Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 46. kolo, neděle 1.3.1998, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

2:2
2:0, 0:1, 0:1
Branky: 1. Kudrna, 13. Píša – 25. Prokůpek, 55. Streit. Rozhodčí: Brada – Husák, Křivský. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 9000 (vyprodáno). Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Mudroch, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Jantovský – Plášek (41. Pýcha), Martinec, Kudrna – Procházka, Sýkora, Kábrt.
Karlovy Vary: Pejchar – Richter, Hořava, Maškarinec, Tomášek, Pavlas, Černošek – Fical, Krásný, Kotrla – Prokůpek, Filip, Svoboda – Streit, Klimt, Ryšánek.

Komentář

Hokejisté Pardubic remizovali s Karlovými Vary 2:2, přestože vedli již 2:0. Hosté ale nejdříve ve druhé třetině Prokůpkem snížili a pět minut před koncem vyrovnal Streit. Vyprodaný stadion před utkáním nadšeně přivítal zlatého olympionika Milana Hejduka, kterému zástupci klubu předali upomínkové dary a zástupce Staropramenu šek na tisíc piv.

Pardubičtí začali utkání, ve kterém byli vysokým favoritem, velmi razantně a už po 53 vteřinách se ujali vedení brankou Kudrny. Nápor domácích trval i v dalších minutách, kdy si vytvářeli další šance a vynutili si převahu. Ve 13. minutě Píša tvrdou střelou od modré zvýšil vedení Pardubic na dvougólový rozdíl. Hosté se v úvodní třetině téměř k ničemu nedostali a tak se zdálo, že zápas bude jasnou záležitostí domácího mužstva.

Od druhé třetiny se ale Západočeši začali prezentovat zlepšenou hrou, přidali na důrazu a nátlakovou hrou převzali iniciativu. Ve 25. minutě Prokůpek snížil a domácí se rázem začali strachovat o výsledek.

V polovině utkání si sice Pardubičtí vytvořili při přesilové hře tlak a měli množství šancí, ale při Pejcharovi stálo štěstí. Nebojácný výkon hostí pokračoval i v závěrečné třetině. Domácí sice ve 54. minutě dali branku, ale rozhodčí Brada ji neuznal pro postavení pardubického hráče v brankovišti. O minutu později se radovali hosté, když po akci Ryšánka Streit vyrovnal a postaral se tak o opakování stejného výsledku z prvého vzájemného utkání v Pardubicích.

Remíza tak trochu pokazila pardubické oslavy Hejdukova zlata, které probíhaly po skončení zápasu před pardubickým stadionem.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „První třetinu jsme odehráli velmi dobře. Od druhé třetiny jsme však byli v útlumu, hráči špatně bruslili, prohrávali osobní souboje, přesto jsme mohli vyhrát, ale Kábrt, kterému se utkání příliš nevydařilo, v závěrečné třetině neproměnil tři šance.“

Karel Trachta (HC Becherovka Karlovy Vary): „Domácí měli velmi dobrý začátek, od druhé třetiny jsme se ale zvedli a po zásluze vyrovnali. Nás zužuje rozsáhlá marodka a hráli jsme se všemi hráči, které máme k dispozici.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 21. 9. 1997
KVA - PCE
2:4
20. kolo, 31. 10. 1997
PCE - KVA
2:2
33. kolo, 28. 12. 1997
KVA - PCE
2:4
46. kolo, 1. 3. 1998
PCE - KVA
2:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube