese, Koch, Kovář, Dudas, Stehlík – Bukarts, Hruška, Lehtonen – Bernovský, Marosz, Svačina – Bondra, Flick, Kalus – Lednický, Chlán, Fridrich.
Dynamo Pardubice: Klouček (Soukup) – Mikuš, Košťálek, Vála, Nakládal, Zdráhal, Hrádek – Hecl, Cienciala, Blümel – Říčka, Poulíček, Rohlík – Koffer, Matýs, Anděl – Lichtag, Pochobradský, Costa.

Komentář

První utkání Letních hokejových her začalo Dynamo fantasticky, když se už po osmadvaceti vteřinách dostalo do vedení díky nové posile Davidu Ciencialovi, který překonal brankáře Dolejše – 0:1. I domácí celek se dostával do šancí, žádný pokus ze střední vzdálenosti ale za Milanem Kloučkem neskončil. Po kombinaci Bernovského se Svačinou byly Vítkovice blízko vyrovnání, Klouček však střelu zastavil. V 9. minutě první třetiny si do pásma nabruslil kapitán Jakub Nakládal, tvrdě vypálil, ale jen do tyče. V 15. minutě odskočilo Dynamo do dvoubrankového trháku. Robert Říčka vybojoval u branky kotouč a poté našel nekrytého Ondřeje Rohlíka, jenž svůj nájezd zakončil bezchybně – 0:2. Tři minuty před koncem první periody hosté opět navýšili náskok. Vteřinu po vypršení Ciencialova trestu se premiérovým gólem v pardubickém dresu prosadil Marek Hecl – 0:3!

I začátek druhé třetiny byl zcela v režii hostů. Aktivní Marek Hecl se u branky dokázal vyhnout třem protihráčům, jeho střela však zamířila nad. Domácí mohli snížit, když Lednický vystihl pas a ujížděl ke Kloučkovi, ke střele se ale nakonec nedostal. Pardubice svojí nedisciplinovaností nabídly soupeři dvě přesilové hry, obě však Dynamo ubránilo.

Po vyloučení mladého pardubického útočníka Lichtaga se ve vlastním oslabení řítil na Dolejše Matěj Blümel, zakončení bohužel nebylo příliš přesné. V 52. minutě využilo Dynamo přesilovou hru, nahrávku Poulíčka využil přesnou ranou Jakub Nakládal – 0:4! V 54. minutě ještě zahrozilo Dynamo z rychlého protiútoku, nepřesná střela Roberta Říčky ale tuto příležitost nakonec zhatila. Více už toho třetí třetina nenabídla, a proto konečný výsledek úvodního zápasu nové sezony skončil 4:0 ve prospěch Pardubic.

Po základní hrací době ještě následovalo pětiminutové prodloužení, v němž ale žádný gól navíc nepadl. V nájezdech byli úspěšnější domácí hokejisté, když své šance proměnili Bondra a Bukarts. Na straně Pardubic byl úspěšný jen Marek Hecl.

Druhý přípravný duel sehraje Dynamo před domácími fanoušky v malé hale enteria arény ve čtvrtek od 17 hodin, soupeřem bude Olomouc.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Mělo to celkem šťávu i důraz, na to, že to bylo přípravné utkání. Ve druhé třetině se trochu přiostřilo. Odehráli jsme zápas slušně, měli jsme výborný pohyb, zužitkovali jsme na začátku pár přečíslení. Ve druhé třetině jsme místy zbytečně chtěli jít do brejku a dávat další góly. Na můj vkus jsme také byli často vylučovaní, na druhou stranu jsme oslabení odehráli výborně. Za což jsme rádi a vítězství 4:0 ve Vítkovicích si určitě ceníme. Dobrý výsledek."

Miloš Holaň (HC VÍTKOVICE RIDERA): „Zápas hodnotím špatně a to jak v rovině výsledkové, tak herní. Je vidět, že Pardubice jsou o týden nebo čtrnáct dní déle na ledě. Bylo to krásně vidět v rychlosti a přesnosti přihrávek. Máme na čem pracovat, měli jsme spoustu chyb v obraně, tedy v tom, co by nás mělo zdobit. Nejsme mužstvo, co bude všechny přehrávat a střílet pokaždé šest gólů. Kéž by tomu tak bylo. Loni nás zdobila úplně jiná hra. Chápu, že je začátek, pětky jsou úplně jinak poskládané. Na přesilovky jsme neměli čas, jen trošku ráno na rozbruslení. Jsem v tomto střízlivý a nepřeháním."

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 3. 8. 2021
VIT - PCE
0:4
přát., 10. 8. 2021
PCE - VIT
2:4
5. kolo, 13. 10. 2021
PCE - VIT
6:0
20. kolo, 31. 10. 2021
VIT - PCE
4:1
35. kolo, 26. 12. 2021
PCE - VIT
2:3sn
50. kolo, 6. 2. 2022
VIT - PCE
4:1

Statistiky zápasu

Obránci G A +/- TM
Michal Hrádek 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Ondřej Rohlík 1 0 0 0
HC Dynamo YouTube