5.10.2024
Redakce

Druhé východočeské derby dorost do vítězného konce dotáhnout nedokázal

Pardubičtí dorostenci si v rámci dalšího kola zahráli východočeské derby. Na první gól se muselo čekat do druhé třetiny, kdy otevřel skóre soupeř. Mountfield šel poté do dvoubrankového vedení, Dynamo se dokázalo prosadit až ve třetí třetině zásluhou Olivera Vaňhy. I přes hru bez brankáře na konci třetiny Pardubice vyrovnat nedokázaly a z druhého východočeského derby tak berou body hosté.

Extraliga dorostu, 10. kolo, sobota 5.10.2024, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

1:2
0:0, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 49:12 Vaňha (Tvrdik; 5/5) – 24:51 Sedláček (Hlaváček, Zikmund; 5/5), 32:13 Hlaváček (Šedivý, Bulat; 5/4). Rozhodčí: Nedvěd – Šesták, Pluháček. Diváci: 80. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Dynamo Pardubice: Veřmiřovský – Ruml, Hynek, Jaroš, Kincl, Mach, Řehořek – Ryšavý, Jindřichovský, Švejda, Drábek, Vaňha, Teml, Joska, Sekanina, Šimonek, Kovář, Tvrdik.
Mountfield HK: Růžička – Pavlík, Novotný, Zikmund, Flechtner, Šanc, Studnický, Vencl – Fedenciuc, Koklar, Šedivý, Bulat, Hlaváček, Vondruška, Dostálek, Martinec, Sedláček.

Komentář

Do první třetiny vstoupil aktivněji Hradec, hned na začátku se dostal do velké šance Šedivý, který střílel z levého kruhu, ale Veřmiřovský si připsal první skvělý zákrok. Hostující Martinec si poté najel mezi kruhy a pálil, ale pardubický brankář jeho pokus lapil bez problémů do lapačky. Ke konci třetiny si Dynamo zahrálo přesilovou hru, při níž Šimonek pálil z mezikruží, ale Růžička jeho pokus vychytal.

Na začátku druhé třetiny šel Hradec do vedení, k dorážce se dostal Martin Sedláček, který poslal puk za záda Veřmiřovského - 0:1. Zanedlouho poté šel Mountfield do dvoubrankového vedení, Adam Hlaváč z pravé strany zavěsil puk do pardubické svatyně - 0:2. Před druhou sirénou se do dobré šance ještě dostal domácí Tvrdík, který pálil z otočky a překvapil tak Růžičku, ale hradecký brankář i tento pokus zneškodnil.

Pardubice v úvodu třetí části vstřelily gól, Oliver Vaňha ujížděl sám po pravé straně a propálil vše co mu stálo v cestě - 1:2. Obrovskou šanci pak měl Hradec, Šedivý mohl zakončovat do odkryté branky, ale minul puk. Potom přišlo plno šarvátek mezi hráči a vyloučení, Dynamo také zkusilo hru bez brankáře, ale žádná branka už nepadla a Hradec tak zvítězil 2:1.

Ohlasy po utkání

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): „Tak dneska si Hradec zasloužil vyhrát první dvě třetiny tam od nás nebylo skoro nic, bylo toho hodně málo. Od druhé přestávky jsme museli v kabině zvýšit výrazně hlas a aspoň to kluky donutilo k pohybu. Třetí třetina byla dost dobrá. Mohli jsme dát druhý gól v závěru, ale za první dvě třetiny si Hradec vyhrát zasloužil."

Jiří Janoušek (Mountfield HK): „Věděli jsme, že nás bude čekat další opravdu těžký zápas. Regionální derby s opravdu nepříjemným soupeřem, který má vynikající tým. První třetina byla taková zvláštní oťukávaná. Z obou stran to nebyl úplně moc koukatelný hokej, od druhé třetiny se nám začalo herně trošku dařit. Myslím, že jsme měli trošku převahu, dali jsme dva hezké góly. Měli jsme tam i šanci zápas zlomit daleko dřív, abychom se nemuseli hrát do poslední minuty. Zápas byl nakonec hodně těžký, tvrdý a myslím si, že nakonec to mohlo skončit i dělbou bodů, ale i díky týmovému výkonu si odvážíme cenné vítězství."

Zápasy v sezóně

1. kolo, 6. 9. 2024
HKR - PCE
2:3sn
10. kolo, 5. 10. 2024
PCE - HKR
1:2
19. kolo, 21. 11. 2024
HKR - PCE
21.11.2024

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
David Veřmiřovský 59 30 28 2
Obránci G A +/- TM
Dominik Jaroš 0 0 0 2
Ondřej Ruml 0 0 0 0
Jiří Řehořek 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Pavel Tvrdík 0 1 0 2
Matěj Jindřichovský 0 0 -1 2
Václav Joska 0 0 0 2
Melichar Kovář 0 0 0 2
Dominik Drábek 0 0 0 0
Patrik Šimonek 0 0 0 0
Michal Teml 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube