22.11.2021
Redakce

Speciální utkání Dynamo děkuje je tu! Za akci jsme rádi, říká za kabinu Poulíček

První ze tří speciálních večerů pro letošní sezonu základní části extraligy je tu! V rámci premiérové akce Dynamo děkuje klub poděkuje za práci složkám integrovaného záchranného systému, adresně pak těm, působícím v Pardubickém kraji. Navíc přímo na ledě enteria areny před zápasem adresně ocení hrdiny dnešní doby. To vše v rámci úterního duelu 25. kola s Libercem, který začíná v 17:20, ceremoniál již v 17:05.

„Jsme rádi, že můžeme poděkovat lidem z integrovaného záchranného systému, kteří se o nás nějakým způsobem starají a jsou takovými zadními vrátky. A také vyjádřit náš respekt a to, že nám jejich práce není lhostejná. Navíc je to ještě umocněné touto dobou. Zároveň jsme rádi, že jim můžeme trochu uvolnit napětí v dnešní náročné době,“ říká k akci pardubický útočník Patrik Poulíček.

Ještě před startem zápasu s Libercem proběhne ceremoniál, který začne patnáct minut před startem duelu, tedy v 17:05. Dostane se na celkem osm oceněných z řad zdravotníků, armády, hasičů i policie. Jejich inspirující příběhy budou zveřejněny během slavnostního večera.

Odchovanec Dynama se stal jednou z tváří akce. „Vzniklo to náhodně, protože Robert Říčka měl úraz hlavy (zlomili mu nos ve Vítkovicích pár dní před focením). Zkoušeli jsme, komu padne uniforma, padla zrovna mě a účastnil jsem se já. Takže to nebylo, že bych si to vybíral, ale bylo nám to přiděleno,“ popsal, jak se k akci dostal.

A byl rád, jelikož profese vojáka ho v mládí lákala. Alespoň na chvíli si tak splnil sen obléknout se do vojenské uniformy. „Jako malý kluk jsem si hrál na vojáky a trochu jsem snil, že budu profesionální voják. Přemýšlel jsem i o Univerzitě obrany, ale úplně by to nešlo skloubit dohromady s hokejem. Takže jsem nějakým způsobem k té profesi tíhnul.“

„Já jsem takový trochu stydlivý, takže mně trvá, než se do toho dostanu. Ale byla to sranda. Dominik Frodl nám to suprově odlehčil, to je takový náš komik. Myslím si, že jsme si to užili a bavilo nás to,“ ohlédl se zpět za focením a natáčením v uniformách jednotlivých záchranných složek.

Osmadvacetiletý hokejista působí v nejvyšší soutěži v dresu Dynama již devátou sezonu, pamatuje tak na akce, kdy pardubický klub chodil darovat krev do Pardubické nemocnice. „Jednou jsem se byl také účastnit, ale bohužel to byla taková blbá shoda náhod, že jsme se vraceli tři měsíce předtím z dovolené z Indonésie. Takže jsme byli v nějakém časovém horizontu, kdy člověk nemůže darovat krev. Zúčastnil jsem se tedy, ale bohužel jsem osobně nemohl darovat.“

Jak prozradil Patrik Poulíček, hráči v kabině akci Dynamo děkuje probírali a jsou za ni rádi. „Nějaká menší diskuze proběhla. Pár kluků se účastnilo natáčení a focení, padlo pár fórků a úsměvů. Bylo to takové příjemné odlehčení sezonního rytmu.“

Vstupenky na speciální úterní utkání proti Liberci si můžete zakoupit online ZDE. Otevírací dobu pokladen naleznete ZDE. Podmínky pro vstup na utkání naleznete ZDE.