Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 33. kolo, neděle 28.12.1997, Zimní stadion Karlovy Vary

Karlovy Vary

Dynamo Pardubice

2:4
1:2, 0:2, 1:0
Branky: 47. Klimt – 3. Hejduk, 5. Hejduk, 32. Jantovský, 38. Paleček. Rozhodčí: T. Svoboda – Brázdil, Halas. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4600. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
Karlovy Vary: Hudáček – Čmerda, Černošek, Richter, Tomášek, Bláha – R. Svoboda, Steiner, Metlička – Prokůpek, Filip, Ryšánek – Krásný, Buchal, Nohel – Streit, Klimt, Kukačka.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Pospíšil – Hejduk, Blažek (41. Tvrdík), Jantovský – S. Procházka, T. Martinec, Kudrna – Koudelka, Plášek, Paleček.

Komentář

Už po pěti minutách vedli Východočeši v Karlových Varech 2:0 zásluhou Hejdukových střel a i když domácím několikrát svitla naděje, vyrovnání pro ně bylo nedosažitelné i při závěrečné power play, kdy měli na ledě o dva hráče víc než soupeř.

Karlovarští sice nastoupili se čtyřmi útoky, ale jen s pěti obránci, neboť scházeli Hořava, Pavlas a Rejthar, hosté se museli obejít bez tří českých reprezentantů do 20 let. Pardubicím patřil úvod, ale po dvou inksovaných gólech domácím přišla vhod přesilovka, kterou využili díky nové posile Prokůpkovi. Téměř vzápětí mohl vyrovnat Kukačka, ale jeho střelu zastavila tyčka.

S přehledem hrající hosté opět udeřili až ve druhé půli utkání. Ve 32. minutě potrestal malý důraz domácí obrany bombou pod horní tyčku Jantovský a dvě minuty před odchodem do šaten se před brankou nejlépe orientoval Paleček. Jedinou šanci Becherovky ve druhé třetině měl ve 36. minutě Buchal, ale brankář hostů Barta byl na místě.

V sedmé minutě závěrečné třetiny vykřesal jiskřičku naděje ve vlastním oslabení Klimt. Už pět minut před koncem se karlovarský trenér Beránek rozhodl pro hru bez brankáře, ale přestože ji domácí dvakrát odehráli šest proti čtyřem, kýžený efekt se nedostavil.

Ohlasy po utkání

Josef Beránek (HC Becherovka Karlovy Vary): „Po extraligové přestávce šlo spíše o boj, o nic hezkého pro diváka. Nám chyběli tři obránci, další dva hráli po horečce. Dostali jsme dva laciné góly na začátku. Škoda, že poté, co jsme se vrátili do zápasu, jsme inkasovali další laciný gól. Takto se z naší situace nedostaneme.“

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Z utkání jsme měli strach, neboť domácím jde o všechno a nám samozřejmě o první osmičku. Byl to víc boj než krásný hokej, navíc po extraligové přestávce. Jsem rád, že jsme zápas vyhráli a zvládli. Důležitý byl začátek, ve kterém jsme se dostali do vedení 2:0 a pak jsme hru mohli kontrolovat.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 21. 9. 1997
KVA - PCE
2:4
20. kolo, 31. 10. 1997
PCE - KVA
2:2
33. kolo, 28. 12. 1997
KVA - PCE
2:4
46. kolo, 1. 3. 1998
PCE - KVA
2:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube