9.1.2022
Redakce

V novém roce stále neporaženi, Camara v Liberci vystřelil výhru v prodloužení!

Hokejisté Pardubic v Liberci třikrát prohrávali, přesto odjíždí se dvěma body! Bílí Tygři byli ve skóre vždy o krok napřed a zdálo se, že na třetí branku Rychlovského už Dynamo odpovědět nestihne. Mikuš ale srovnal půl minuty před koncem a Camara druhým gólem v zápase rozhodl prodloužení. Utkání skončilo předčasně pro Roberta Říčku, který si poranil nohu. Na šití musel Robertson, do hlavy byl zasažen Camara.

Tipsport extraliga, 40. kolo, neděle 9.1.2022, Liberec, Home Credit Arena

Bílí Tygři Liberec

Dynamo Pardubice

3:4p
1:1, 1:1, 1:1 – 0:1
Branky a nahrávky: 04:54 Vlach (Rosandič, Jelínek; 5/5), 26:12 Šír (Najman; 5/5), 43:26 Rychlovský (Klapka; 5/5) – 12:50 Camara (Košťálek, Musil; 5/5), 34:32 Musil (Košťálek, Camara; 5/5), 59:28 Mikuš (Kousal, Musil; 5/5), 00:38 Camara (Košťálek, Kousal; 3/3). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Ganger, Rampír. Diváci: 1000. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Střely na branku: 35:32 (13:8, 10:12, 12:10). Zblokované střely: 7:11. Hity: 7:6. Vhazování: 45:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
Bílí Tygři Liberec: Kváča (Pavelka) – Rosandič, Štibingr, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Šedivý – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, Zachar – Vlach, Jelínek, Klapka – Rychlovský, Najman, Šír.
Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš, Zdráhal, Robertson, Košťálek, Vála, Kolář, Jelínek – Říčka, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Camara – Paulovič, Anděl, Rohlík – Matys, Roman.

Komentář

Dynamo vstoupilo do zápasu v liberecké Home Credit Areně se stejným složením útoků, se kterým dohrávalo páteční domácí zápas s Karlovými Vary. Branku Pardubic znovu hájil Dominik Frodl.

Úvod utkání vyšel lépe Liberci. První velkou šanci měl na prahu třetí minuty Jan Ordoš, kterého ale vychytal Frodl. Poté si domácí zahráli přesilovou hru, která se příliš nevydařila. Těsně po jejím skončení ale otevřeli Bílí Tygři skóre. Mislav Rosandič od modré čáry našel přesnou přihrávkou na kruhu osamoceného Jaroslava Vlacha, který střelou bez přípravy překonal Frodla – 1:0. V desáté minutě měli Liberečtí další velkou šanci. Filippi protlačil přes dva bránící hráče přihrávku na volného Najmana, který tváří v tvář Frodlovi trefil tyč.

O tři minuty později se Dynamo radovalo z vyrovnání. Jan Košťálek ihned po vhazování nahodil puk na branku, kde byl připravený Anthony Camara a odražený puk dorazil za záda Kváči – 1:1. Zbytek první třetiny už nepřinesl žádnou větší šanci a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. V úvodu druhé periody si Pardubice zahrály první přesilovku v zápase, ale nevytvořily si žádnou výraznější šanci.

Velkou příležitost si ve 25. minutě vypracovali domácí hráči. Zachar vybídl přihrávkou do dobré střelecké pozice Ordoše, ale liberecký útočník ani napodruhé v zápase Frodla nepřekonal. Na druhé straně ujeli do přečíslení 2 na 1 Urban s Kousalem. Pardubický mladík vracel puk zkušenějšímu spoluhráči a Kousalovu teč z bezprostřední blízkosti vykryl Kváča. Následně inkasoval zásah do hlavy v útočném pásmu Camara, pokračovalo se však v plném počtu.

Skóre se znovu měnilo v čase 26:12. Adam Najman po levém křídle pronikl do otevřené defenzivy Dynama a přihrál mezi kruhy Janu Šírovi, který zamířil švihem nad rameno Frodla a svým prvním gólem v sezoně vrátil Tygrům vedení – 2:1. V polovině zápasu měli pardubičtí hokejisté druhou početní výhodu a vyrovnání viselo ve vzduchu. Robert Říčka se po kombinaci celé formace v ideální pozici dostal ke střele z voleje, ale Kváča se stihl přesunout a podržel domácí tým. O pár chvil později se Říčka dostal ke střele z mezikruží, ale jeho pokus i následující dorážky znovu kryl Kváča.

Krátce poté nastala nepříjemná situace pro celý pardubický tým. Nejlepší střelec Dynama Robert Říčka si v jednom ze soubojů poranil nohu a zápas pro něj bohužel skončil. Náladu mu alespoň částečně mohl zlepšit druhý gól v liberecké síti. Ve 35. minutě poslal Jan Košťálek puk do brankoviště, kde dobře pracoval Adam Musil a nadvakrát dorazil puk do branky – 2:2. V závěru druhé dvacetiminutovky hrál domácí tým přesilovou hru, ale do šance se dostali hráči Dynama. Přečíslení 2 na 1 ale výborným zákrokem přerušil Ivan a siréna znovu přerušila hru za nerozhodného stavu.

Také ve třetí třetině se dostal do vedení domácí tým. Rozjetý Adam Klapka přihrál přes brankoviště Jakubovi Rychlovskému, který kombinaci zakončil střelou do poloprázdné branky – 3:2. O chvíli později musel po jedné z pardubických střel opustit branku Bílých Tygrů Petr Kváča. Jaroslav Pavelka ale strážil svatyni pouhé dvě minuty, Kváča se poté do hry vrátil. Dynamo následně mělo dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou. V útočném pásmu si sice Pardubičtí vytvořili tlak a Kváču zasypali střelami, žádná z nich se ale neujala.

V 55. minutě se sám před Kváčou objevil Poulíček, ale blafák mu nevyšel. Další velké šance měli domácí, Pardubice ale udržel ve hře Dominik Frodl s pomocí brankové konstrukce. Dennis Robertson byl zasažen hokejkou do obličeje v útočném pásmu a musel zamířil na šití, rozhodčí se ale rozhodli nevylučovat. Více než dvě minuty před koncem odvolal Richard Král Frodla z branky a Dynamo hrálo v šesti. V čase 59:28 po obrovském tlaku v útočném pásmu propálil Juraj Mikuš vše, co mu stálo v cestě, a vyrovnal na 3:3! I potřetí v letošní sezoně tak vzájemný souboj Dynama s Libercem přinesl gól v poslední minutě a podruhé se muselo prodlužovat.

Nastavený čas tentokrát přinesl bod navíc pro Dynamo! Jan Košťálek předložil v přečíslení puk Anthonymu Camarovi a kanadský šutér svým druhým gólem v zápase rozhodl o pardubické výhře – 3:4. Dynamo tak uspělo ve velmi zajímavém a náročném zápase na ledě Liberce, vyhrálo 4:3 po prodloužení a připsalo si třetí výhru v řadě.

Ohlasy po utkání

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Je to velké zklamání. Podle mě jsme odehráli velmi dobrý zápas. Bohužel jsme si nepomohli čtvrtým gólem. Neproměnili jsme několik dobrých šancí a dali tím Pardubicím šanci vyrovnat. Některé situace v závěru jsme mohli řešit lépe takticky, ne jen zakázaným uvolněním. V prodloužení nám poté soupeř ujel ve dvou na jednoho. Prohra nás hodně mrzí, bod je málo.“

Richard Král (HC Dynamo Pardubice):: „Viděli jsme bojovný zápas s vysokým nasazením. Liberec má kvalitní mužstvo a my si nedokázali pomoct v přesilovkách. Naštěstí nám to tam pak spadlo při hře bez brankáře. Byl to pěkný hokej, mohl vyhrát jakýkoliv tým. Chci poděkovat klukům za to, jak utkání oddřeli. Nechali na ledě všechno.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 19. 8. 2021
PCE - LIB
5:3
10. kolo, 1. 10. 2021
LIB - PCE
3:4
25. kolo, 23. 11. 2021
PCE - LIB
2:3p
40. kolo, 9. 1. 2022
LIB - PCE
3:4p
55. kolo, 22. 2. 2022
PCE - LIB
1:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Dominik Frodl 59 35 32 3
Obránci G A +/- TM
Juraj Mikuš 1 0 1 2
Jan Košťálek 0 3 3 0
Ondřej Vála 0 0 -2 4
Tomáš Jelínek 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 -1 0
Dennis Robertson 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Anthony Camara 2 1 3 0
Adam Musil 1 2 2 0
Robert Kousal 0 2 3 0
Lukáš Anděl 0 0 -2 0
Matěj Blümel 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0
Matej Paulovič 0 0 -1 0
Patrik Poulíček 0 0 1 0
Ondřej Rohlík 0 0 0 0
Ondřej Roman 0 0 0 0
Robert Říčka 0 0 0 0
Tomáš Urban 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube