20.8.2024
Redakce

Ve druhém přípravném zápase Dynamo v České Třebové porazilo Žilinu

Pardubičtí hokejisté zvítězili ve druhém přípravném zápase v České Třebové nad Žilinou těsně 3:2. Dynamo se ujalo vedení po trefě Lukáše Sedláka už v úvodních vteřinách zápasu, nový účastník slovenské extraligy dokázal skóre otočit. Krátce před koncem druhé části srovnal Jiří Smejkal a ve třetí třetině rozhodl o výhře Dynama Tomáš Vondráček.

PŘ2, úterý 20.8.2024, Zimní stadion Česká Třebová

Vlci Žilina

Dynamo Pardubice

2:3
1:1 1:1 0:1
Branky a nahrávky: 19. Koyš (Mráz), 24. Kolenič (Jones) – 1. Sedlák (Čerešňák), 31. Smejkal (Sedlák), 46. Vondráček (Houdek). Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.
Vlci Žilina: Lacouvee – Tourigny, Rajnoha, Gachulinec, Holenda, Pobežal, Dyakov, Kolář, Rehák – Kolenič, Jones, Dej – Koyš, Šmida, Mráz – Melcher, Galamboš, Varga – Belluš, Juščák, Beták
Dynamo Pardubice: Will – Hájek, Čerešňák, Dvořák, Šustr, Vála, Musil – Smejkal, Sedlák, Červenka – Mandát, Poulíček, Vondráček – Radil, Rohlík, Kaut – Kaplan, Paulovič, Herčík

Komentář

I druhý přípravný zápas skončil pro Dynamo vítězně. Svěřenci Marka Zadiny porazili v České Třebové slovenský extraligový tým Vlci Žilina.

Skóre utkání bleskově otevřel Lukáš Sedlák. Kapitán Dynama se trefil už po 14 vteřinách hry!

Dynamo mělo i v dalším průběhu utkání optickou převahu, Žilině se však podařilo trefami v závěru první a na začátku druhé dvacetiminutovky skóre otočit. Na 2:2 srovnával v závěru střední části dělovkou Jiří Smejkal.

Pardubičtí hokejisté si vzali vedení zpět ve třetí dvacetiminutovce, střelu Michala Houdka usměrnil do branky Tomáš Vondráček. Vondrcův gól se nakonec ukázal jako rozhodující, Dynamo těsný náskok uhájilo a porazilo Žilinu 3:2.

K prvnímu zápasu v pardubickém dresu nastoupily letní posily Andrej Šustr a Roman Červenka! Poprvé od prosince 2022 nastoupil za A-tým útočník Robin Kaplan, který předvedl dobré výkony na Letních hokejových hrách. V sestavě naopak chyběli forvardi Robert Kousal a Tomáš Zohorna. Branku Dynama ve druhém přípravném utkání hájil Roman Will.