20.8.2024
Redakce

Dynamo B padlo s Třebíčí po samostatných nájezdech

B tým vyrazil k dalšímu přípravnému utkání do Moravských Budějovic, kde se střetl s Třebíčí. Východočeši dokázali díky dvěma přesným zásahům Lukáše Žálčíka srovnat skóre, nakonec ale bohužel padli po samostatných nájezdech.

PŘ2, úterý 20.8.2024, Zimní stadion Moravské Budějovice

Horácká Slavia Třebíč

Dynamo Pardubice B

3:2sn
2:0, 0:1, 0:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 5. Vodný, 16. Dočekal (Vodný), rozh. náj. Brož – 36. Žalčík (Kalužík, Koudelka), 56. Žalčík. Vyloučení: 3:3, navíc Hrádek (PCE) 5 za hrubost a Mareš (TRE) 5 minut za hrubost. Bez využití:. Diváci: 343. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Mareš, Bořuta – Dočekal, Psota, Bittner – Ferda, T. Svoboda, Vodný – Kroupa, Stehlík – M. Svoboda , Brož, Lichanec – A. Svoboda – Jaša, Michalčuk, Kuba.
Dynamo Pardubice B: Vondraš – Kolář, Chabada, Hebek, Nedelka, Kubíček, Hrádek, Koudelka – Pavlata, Rákos, Pochobraský – Kalužík, Fiala, Žalčík – Lichtag, Kaut, Formánek – Rouha, Helikar.

Komentář

Dynamo B po vítězství v Letních hokejových hrách vyrazila na venkovní led, konkrétně do azylu Třebíče v Moravských Budějovicích. Svěřenci trenéra Jirků nezačali ideálně, Horácká Slavia dokázala v 5. minutě potrestat chybu v pardubické rozehrávce. Proti prvnímu zakončení z levého kruhu sice ještě brankář Vondraš dobře zakročil, proti dorážce od Michala Vodného už byl ale bezmocný – 1:0. Pardubičtí hokejisté si nedokázali pomoci přesilovou hrou a čtyři minuty před koncem první třetiny podruhé inkasovali. Chybu obránce na obranné modré čáře potrestal Martin Dočekal, který se aktivním napadáním dostal ke kotouči a poslal ho po ledě k pravé tyči – 2:0.

Dynamo vstoupilo do druhého dějství aktivněji a vytvářelo si šance, dlouho ale nedokázalo najít recept na gólmana Mičána. Ten nakonec poprvé kapituloval ve 36. minutě, střelu z mezikruží vyrazil pouze před sebe a s pohotovou dorážkou přispěchal v přípravě v dobré formě hrající Lukáš Žálčík – 2:1. Pardubice bohužel hned minutu po snížení na rozdíl jedné branky šly do čtyř, a tak neměly v závěru třetiny příliš šanci zabojovat o vyrovnání.

Žádné velké gólové hody přípravný duel mezi Třebíčí a Pardubicemi nenabídl. Dynamu ve třetí dvacetiminutovce ve snaze vyrovnat mohla pomoci přesilová hra, tu ovšem nedokázali zužitkovat. Srovnání na 2:2 se ale hosté dočkali, a to v čase 55:59, kdy Lukáš Žálčík opět dobře operoval v předbrankovém prostoru, kde zůstal nikým nebráněný a mohl zasunout kotouč k levé tyči – 2:2. Na přelomu konce základní hrací doby a začátku prodloužení se hosté museli bránit v oslabení, což se jim povedlo a duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. Pardubičtí trenéři zvolili do nájezdů mladé útočníky, ani jeden z nich však neuspěl, a tak nakonec Dynamo podlehlo Horácké Slavii po samostatných nájezdech.