4.10.2024
Redakce

Pardubičtí dorostenci porazili Porubu v bezgólovém zápase na nájezdy

Dorostenci Pardubic hostili v rámci devátého kola hokejové Extraligy dorostu Porubu. Lepší vstup do zápasu mělo Dynamo, ale úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla. V prostřední části zápasu se hostující tým zvedl, avšak vyrovnaný stav vydržel až do konce utkání. Jelikož ani po prodloužení branka nepadla, musely rozhodnout nájezdy, ve kterých Dynamo dokázalo zvítězit 2:1.

Extraliga dorostu, 9. kolo, pátek 4.10.2024, Pardubice, malá hala

Dynamo Pardubice

Poruba

1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 – 0:0 – 1:0
Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Topolský. Diváci: 50. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Střely na branku: 46:33.
Dynamo Pardubice: Hájek – Ruml, Hynek, Jaroš, Čihák, Řehořek, Kincl, Řivnáč – Drábek, Jindřichovský, Sekanina, Teml, Vaňha, Joska, Ryšavý, Šimonek, Kovář, Tvrdik.
Poruba: Skoumal – Planka, Pčolinský, Kohut, Kubálek, Kozák, Vudarčík, Mitura – Tyrna, Jozefček, Olifirchuk, Brym, Vrůbel, Socha, Žídek, Centkowski, Vinklárek, Šebesta.

Komentář

Domácí Dynamo již od úvodních minut tlačilo na obranu Poruby, což mohlo přinést ovoce ve čtvrté minutě, avšak Řehořkova střela z pravého kruhu těsně minula vzdálenější tyč Skoumalovy branky. Další velká šance domácích přišla v minutě osmé, kdy Jindřichovský dostal přesnou přihrávku před gólmana soupeře, ale jeho bekhendový blafák dokázal Skoumal vystihnout. Tlak Dynama se dále pokusil zúročit Kincl, jehož střela od modré byla vyražena Skoumalovým betonem.

Už se začátkem druhé dvacetiminutovky bylo utkání o poznání vyrovnanější. V třiadvacáté minutě Řivnáč dostal sólovou akcí do útočného pásma, odkud zkusil ohrozit Hájka, avšak přestřelil pardubickou svatyni. Následně přišla přesilová hra Dynama, ve které si největší šanci vytvořil Hynek. Ten se po dobré kombinaci ocitl v ideální střelecké pozici, ale nedokázal puk z první usměrnit za záda Skoumala. Největší šance třetiny přišla v sedmatřicáté minutě poté, co se Joska tlačil z pravé strany před branku Poruby. Joska sice zakončit nedokázal, avšak následně se ke kotouči probojoval Ryšavý, který bohužel pro Pardubice nedokázal trefit odkrytou branku.

Na startu závěrečné třetiny mohlo otevřít gólové konto Dynamo, ale tečovaná střela Řehořka z kraje pravého kruhu těsně minula bližší tyč Skoumalovy branky. O pár minut později se na druhé straně mohl prosadit Žídek, jenž ujel po pravé straně všem pardubickým obráncům a ocitl se sám před Hájkem, kde ale minul vzdálenější tyč. Opět Žídek se přihlásil o slovo i v poslední minutě. Útočník Poruby dostal skvělou přihrávku z levé strany a blafákem se zbavil Hájka, avšak následně minul úplně odkrytou branku domácího celku.

Ani po šedesáti minutách hry nebylo rozhodnuto o vítězi, a tak muselo přijít prodloužení. V tom se do největší šance dostal Jindřichovský, který se po střele jednoho ze spoluhráčů probojoval do dorážky, avšak minul odkrytou branku. Na řadu tak přišly nájezdy, ve kterých rozhodl Václav Joska střelou do levého horního rohu o vítězství Dynama - 1:0.


Zápasy v sezóně

9. kolo, 4. 10. 2024
PCE - SAR
1:0sn
18. kolo, 16. 11. 2024
SAR - PCE
16.11.2024
27. kolo, 14. 12. 2024
PCE - SAR
14.12.2024

Statistiky zápasu

Obránci G A +/- TM
Jiří Řehořek 0 0 0 4
Richard Čihák 0 0 0 0
Dominik Jaroš 0 0 0 0
Ondřej Ruml 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Dominik Drábek 0 0 0 2
Patrik Šimonek 0 0 0 2
Matěj Jindřichovský 0 0 0 0
Václav Joska 0 0 0 0
Melichar Kovář 0 0 0 0
Michal Teml 0 0 0 0
Pavel Tvrdík 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube