16.9.2021
Redakce
Ladislav Adámek

Povedená třetí třetina nestačila. Dynamo v Brně prohrálo 2:3

Po nepovedené první třetině se Dynamu nepodařilo i přes závěrečný tlak vyrovnat. Z Brna tak odjíždí bez bodu. Skóre zápasu otevřel šťastným gólem brněnský Mallet, na kterého po dvaceti pěti vteřinách navázal Mueller a třetí gól v první třetině přidal Rákos. Poté už se prosazovali pouze hráči Pardubic, snížit se podařilo Říčkovi a Válovi. Kýžený vyrovnávací gól se ale svěřencům Richarda Krále vstřelit nepodařilo a Dynamo podruhé v sezóně poznalo hořkost porážky.

Tipsport extraliga, 4. kolo, čtvrtek 16.9.2021, Brno, DRFG arena

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

3:2
3:0, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 11:01 Mallet, 11:26 Mueller (Holík, Zaťovič), 16:25 Rákos (Kučeřík) – 43:51 Říčka (Nakládal, Mikuš), 44:46 Vála (Anděl, Nakládal). Rozhodčí: Hejduk, Hradil – Gerát, Hynek. Diváci: 5922. Vyloučení: 3:2. Střely na branku: 25:26 (9:5, 9:14, 7:7). Zblokované střely: 9:15. Hity: 13:8. Vhazování: 23:41. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Holland, Gulaši, Mikyska – Zaťovič, Holík, Mueller – Haščák, Krištof, Vincour – Horký, Kollár, Pavlík – Mallet, Rákos, Magee – Dočekal.
Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal, Kolář, Hrádek, Vála – Kousal, Musil, Camara – Paulovič, Poulíček, Blümel – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík.

Komentář

První třetina se pardubickým hokejistům nevydařila. Po rozkouskovaném úvodu inkasoval Dominik Frodl v brance Pardubic smolný gól. Alexandre Mallet se trefil svojí křížnou přihrávku do Poulíčka, od něhož se puk odrazil za přesouvajícího se Frodla - 0:1. Po dvaceti pěti vteřinách se Kometa radovala podruhé. Holík s Muellerem ujeli do přečíslení a po přesné přihrávce Peter Mueller zakončil do poloodkryté branky - 0:2.

Šanci snížit dostalo Dynamo v přesilové hře, jenže po chybě pardubických šla Kometa do tříbrankového vedení. Proti Kučeříkovi ještě zvládl Frodl zasáhnout, na dorážku Daniela Rákose už byl ale krátký - 0:3. Po třetím inkasovaném gólu přepustil Dominik Frodl své místo v brance Milanu Kloučkovi. Mladý pardubický brankář musel hned po svém příchodu na led vytáhnout skvělý zákrok proti další velké šanci Muellera.

Další skvělé zákroky si Klouček připsal v první polovině druhé třetiny, kdy postupně vychytal rychlou střelu Holíka, samostatný únik Malleta i nebezpečnou střelu Horkého. Na straně Dynama měl příležitost snížit Anthony Camara, ale svůj nájezd neproměnil. Kometa byla nadále aktivnější a Milan Klouček měl stále dost práce.

Druhou přesilovou hru mělo Dynamo k dispozici na konci druhé periody. Hráči trenéra Richarda Krále se snažili obstřelovat brankáře Komety ze všech pozic, žádná ze střel pardubických hráčů však za Matejem Tomkem neskončila. Největší příležitost přišla až po skončení přesilovky, kdy tváří v tvář Tomkovi neuspěl z bezprostřední blízkosti Kolář.

Východočeši vstoupili do třetí třetiny aktivně, hned po půl minutě nastřelil Adam Musil horní tyč a Dynamo dalo najevo, že Brno zdaleka nemá vyhráno. Na druhé straně ještě obrovskou příležitost Alexandre Malleta z bezprostřední blízkosti vychytal Milan Klouček. Pak už se ale hráči Dynama dočkali. Robert Říčka si vybruslil s pukem na vrchol kruhů a střelou zápěstím překonal Tomka - 1:3.

O necelou minutu později už to bylo pouze o gól. Ondřej Vála vypálil od modré čáry a díky dobrému clonění Filipa Koffera před brankou zapadla Válova střela přesně do pravého horního rohu branky - 2:3. Blízko vyrovnání byl osm minut před koncem Juraj Mikuš, jenže jeho střela od modré čáry trefila tyč. V klíčové chvíli poté opět svůj tým podržel Milan Klouček, kterého nepřekonal zcela osamocený Zaťovič.

V posledních minutách Dynamo zvýšilo tlak. Trenér Richard Král si vzal oddechový čas a následně odvolal Milana Kloučka a zkusil hru se šesti hráči v poli. Nejnebezpečnější střelu vyslal Robert Říčka, jehož rána z chumlu hráčů ale skončila jen na horní tyčce a to znamenalo, že Dynamo nedokázalo dotáhnout stíhací jízdu ve třetí třetině a tři body zůstávají v Brně.

Ohlasy po utkání

David Havíř (HC Dynamo Pardubice): „Náš vstup do utkání nebyl tak hrozný, bohužel ale přišel odražený kotouč a prohrávali jsme 1:0. Hned po třiceti sekundách jsme dostali další gól. Najednou jako kdybychom přestali hrát a Kometa byla na koni. V první třetině jsme dostali ještě na 3:0. V kabině jsme potom hráčům řekli něco o nastavení hlavy. Myslím si, že potom jsme byli vyrovnaným soupeřem i s tím, že ve třetí třetině jsme sahali po bodu."

Jiří Kalous (HC Kometa Brno): „Souhlasím s Davidem. Utkání rozhodla první třetina. Je škoda, že šance, které jsme si poté vytvořili, jsme neproměnili a neuklidnili jsme se ještě víc. Byl to svižný zápas, Pardubice mají vynikající tým a pro mě osobně je to jeden z aspirantů na titul. Takže je tato výhra pro nás hodně cenná. Zápas jsme si bohužel v závěru zkomplikovali. Pardubice nás dostaly pod velký tlak, se štěstím jsme to ustáli. Jsme rádi za tři body."

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

4. kolo, 16. 9. 2021
KOM - PCE
3:2
19. kolo, 29. 10. 2021
PCE - KOM
3:2p
34. kolo, 22. 12. 2021
KOM - PCE
4:3
49. kolo, 11. 2. 2022
PCE - KOM
4:0

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Dominik Frodl 16 8 5 3
Milan Klouček 42 17 17 0
Obránci G A +/- TM
Ondřej Vála 1 0 1 0
Jakub Nakládal 0 2 0 2
Juraj Mikuš 0 1 1 0
Michal Hrádek 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Jan Košťálek 0 0 -1 0
Dennis Robertson 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Robert Říčka 1 0 -1 0
Lukáš Anděl 0 1 1 0
Robert Kousal 0 0 0 2
Matěj Blümel 0 0 -1 0
Anthony Camara 0 0 0 0
David Cienciala 0 0 -1 0
Marek Hecl 0 0 -2 0
Filip Koffer 0 0 1 0
Adam Musil 0 0 0 0
Matej Paulovič 0 0 0 0
Patrik Poulíček 0 0 -2 0
Ondřej Rohlík 0 0 1 0
HC Dynamo YouTube