26.1.2022
Redakce

Dynamo porazilo Olomouc, Frodl zapsal čisté konto

Po bezgólové první třetině se nejdříve několikrát blýskl skvělými zákroky bezchybný Dominik Frodl, ve 35. minutě poslal domácí Dynamo do vedení Adam Musil, který odrazil puk o betony za Konráda. Ve třetí třetině se oba týmy dlouho přetahovaly, nakonec byly úspěšnější Pardubice, když gólem na 2:0 zajistil tři body přesnou střelou na lapačku Mikuš. Do prázdné brány pojistil vítězství 3:0 druhým gólem v utkání Adam Musil. Zasloužené čisté konto si připsal Dominik Frodl.

Tipsport extraliga, 43. kolo, středa 26.1.2022, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Olomouc

3:0
0:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 34:24 Musil (Košťálek, Robertson; 5/5), 50:09 Mikuš (Cienciala; 5/5), 59:39 Musil (Kousal; 5/5). Rozhodčí: Šír, Veselý – Kajínek, Hlavatý. Diváci: 1000. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Střely na branku: 39:30 (10:9, 16:11, 13:10). Zblokované střely: 14:20. Hity: 6:7. Vhazování: 30:28. Průběh utkání: 3:0.
Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš, Zdráhal, Robertson, Košťálek, Vála, Sergienko, Jelínek – Hecl, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Camara – Paulovič, Roman, Cienciala – Urban, Anděl, Rohlík.
Olomouc: Konrád – Ondrušek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – Káňa, Krejčí, Bambula – Kusko, Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil – Burian, Nahodil, Kunc.

Komentář

Olomoučtí Káňa s Krejčím zahrozili hned z prvního útoku, Frodl jejich šanci ale zmařil. Zahanbit se nenechalo ani Dynamo, když Košťálek trefil po pobídce Musila betony Konráda. Po sklepnutí Nahodila vystřelil na Frodla z mezikruží Burian, střelu nad beton ale pardubický brankář pokryl. Hosté se nadále snažili tlačit na pardubickou bránu, k žádnému většímu tlaku soupeře domácí obrana nepustila. V polovině první třetiny si nabruslil do útočného pásma Marek Hecl, který přihrál puk na Blümela, kterému k dorážce kousek chyběl. Na druhé straně se před Frodlem ocitl volný Burian, jehož bekhend zaplaval do připravené lapačky.

Blízko ke gólu byl na druhé straně Ondřej Vála, který vyplaval na levém kruhu a po odrazu puku střílel jen do brankáře. Jan Bambula se na modré čáře zbavil dvou protihráčů, následně však nepokořil Frodla, který zavřel betony včas. První početní výhodu hrála Olomouc přes Jana Káňu, jehož dvě střely z kruhu byly zablokovány. Po předávce Kousala se do šance prokličkoval Anthony Camara, jenž chytře zasouval puk pod beton Konráda, za brankovou čárou ale těsně neskončil. Při hře ve čtyřech to zkoušel ještě v posledních vteřinách Jan Zdráhal, který vysoko přestřelil.

V samotném úvodu za bránou Olomouce vybojoval puk Hecl a poté ho poslal na Poulíčka, jehož střelu vyrazil Konrád maskou. Lukáš Klimek se z ostrého úhlu snažil nenápadnou střelou k tyči překvapit brankáře Dynama, který mezeru u tyče utěsnil. Ve 25. minutě zapomněla pardubická obrana na Jana Káňu, jehož sólo překazil až skvělým zákrokem Dominik Frodl. V dalším přečíslení zastavil po přihrávce Kuska i Knotkova střelu pod horní tyč. Olomoučtí byli i poté usazeni v pásmu a dělali problémy pardubické pětce, jenže Navrátil s Kuncem si opět vylámali zuby na skvělých zákrocích brankáře Dynama.

Po nevyužité přesilové hře Dynama se do útoku vydali hosté a Frodl dalším fantastickým zákrokem zachránil Dynamo, když se natáhl na brankové čáře a zamezil puku v přejití brankové čáry po dorážce Krejčího. Michal Kunc podél mantinelu nabral velkou rychlost, jeho střela mířila jen do boční sítě pardubické brány. I přes olomoucký tlak ve druhé třetině se domácí Pardubice dostaly ve 35. minutě do vedení zásluhou Adama Musila, který sice nejprve selhal ve velké příležitosti před bránou, z dorážky ale puk odrazil o beton Konráda a puk zamířil do brány – 1:0. Další branku mohl přidat Lukáš Anděl, kterému puk na střelu připravil Rohlík, jenže střelu vyškrábl Konrád lapačkou. Na poslední chvíli ještě stačil vyslat zajímavou střelu od modrou Jan Košťálek a příliš nechybělo a puk mohl být podruhé za Konrádem.

I v další třetině se mohl trefit Anthony Camara, jeho hůl byla ale na poslední chvíli zablokována a nedokázal vystřelit. Matěj Blümel dostal přihrávku do úniku a v tísni se dokázal dostat až před bránu, puk skončil těsně na horní tyčí. V další útočné akci si velice aktivně počínal Matej Paulovič, který sice dostal puk do brány, jenže rozhodčí už dříve pískal. Konrád měl puk pod svojí lapačkou. Ve 47. minutě ujel s pukem na holi David Krejčí, který jej ještě poslal na druhou stranu na střelu z první Bambulovi, proti jehož přízemní střele zasáhl Frodl, který na zádech neuvěřitelně zlikvidoval i následnou dorážku. Z aktivní hry domácího týmu těžil Blümel, který si v útočném pásmu dovolil odvážnou kličku na obránce, bekhendový pokus ale poslal na beton olomouckého brankáře.

V 51. minutě odskočil domácí tým do dvougólového vedení. Na levém kruhu se objevil volný Juraj Mikuš, který tak vyslal přesnou střelu, která propadla Konrádovi přes lapačku do brány – 2:0. Dynamo dále mířilo na Konráda, Zdráhalova střela skončila na betonech. Na druhé straně musel zasahovat také bezchybný Frodl proti Ondruškově nahození od modré čáry. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny to hosté ještě zkoušeli bez brankáře a do prázdné brány dal svůj druhý gól v zápase Adam Musil – 3:0.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Já si myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Nabádali jsme hráče, aby byli trpěliví. Olomouc má skvělou defenzívu, je strašně těžké se prosadit u nich ve třetině přes jejich velké a silné obránce. Říkali jsme, že musíme hrát na to, abychom šli do vedení, což se nám podařilo. Samozřejmě, že jsme měli my i Olomouc šance, ale musím pochválit Frodlika, který podal vynikající výkon a to rozhodlo.“

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Myslím si, že jsme dobře vstoupili do zápasu, první třetinu jsme odehráli dobře. Ve druhé třetině jsme inkasovali. Pardubice si vytvořily šance, my jsme měli podobné, ale bohužel jsme nedali. Ve třetí třetině jsme měli také nějaké příležitosti, hlavně za stavu 0:1, které jsme neproměnili, proto si dneska odvážíme nula bodů.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 5. 8. 2021
PCE - OLO
3:1
přát., 12. 8. 2021
OLO - PCE
4:5sn
13. kolo, 10. 10. 2021
PCE - OLO
0:1p
28. kolo, 30. 11. 2021
OLO - PCE
1:4
43. kolo, 26. 1. 2022
PCE - OLO
3:0
58. kolo, 4. 3. 2022
OLO - PCE
3:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Dominik Frodl 60 30 30 0
Obránci G A +/- TM
Juraj Mikuš 1 0 2 0
Jan Košťálek 0 1 1 2
Dennis Robertson 0 1 1 0
Tomáš Jelínek 0 0 0 0
Jurij Sergijenko 0 0 0 0
Ondřej Vála 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 2 0
Útočníci G A +/- TM
Adam Musil 2 0 2 2
David Cienciala 0 1 1 0
Robert Kousal 0 1 2 0
Anthony Camara 0 0 2 2
Lukáš Anděl 0 0 0 0
Matěj Blümel 0 0 0 0
Marek Hecl 0 0 0 0
Matej Paulovič 0 0 1 0
Patrik Poulíček 0 0 0 0
Ondřej Rohlík 0 0 0 0
Ondřej Roman 0 0 1 0
Tomáš Urban 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube