Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 1. kolo, pátek 8.9.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

2:6
2:2, 0:3, 0:1
Branky: 9. Lubina, 10. Pácal – 18. Sekeráš, 19. Zátopek, 29. Zajanc, 32. Palínek, 36. Král, 49. Král. Rozhodčí: Vokurka – Bláha, Český. Vyloučení: 6:7, navíc Procházka (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. Diváci: 3853. Průběh utkání: 2:0, 2:6.
Dynamo Pardubice: Biegl – Brázda, Měsíček, Jančařík, Říčař, Pácal, Těrechov – Pospíšil, Kastner, Jantovský (30. Kábrt) – Lubina, Blažek, Hejduk – Procházka, Kábrt, Weber.
Oceláři Třinec: Hlinka – Slabý, Sekeráš, Pavlík, Mečiar, Šindel – Zadina, Král, Zátopek – Kaděra, Palínek, Zajonc – Škovíra, Piskoř, Adamčík.

Komentář

Letošní hokejová liga v Pardubicích začala se zpožděním zaviněném poruchou rolby při úpravě ledu před zahajovacím buly. Atraktivnost vlastního utkání byla umocněna přítomností čtyř hráčů v sestavě soupeře, kteří ještě v nedávné době oblékali dres Pardubic (Král, Zadina, Mečiar, Pavlas).

Domácí, kteří byli favority, začali náporem a hned v úvodu se častěji prosazovali před třineckou brankou. Ale gólově se to projevilo až v závěru první desetiminutovky. Během padesáti sekund dali dvě branky a vše se zdálo jasné.

Soupeř však nekapituloval a když se mu při vyloučení Brázdy v závěru třetiny naskytla příležitost, využil ji. O minutu později hosté nečekaně srovnali skóre, které ale nevyjadřovalo průběh zápasu.

Ve druhé třetině se ale obraz hry podstatně změnil. Domácí mužstvo jakoby vypadlo z tempa, přenechalo soupeři iniciativu a když se k tomu přidaly chyby v obraně, skóre se začalo obracet ve prospěch Třince. Jeho hráči v těchto fázích byli jednoznačně lepší, hýřili bojovností a jednoduchý rychlý přechod z obranného pásma před pardubickou branku dělal domácím velké problémy.

V závěrečné třetině se extraligový nováček soustředil na pozorné bránění, které domácí nedokázali překonat. Navíc jim výborně zachytal brankář Hlinka, domácí v závěrečných minutách zachránil od vyšší porážky brankář Biegl, který ale v začátku utkání nepůsobil nejjistějším dojmem.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 8. 9. 1995
PCE - TRI
2:6
14. kolo, 20. 10. 1995
TRI - PCE
0:4
31. kolo, 4. 1. 1996
PCE - TRI
4:5p
32. kolo, 9. 1. 1996
TRI - PCE
4:3p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube