Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 14. kolo, pátek 20.10.1995, Zimní stadion Třinec

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

0:4
0:1, 0:2, 0:1
Branky: 15. Blažek, 30. Kudrna, 31. Jantovský, 58. Hejduk. Rozhodčí: Blažek – Charvát, Pešan. Vyloučení: 6:10, navíc Palinek a Kaděra (oba Třinec) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 4493. Průběh utkání: 0:4.
Oceláři Třinec: Hlinka – Pavlas (31. Slabý), Sekeráš, Mečiar, Pavlík, Šindel (31. Číhal), Mainer – Kaděra, Palinek, Zajonc – Zadina, Král, Zátopek – Michálek (30. Kacíř), Piskoř, Novotný.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Měsíček, Pácal, Brázda, Mjagkich – Jantovský, Blažek, Lubina – Hejduk, Kudrna, Němeček – Weber, Kastner, Procházka.

Komentář

Třinečtí jakoby zaskočeni poslední domácí prohrou s Budějovicemi (3:5) začali utkání velmi rozpačitě a již ve 2. min. mohli prohrávat, jenže Hejduk nedokázal protlačit puk za Hlinkova záda.

Domácí se poprvé prezentovali ve 3. minutě Pavlasem respektive o minutu později Zajoncem, jenže ani oni nedokázali brankáře hostí překonat. V 15. minutě si učebnicově vychutnal pardubický Blažek brankáře Hlinku – 0:1. V poslední minutě Kaděra vydláždil dálnici Zajoncovi, ale trestuhodně nabídnutou šanci spálil.

Druhou třetinu začali lépe domácí, avšak jejich hra byla platonická a bez efektu. Na konci úvodní půlhodiny nedokázal dokonce domácí Piskoř trefit prázdnou branku. V polovině utkání přišel zákonitě trest z hole Kudrny a o minutu později se Jantovskému podařilo šikovně tečovat Jančaříkovu střelu a bylo to 0:3.

Od 34. min. hráli domácí hráči šestiminutovou přesilovku, z toho bezmála tři minuty pět proti třem, jenže Biegl se překonat nenechal.

Třetí třetina byla ze strany domácích velice nervózní, čímž si vykoledovali dva desetiminutové tresty. Zvláště ten druhý byl kuriózní, neboť Kaděra jej dostal za úmyslné vrážení do rozhodčího. Po tomto verdiktu se dvacet minut nehrálo, protože ledová plocha se změnila ve smetiště.

Pět minut před koncem střetnutí Zadina a po něm Novotný nedokázali ve slibném postavení překonat vynikajícího Biegla v brance hostí. V 58. minutě sečetl účet Hejduk a Pardubice v Třinci zaslouženě vyhrály.

Ohlasy po utkání

Alois Hadamczik (HC Železárny Třinec): „Moc dobře se mi nemluví, ale pokud nedáme branku, nemůžeme vyhrát. Musím přiznat, že jak chytal brankář Biegl, to jsem už dlouho neviděl. Výkony Kaděry, Krále a Zadiny byly katastrofální a jsou to pro mne drahé posily. Navíc osobní tresty Palinka a Kaděry budu přísně finančně trestat. Musím ještě říci, že rozhodčí Blažek, který měl problémy v národní lize a dostal se do extraligy, má očividně problémy i zde a nejen dnešní zápas nezvládl.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Pro diváka to nebyl nijak aktivní a atraktivní hokej. Ve druhé třetině jsme přežili několikanásobné oslabení, a to považuji za zlom utkání. Celý náš výkon byl podpořen vynikajícím výkonem brankáře Biegla.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 8. 9. 1995
PCE - TRI
2:6
14. kolo, 20. 10. 1995
TRI - PCE
0:4
31. kolo, 4. 1. 1996
PCE - TRI
4:5p
32. kolo, 9. 1. 1996
TRI - PCE
4:3p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube