20.9.2024
Redakce

Pardubičtí dorostenci podlehli Táboru v samostatných nájezdech

V první třetině šlo domácí Dynamo do vedení po šťastném gólu Václava Josky, na což ve druhém dějství zareagoval Tábor zvýšenou aktivitou. Ta se vyplatila v závěru základní hrací doby, kdy padla vyrovnávací branka. Kohouti byli pak také úspěšnější v samostatných nájezdech a odvezli si z města perníku dva body za výhru 2:1.

Extraliga dorostu, 5. kolo, pátek 20.9.2024, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Tábor

1:2sn
1:0, 0:0, 0:1 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 09:50 Joska (Vaňha, Tvrdik; 5/5) – 52:29 Fleischman (Slívko, Mohyla; 5/4), rozh. náj. Nevšímal. Rozhodčí: Nedvěd – Brož, Pluháček. Diváci: 85. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1.
Dynamo Pardubice: Veřmiřovský – Ruml, Jaroš, Čihák, Řivnáč, Jirouš, Kincl – Kovář, Jindřichovský, Vaňha, Novák, Joska, Sekanina, Andrejko, M. Ryšavý, Šimonek, Drábek, Tvrdik.
Tábor: Kalkus – J. Ryšavý, Mohyla, Hrobský, Lomoz, Šachl, Šťastný, Polka – Bušta, Nevšímal, Eremiáš, Zolnaj, Čečetka, Vinš, Slabý, Fleischman, Charvát, Slívko.

Komentář

První třetina patřila pardubickému celku. Dynamo bylo aktivnější a zapsalo dost střel, nicméně první branku diváci mohli vidět až v 10. minutě. Se štěstím se po střele Václava Josky z boku kotouč odrazil od bránícího hráče a dostal se až za brankovou čáru - 1:0. Další šance domácích přišla v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy se podél pravého mantinelu natlačil před bránícího hráče Sekanina a puk nasměroval na najíždějícího si Andrejka, ten byl ale krátký a pas nezpracoval.

V druhém dějství utkání se role otočily a dominantnějším týmem byl naopak Tábor. Slívko několika střelami prověřil gólmana Veřmiřovského, který byl připraven a šance eliminoval jednu pro druhé. Na druhé straně Kalkuse v bráně prověřil Andrejko, ale rozezvučel pouze brankovou konstrukci. Následně dostal Tábor hned k dispozici na srovnání stavu dvě početní výhody. Obě dvě zůstaly nevyužity a stav se stále přikláněl na stranu Pardubic.

Ve třetí třetině se hra přelévala z pásma do pásma a oba týmy měly své šance. Další šanci v přesilové hře už Tábor využil. Před Veřmiřovským našel odražený kotouč David Fleischman, hned vystřelil na bránu a trefil prostor mezi betony gólmana - 1:1.

V prodloužení naopak mohly strhnout zápas na svou stranu Pardubice při hře čtyři na tři, k čemuž ale nedošlo. Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů, kde bonusový bod vystřelil Táboru Štěpán Nevšímal.

Ohlasy po utkání

Milan Dančišin (HC Tábor): „V první třetině jsme dostali šťastný gól, soupeř byl o něco lepší. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, tam spíš tahaly za kratší konec Pardubice. V závěru jsme to riskli, vyšla nám přesilovka a vyrovnali jsme. Myslím si, že remíza byla spravedlivá a jsme moc rádi, že v nájezdech jsme ten druhý bod urvali my.”

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): „Představovali jsme si ten zápas úplně jinak, co se týče výsledku a předvedené hry. Soupeř nás přestřílel, kombinačně jsme moc neukázali a v tom zápasu dnes chybělo strašně moc věcí. I přesto, že jsme skoro celý zápas drželi vedení 1:0, jsme si to v závěru nepohlídali a inkasovali jsme v oslabení. Nevyužili jsme přesilovku čtyři na tři v prodloužení a nezvládli jsme ani nájezdy, dnes to byl špatný výkon a nejsme spokojeni.”

Zápasy v sezóně

5. kolo, 20. 9. 2024
PCE - TAB
1:2sn
14. kolo, 25. 10. 2024
TAB - PCE
25.10.2024
23. kolo, 2. 12. 2024
PCE - TAB
02.12.2024

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
David Veřmiřovský 65 34 33 1
Obránci G A +/- TM
Richard Čihák 0 0 0 0
Dominik Jaroš 0 0 0 0
Ondřej Ruml 0 0 1 0
Útočníci G A +/- TM
Václav Joska 1 0 1 0
Pavel Tvrdík 0 1 1 0
Melichar Kovář 0 0 0 2
Dominik Drábek 0 0 0 0
Matěj Jindřichovský 0 0 0 0
Patrik Šimonek 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube