6.9.2024
Redakce

Junioři Dynama zapisují první výhru sezóny!

Pardubičtí junioři vyjeli v rámci druhého kola juniorské Extraligy na led Třince. V první třetině se dokázalo Dynamo dostat do vedení, avšak v prostřední části zápasu přišel vyrovnávací gól. Závěrečná třetina se vyvedla lépe juniorům Pardubic, kteří po výsledku 2:3 z pohledu domácích vezou domů tři body.

Extraliga juniorů, 2. kolo, pátek 6.9.2024, Třinec, WERK ARENA

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

2:3
0:1, 1:0, 1:2
Oceláři Třinec:
Dynamo Pardubice:

Komentář

Bleskový start do zápasu zapsalo Dynamo, které již po padesáti vteřinách šlo do vedení. Kalužík dokázal přesně najít zapomenutého Dominika Pavlatu u pravé tyče, který již přesně zakončil do odkryté branky - 0:1. Obrovskou šanci měl Třinec v sedmé minutě, kdy Spěváček zachytil rozehrávku Pardubic a kotouč poslal ihned na Rybníkára. Ten zkusil vyzrát na Tuláčka střelou k pravé tyči, ale Tuláček si poradil jak s jeho střelou, tak i s následnou dorážkou. Třinec se následně držel více na kotouči, což dokazuje šance z šestnácté minuty, když Rybníkár dojel nahozený puk, který bleskově poslal před branku Kurbakovi, jehož pokus se Tuláčkovi podařilo vyrazit. Poslední velkou šanci poločasu si připravilo Dynamo. Konkrétně Kalužík se napřáhl z levého kruhu a tvrdou ránou orazítkoval břevno třinecké branky.

Prostřední část zápasu začala o poznání opatrněji a první velká šance přišla až v sedmadvacáté minutě, kdy Macek mířil do poloodkryté branky, avšak neskutečný zákrok Forsta udržel Třinec na dostřel. Radovat se mohl Třinec již o půl minuty později poté, co se k puku hned po vhazování dostal Adam Ošmera, jenž prudkou střelou propálil Tuláčka - 1:1. V třiatřicáté minutě se mohli dostat Oceláři poprvé v zápase do vedení, když po střele Spěváčka propadl puk ke Gerychovi, jehož rychlá klička trefila pouze beton Tuláčka, který si tak připsal další skvělý zákrok. V poslední dvouminutovce se mohlo do vedení dostat opět Dynamo. Křečan dlouhou přihrávkou našel přesně Macka, jenž v úniku zkusil prudkou střelu do horní poloviny branky, avšak nechal vyniknout třineckého gólmana.

Závěrečná dvacetiminutovka začala lépe pro domácí, kteří šli již v třiačtyřicáté minutě do vedení. Postaral se o to Vojtěch Spěváček, který si při přesilové hře převzal přihrávku od Rybníkára a bleskovou střelou na bližší tyč poslal Třinec poprvé v zápase do vedení - 2:1. Dynamu se povedlo rychle odpovědět a již v šestačtyřicáté minutě bylo opět vyrovnáno. Tlak hostujících hráčů přinesl ovoce poté, co Štěpánek našel u pravé tyče volného Davida Krčála, jenž z první zametl puk za záda Forsta - 2:2.

Pardubický obrat završil v osmačtyřicáté minutě Dominik Pavlata, který dostal přihrávku do prostoru mezikruží a puk uklidil přesně nad beton Forsta - 2:3. Zvrátit zápas se pokusil ještě Spěváček. Ten z pravého křídla dobruslil až před Tuláčka, ale forhendovou střelou orazítkoval pouze horní tyč. Junioři Dynama si tak po prohře v prvním kole spravili chuť a z ledu Třince vezou tři body.


Zápasy v sezóně

2. kolo, 6. 9. 2024
TRI - PCE
2:3
16. kolo, 25. 10. 2024
PCE - TRI
25.10.2024

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Matěj Tuláček 60 36 34 2
Obránci G A +/- TM
Jakub Koudelka 0 1 1 0
Matěj Oliva 0 0 0 2
Filip Křečan 0 0 1 0
Alex Kubánek 0 0 0 0
Erik Úlehla 0 0 0 0
Teodor Vápeník 0 0 1 0
Útočníci G A +/- TM
Dominik Pavlata 2 0 1 0
David Krčál 1 0 1 0
Tadeáš Kalužík 0 2 0 0
Adam Fiala 0 1 0 2
Daniel Burda 0 1 1 0
Lukáš Korec 0 0 0 4
Dominik Dostál 0 0 0 2
Oleksii Yevtiekhov 0 0 0 2
Šimon Bartoň 0 0 0 0
Vít Macek 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube