30.8.2022
Redakce

Východočeši slaví druhé těsné vítězství nad Libercem

Pardubičtí hokejisté vstoupili do posledního přípravného utkání na domácí půdě úspěšně, když v 7. minutě otevřel skóre utkání obránce Ondřej Vála. A tento nejtěsnější možný výsledek se svěřencům kouče Rulíka povedlo udržet až do konce zápasu s Libercem. Roman Will udržel i v druhém duelu čisté konto.

PŘ3, úterý 30.8.2022, enteria arena

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

1:0
1:0, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 6:32 Vála (Paulovič; 5/5). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. Diváci: 1467. Průběh utkání: 1:0.
Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna, Hyka, Říčka, Kousal, Cienciala, Paulovič, Poulíček, Musil, Matýs, Rohlík, Koffer.
Bílí Tygři Liberec: Král (Neužil) – Balinskis, Melancon, Derner, Rosandič, Kolmann, Dvořák, Aubrecht – Berner, Bulíř, Frolík, Ordoš, Filippi, Čederle, Vlach, Jelínek, Dlouhý, Šír, Naman, Faško-Rudáš.

Komentář

První možnost otevřít skóre utkání měli hosté, když ve 4. minutě po střele Birnera od modré čáry zachránila brankáře Willa horní tyč. A tak se o tři minuty později radovaly z úvodní a nakonec i jediné branky utkání Pardubice. Musil s Paulovičem vybojovali kotouč u levého mantinelu, druhé jmenovaný ho nahrál na modrou čáru Ondřeji Válovi, jenž prostřelil brankáře Krále pod rukou – 1:0. Po rychlém útokoku po pravé straně poslal Rohlík kotouč bekhendem do betonů gólmana, žádný z domácích se ale k dorážce nedostal. Hned v dalším střídání nahrál Radil z pravé strany před bránu Zohornovi, ale ani ten recept na brankáře Liberce z bezprostřední blízkosti nenašel. Stejně tak jako v 15. minutě Hyka, jenž se dobře dostal před obránce po přihrávce do jízdy ve středním pásmu od Dvořáka.

Také druhou dvacetiminutovku začali větší šancí svěřenci kouče Augusty. Čederle se neprosadil zakončením z mezikruží, úspěšná nebyla ani dorážka, Liberec si alespoň vybojoval výhodu dvojnásobné přesilovky. Ta se mu však vůbec nepovedla, během ní se totiž ani jednou nedostal do většího tlaku. Poté zkoušel Dvořák vyslat lobem do úniku Radila, na toho byla přihrávka příliš dlouhá. V polovině utkání se nejprve Musil obtočil s pukem kolem brány a ani na několikrát se mu nepovedlo procpat kotouč u pravé tyče, s dorážkou neuspěl ani Matýs. Ten měl chvíli poté ještě větší příležitost, když při rychlém útoku dostal nahrávku z levé strany od Rohlíka, ale z mezikruží minul. Také brankáře Krále jednou v duelu zachránila branková konstrukce, a to s blížícím se koncem druhé části.

V úvodu třetí třetiny si Dynamo připravilo velice zajímavou šanci na navýšení náskoku. Zohorna prošel s pukem do pásma, Hyka ho ještě předal na pravou stranu čerstvému Říčkovi, jehož koncem lapačky vychytal gólman hostí. Ve 45. minutě vybojoval puk ve středním pásmu Čederle a jel sám na Willa, na něhož bekhendovým blafákem nevyzrál. O tři minuty později Zohorna vrátil puk Říčkovi v akci dvou na jednoho, pardubický útočník však vůbec netrefil branku. V 52. minutě Bílí Tygři předvedli pohlednou akci, Ordoš přihrál Bulířovi, jenž chtěl ještě z levé strany místo zakončení nahrát na osu Čederlemu, na něj ale přihrávka neprošla. V poslední minutě šli hosté do přečíslení dvou na jednoho, Filippi byl při zakončení na levé straně faulován Hykou, a tak měl Liberec ještě v samotném závěru k dispozici početní výhodu. Tu se mu však nepovedlo zužitkovat, i přestože to zkusil v šesti bez gólmana. Poulíček ještě v posledních vteřinách jen těsně minul odkrytou klec.

Ohlasy po utkání

Radim Rulík (HC Dynamo Pardubice): „Bylo to podobné vyrovnané utkání, bojovné z obou stran. Myslím, že rozhodl vynikající výkon našeho gólmana, protože pochytal veškeré nebezpečné situace. Liberec se hodně tlačí do branky, on to všechno zvládnu, takže dneska to byl jeho zápas, strašně pomohl mančaftu. Do obrany to nebylo úplně zlé, obránci byli solidní. V útoku se potřebujeme zlepšit, nepřebruslíme soupeře, nedostáváme se do šancí, nevytváříme si je a neudržíme se tolik na puku. Útočníci měli hodně ztrát buď na mantinelu ve vlastním pásmu nebo ve středním. Pramenilo to z toho, že neměli tak svižné nohy, jak by potřebovali a od toho se to odvíjelo.“

Zápasy v sezóně

PŘ2, 25. 8. 2022
LIB - PCE
3:4sn
PŘ3, 30. 8. 2022
PCE - LIB
1:0
11. kolo, 16. 10. 2022
PCE - LIB
1:0p
24. kolo, 29. 11. 2022
PCE - LIB
1:3
37. kolo, 13. 1. 2023
LIB - PCE
3:4
50. kolo, 28. 2. 2023
LIB - PCE
5:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube