Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 30. kolo, úterý 29.12.1998, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

České Budějovice

4:1
1:1, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 7. Tvrdík (Malinský, Martinec), 23. Kudrna (Pácal), 43. Plášek (Rozsíval, Mudroch), 49. S. Procházka (Kudrna) – 14. Kotalík (Bartoš). Rozhodčí: Husička – Grochol, Klapetek. Vyloučení: 5:5, navíc Barta (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 7416. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Jančařík, Cypljakov, Mudroch – Procházka, Blažek, Kudrna – Mikeska, T. Martinec, Tvrdík – Jantovský, Plášek, Rozsíval.
České Budějovice: O. Svoboda – Nedoma, K. Ťoupal, Suchánek, Martínek, Klimeš, Čech – Štrba, R. Ťoupal, Barus – V. Král, Kotalík, Bartoš – Sailer, Filipi, Brabenec.

Komentář

Touha po osmém místě v extraligové tabulce velí pardubickým hokejistům vyhrávat a dnes jim k naplnění tohoto přání pomohly dva body za první letošní vítězství nad mužstvem z jihu Čech, jemuž v sestavě chyběl útočník Rob.

Domácí začali velmi důrazně a už v první minutě musel Oldřich Svoboda třikrát řešit nebezpečnou šanci před vlastní brankou. Převaha pardubických hokejistů, kteří bojovali s nebývalou chutí a důrazem, byla výrazná, hrálo se prakticky na jednu branku, ale gólu se domácí dočkali až v sedmé minutě, kdy akci Martincovy řady zakončil svým prvním ligovým gólem Tvrdík.

Pardubičtí měli řadu dalších šancí, snadno se dostávali do blízkosti soupeřovy svatyně, ale tam příliš kombinovali a tím se připravovali o možný úspěch. Jihočeši spoléhali na sporadické protiútoky a při jednom z nich ve 14. minutě Kotalík přesně trefil pardubickou síť.

Ve druhé třetině převaha domácích pokračovala, i když se hosté častěji dostávali na dostřel Bartovy branky. Ve 23. minutě posunul nejlepší hráč utkání Kudrna Východočechy do vedení, které mohli v dalších minutách zvýšit, to by však museli proměnit alespoň některé vyložené šance. Hosté ve druhé části hry přidali na důrazu, domácí jim ale opláceli stejnou měrou, a tak se hrál tvrdý a bojovný hokej, ve kterém zářili oba brankáři.

Ve vyrovnané závěrečné třetině si domácí dvěma brankami vytvořili třígólový náskok a zaslouženě vyhráli. Nejhezčím momentem utkání byla čtvrtá branka po akci Jaroslava Kudrny, jehož zpětnou přihrávku nekompromisně proměnil Procházka. Z reprezentantů, kteří před Vánoci hráli na turnaji Baltika Cup v Moskvě, byl jasně nejlepší Kudrna, který svým výkonem předčil českobudějovické Martínka a Václava Krále.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Od začátku jsme byli jasně lepší, vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Škoda jen, že jsme neproměnili více šancí, mohlo to být ještě výraznější vítězství.“

Jaroslav Liška (HC České Budějovice): „Domácím vyšel úvod utkání, kdy nás dostali pod tlak, a kdybychom dostali hned tři góly, nikdo by se nedivil. V závěru první třetiny jsme měli náznak několika šancí, gól jsme ale nedali a naopak soupeř se prosadil. Náš výkon jak proti Kladnu, tak i v Pardubicích byl velice slabý. Když ti, na kterých stavíme naši hru, nezahrají, pak nemůžeme dělat výsledky. Rob nehrál proto, že v jeho rodině se objevil náznak žloutenky a celá záležitost ještě není dořešena. Momentálně se nemůže pohybovat mimo naše město, protože jen tam můžeme zajistit veškerá opatření nařízená okresním hygienikem.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 18. 9. 1998
PCE - CEB
2:2
17. kolo, 30. 10. 1998
CEB - PCE
3:1
30. kolo, 29. 12. 1998
PCE - CEB
4:1
43. kolo, 19. 2. 1999
CEB - PCE
2:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Libor Barta 60 0 35 1
Obránci G A +/- TM
Tomáš Pácal 0 1 2 2
Jiří Malinský 0 1 1 0
Petr Mudroch 0 1 0 2
Aleš Píša 0 0 2 0
Petr Jančařík 0 0 0 2
Alexandr Cypljakov 0 0 -1 2
Útočníci G A +/- TM
Jaroslav Kudrna 1 1 2 0
Stanislav Procházka 1 0 2 0
Karel Plášek 1 0 0 0
Michal Tvrdík 1 0 0 0
Michal Mikeska 0 1 0 2
Patrik Rozsíval 0 1 0 0
Tomáš Blažek 0 0 2 0
Jiří Jantovský 0 0 0 0
Tomáš Martinec 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube