27.9.2020
Redakce

Ve vyrovnaném zápase se prosadil pouze Zlín, Dynamo prohrálo 0:2

Dynamo přivítalo ve čtvrtém zápase sezony na svém ledě Zlín, který vstupoval do zápasu bez jediného získaného bodu. Ve vyrovnaném zápase bylo Dynamo dvě třetiny aktivnější, ale na Libora Kašíka v brance Zlína si nepřišlo. Naopak ve třetím dějství hosté dvakrát udeřili a odvezli si tři body za vítězství 2:0!

Tipsport extraliga, 4. kolo, neděle 27.9.2020

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

0:2
0:0, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 46:49 Köhler (Řezníček, Fořt; 5/5), 51:45 Herman (Suhrada, Ondráček; 5/5). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampir, Špringl . Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000 . Střely na branku: 36:28 (15:11, 12:5, 8:12). Zblokované střely: 22:8. Hity: 8:9. Vhazování: 33:27. Průběh utkání: 0:2 .
Dynamo Pardubice: Kantor – Vála, Nakládal, Mikuš, Bučko, J. Kolář, S. Zacharčuk, Oliva – Kaut, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Zeman – Kratochvil, Anděl, Pochobradský.
Berani Zlín: Kašík – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek, M. Novotný, Ferenc, Hamrlík – Herman, Fořt, Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Karafiát – Kubiš, Sedláček, Sebera.

Komentář

Utkání čtvrtého kola přineslo zprvu opatrný hokej. Do první šance se dostal Radoslav Tybor, kterého našel v dobré pozici Robert Kousal. Slovenský útočník však mířil pouze do výstroje Libora Kašíka.

V jedenácté minutě se pak do přečíslení dva na jednoho dostali Anděl s Pochobradským. První jmenovaný se rozhodl v poslední chvíli pro zpětnou přihrávku, ta už Pochobradského nenašla. Sedmnáctá minuta přinesla zajímavé šance na obou stranách, střelci však ztroskotali na brankářích. Po první třetině tak svítil na kostce nad ledem stav 0:0.

První vážnější situaci druhé třetiny měl na svědomí útočník Beranů Zdeněk Okál. Jeho zakončení mezi betony si Pavel Kantor pohlídal. Šest minut před koncem druhé třetiny měl příležitost Vladimír Svačina, stejně jako ostatní pokusy, i ten jeho skončil na výstroji Libora Kašíka.

V závěru třetiny si Pardubice dokázaly vytvořit tlak, ve kterém několikrát ohrozily branku Zlína, nejvážnější šanci měl na hokejce Michal Pochobradský, jeho střela příklepem mířila pouze do betonů. Ani ve druhé třetině tak nedokázal nikdo překonat brankáře na obou stranách.

V úvodu třetí třetiny mohla tisícovka fanoušků vidět první přesilovku zápasu, kterou však Dynamo neodehrálo vůbec dobře a navíc po faulu Claireauxe šly do čtyř oba týmy.

Chvilku po skončení zlínské přesilovky se Berani dokázali poprvé v tomto zápase prosadit. Bedřich Köhler tečoval nahození od modré čáry do protipohybu Pavla Kantora. Do dobré příležitosti na vyrovnání se pak dostal Kousal, ale i jeho střela skončila na Kašíkovi.

V čase 51:15 navýšil vedení Beranů Jakub Herman, když dorazil puk, který Kantorovi vypadl po nahození od modré čáry. Zlín mohl dokonce svůj náskok zvýšit na tři góly, tentokrát však velkou šanci nevyužil, když se na poslední chvíli do zakončení vrhl Kantor.

Při hře bez brankáře poté mohli Východočeši alespoň snížit, Mandát ani Kousal však při dorážkách před brankou neuspěli. Tým Milana Razýma už si nedokázal vytvořit větší tlak a Libor Kašík si tak může připsat první nulu a jeho tým první body v sezoně.

Ohlasy po utkání

Milan Razým (HC Dynamo Pardubice): „Po vyrovnané první části jsme si vytvořili tlak, soupeře jsme přestříleli a měli tam čtyři nebo pět gólových příležitostí. Bohužel, když nedáte gól, nemůžete chtít vyhrát. Rozhodovalo se ve třetí třetině, kdy nejprve jsme dostali výhodu přesilovky, s tou jsme naložili stejně jako v minulých zápasech. Nefunguje nám to, budeme muset tvrdě zakleknout. Soupeř rozhodl o svém vítězství poctivou prací, dvě nevýrazné střely obránců a teč, případně dorážka. Dotlačili tam dva pracovní góly, které o utkání rozhodly. Nemůžeme říct, že bychom byli daleko lepší než soupeř, to platilo jen ve druhé třetině.“

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): „Jsme spokojení, že se nám podařilo konečně získat body. Nebyli jsme v lehké situaci, trápíme se s produktivitou, ale v Pardubicích jsme zvládli první třetinu. Podařilo se, že jsme rychle neinkasovali tak, jako v minulých zápasech. Ve druhé třetině si domácí vytvořili daleko větší tlak, měli jsme spoustu práce v obranném pásmu, a nakonec z toho všeho bylo jasné, že kdo dá gól, hodně si nakloní na svoji stranu. Ti šťastní jsme byli my a jsme za to rádi.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 27. 9. 2020
PCE - ZLN
0:2
17. kolo, 13. 11. 2020
ZLN - PCE
3:2sn
30. kolo, 28. 12. 2020
PCE - ZLN
5:2
43. kolo, 5. 2. 2021
ZLN - PCE
1:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Pavel Kantor 59 26 24 2
Obránci G A +/- TM
Jakub Nakládal 0 0 0 0
Ondřej Vála 0 0 0 0
Martin Bučko 0 0 -1 0
Jan Kolář 0 0 -1 0
Juraj Mikuš 0 0 -1 0
Stepan Zakharchuk 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Martin Kaut 0 0 0 0
Robert Kousal 0 0 0 0
Matouš Kratochvil 0 0 0 0
Michal Pochobradský 0 0 0 0
Patrik Poulíček 0 0 0 0
Radoslav Tybor 0 0 0 0
Tomáš Zeman 0 0 0 0
Jan Mandát 0 0 -1 2
Lukáš Anděl 0 0 -1 0
Matěj Blümel 0 0 -1 0
Vladimír Svačina 0 0 -1 0
Valentin Claireaux 0 0 -2 2
HC Dynamo YouTube