14.9.2024
Redakce

Béčko zradily v prvním ligovém zápase nájezdy

Rezervní tým Dynama získal z prvního utkání Maxa ligy proti Třebíči bod za prohru po samostatných nájezdech. Jediným střelcem Pardubic byl ostřílený útočník Daniel Rákos, který v 54. minutě srovnával na 1:1.

Maxa liga, 1. kolo, sobota 14.9.2024, Zimní stadion Moravské Budějovice

Horácká Slavia Třebíč

Dynamo Pardubice B

2:1sn
0:0, 0:0, 1:1 - 2:1
Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Bizoň) – Vodička, Stehlík, Bořuta, Mareš, Böhm, Furch, Kroupa – Ferda, Michálek, V. Brož – Dočekal, Vodný, To. Svoboda – Lichanec, Bittner, Psota – Michalčuk, Malý, Jaša – Kuba.
Dynamo Pardubice B: Vondraš (Kadlc) – Kolář, Chabada, Švec, Nedbal, Voženílek, Nedelka, Kubíček – Pochobradský, Rákos, Žálčík – Lichtag, Kaut, Formánek – Rouha, Fiala, Kalužík – Pavlata, Gromadzki, Helikar.

Komentář

V úvodní dvacetiminutovce se oba mančafty spíše rozkoukávaly. První velkou šanci měl na své hokejce v čase 10:47 třebíčský obránce Jakub Stehlík, který se po buly napřáhl z modré a rozzvonil tyč. Podobně se to povedlo Martinu Švecovi ve 14. minutě. Sedmnáctiletý pardubický talent nahazoval od modré na teč a stejně tak napálil brankovou konstrukci. Kromě toho ale k vidění žádné větší šance v první třetině nebyly.

Druhou periodu otevřel tutovkou Lukáš Žálčík, když se dostal po přihrávce přes celé hřiště k samostatnému úniku, jeho kličku do bekhendu ale zhatil akrobatickým zákrokem brankář Jan Mičán. Gólmana Třebíče nedokázal překonat zhruba v polovině zápasu ani Dominik Pavlata, jehož projektil z mezikruží skončil pouze na betonu. Důležitými zásahy se prezentoval také Jakub Vondraš na straně Dynama. Svůj tým podržel především 70 vteřin před koncem třetiny, kdy fantasticky vychytal tvrdou střelu Ladislava Bittnera.

První trefy se diváci dočkali až v 50. minutě, kdy se Horácká Slavia hnala po zisku kotouče ve středním pásmu do přečíslení. Zakončovatelem protiútoku byl útočník Radim Ferda, jenž propálil Vondraše z levého kruhu. Na střelu nad lapačku nestihl dvacetiletý plzeňský rodák zareagovat. Béčko ale na gól v čase 53:18 rychle odpovědělo díky brance veterána Daniela Rákose. Zkušený pardubický centr se skvěle protáhl mezi obránci a z levé strany vyslal puk na bližší tyč.

O vítězi utkání rozhodovaly až samostatné nájezdy, kde se jako jediný prosadil útočník domácích Vítězslav Brož ve třetí sérii a B tým se tak musel po slušném výkonu nakonec spokojit pouze s bodem.

Ohlasy po utkání

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): Myslím si, že jsme odehráli velmi dobré utkání s kvalitním soupeřem, navíc na venkovní půdě na malém hřišti, na které nejsme úplně zvyklí. S předvedenou hrou jsme spokojeni a řekl bych, že dělba bodů je spravedlivá. Zápas byl poměrně vyrovnaný. Nájezdy pak loterií. Hrálo se z obou stran trpělivě a čekalo se na první gól. Na menší hřiště jsme se připravovali, měli jsme na to nakonfigurovaný trénink a hodně důkladnou poradu, takže jsme určitě věděli, že to má svá specifika. Kluci to ale zvládli výborně, dobře se tomu přizpůsobili a zaslouženě si odvážíme bod. Kvalita ledu v prodloužení už byla slabší, řekl bych, že jsme v něm měli víc šancí. Brankář Mičán je velký, zabere v brance hodně místa, i na to jsme se připravovali, ale primárně se chceme prezentovat hlavně dobrým hokejem.

Zápasy v sezóně

PŘ2, 20. 8. 2024
TRE - PCB
3:2sn
1. kolo, 14. 9. 2024
TRE - PCB
2:1sn
14. kolo, 21. 10. 2024
PCB - TRE
21.10.2024
27. kolo, 4. 12. 2024
TRE - PCB
04.12.2024
40. kolo, 20. 1. 2025
PCB - TRE
20.01.2025

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube