01.04.2023
Redakce

Semifinále s Oceláři je tu! Dynamo bude hnát vyprodaná enteria arena

Pardubičtí fanoušci se znovu po dvou týdnech dočkají zápasů play off v enteria areně. V neděli od 17:00 zahájí Dynamo semifinálovou sérii s úřadujícím mistrem z Třincem, druhý duel je na programu v pondělí od 18:00. Opět se dá očekávat parádní atmosféra, oba domácí zápasy jsou totiž vyprodané!

1. semifinále: HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo porazilo ve čtvrtfinále 4:0 na zápasy Olomouc, mělo tak prostor na odpočinek a přípravu
  • Oceláři přešli před předkolo a ve čtvrtfinále zdolali ambiciózní Spartu 4:2 na zápasy
  • Pardubice v základní části porazily Třinec třikrát (4:3p, 3:2, 0:3, 4:0)

Z kabiny Dynama

Pardubice měly na přípravu na další sérii vyřazovacích bojů opět takřka dva týdny, a to díky postupu ze čtvrtfinále přes Olomouc vítězstvím 4:0 na zápasy. V semifinále čeká Dynamo souboj s úřadujícím mistrem, Třinec sice skončil po základní části až na šestém místě, ale následně ukázal, že vyřazovací boje mu sedí. Nejprve v předkole porazil 3:0 na zápasy Litvínov, ve čtvrtfinále narazil na silnou Spartu, se kterou si zvládl poradit 4:2 na zápasy. „Bude to jeden z nejtěžších soupeřů, který nás mohl potkat. Systém, který mají, jsme tam s Vencou Varaďou učili pět let a kluci to tam prostě mají zažité. Za pět let na to nikdo nenašel recept. Samozřejmě v hlavách něco máme a uvidíme, jak to bude fungovat,“ řekl před startem série asistent trenéra Marek Zadina, jenž před sezonou přišel do Dynama právě z Třince, se kterým vyhrál jako trenér tři mistrovské tituly.

„Musíme se připravit jako tým. To pro nás bude nejdůležitější. Ať hrajete s kýmkoli, play off je o týmu, soudržnosti. Navzájem si na ledě pomoct, být obětavý a hrát jeden pro druhého. Určitě jsme pozitivně natěšení a nahecovaní, stejně jako před čtvrtfinále. Na tuhle fázi sezony se těšíme celý rok, kvůli tomu hrajeme hokej, abychom mohli v bitvě o medaile podat co nejlepší výkon,“ těší se obránce David Musil, který spolu se Zadinou působil v organizaci Ocelářů.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, Kolář – Říčka, Cienciala, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – A. Musil, Poulíček, Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček

Aktuálně od soupeře

Třinec zatím v letošním play off ukazuje, že mu vyřazovací boje sedí. V kádru má celou řadu hráčů se zkušenostmi z minulých úspěšných sezon, ty tak dokáží zužitkovat i letos. Jak v předkole proti Litvínovu, tak ve čtvrtfinále se Spartou Oceláři ukázali, že dokáží zvládat vyrovnané duely a překlopit je na svou stranu. Nejproduktivnějším hráčem Třince je v play off zkušený Martin Růžička (6+5), za ním Tomáš Marcinko (4+4) a Daniel Voženílek (3+4). Důležitou postavou v kádru Ocelářů je aktuálně expardubický brankář Ondřej Kacetl, jenž ve vyřazovacích bojích ukazuje výbornou s úspěšností zákroků 95.88 %.

„Dva dny jsou tak akorát, abychom se připravili do dalších bojů. Mnohdy to stačit nemusí, ale chuť po vítězné sérii se Spartou je zase ještě o něco větší. Vidím na hráčích chuť dokázat ještě více. S tou chutí přišli na stadion, po odpočinku také s vyfreshovanou hlavou. A to je důležité,“ vyjádřil se pro klubový web k menšímu prostoru pro odpočinek lodivod Třince Zdeněk Moták. K přípravě na Dynamo s nadsázkou bývalý kouč Olomouce řekl: „Už jsem samozřejmě volal i Janu Tomajkovi (trenér Olomouce), dokázal něco poradit, tak doufám, že to k něčemu bude.“

„Pardubice jsou hokejové město, dostihy a hokej, to je jejich. Ale my jsme taky hokejové město. Atmosféra tam i tady bude skvělá, to naši fanoušci potvrdili jak doma, tak v O2 areně. Těšíme se na ně do Pardubic, hokej hrajeme pro ně a bude to skvělé,“ těší se expardubický útočník Tomáš Marcinko. Už nyní je jasné, že první čtyři duely série budou vyprodané.

Hvězda v týmu soupeře:

Ondřej Kacetl. Dvaatřicetiletý brankář nevstoupil sice do vyřazovacích bojů jako jednička Třince, na play off naskočil až v druhém čtvrtfinálovém klání se Spartou, ale od té doby ukazuje své kvality a měl velký podíl na postupu Ocelářů přes pražský celek. V pěti duelech má průměr 1.4 inkasované branky na zápas, úspěšnost zákroků 95.88 % a jedno vychytané čisté konto. Povede se pardubickým hokejistům najíst recept na gólmana, který také oblékal dres Dynama?

Sestava Třince z minulého utkání:

Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera, Čukste – Růžička, Voženílek, Daňo – Kurovský, Vrána, Nestrašil – Dravecký, Marcinko, Hudáček – Hrňa, Roman, Chmielewski.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Musil, David Cienciala, Daniel Rákos
HC Oceláři Třinec Ondřej Kacetl, Tomáš Marcinko, Daniel Voženílek

Informace před utkáním

Fortuna Fan Fest

Stejně jako před domácími zápasy čtvrtfinále, také před úvodním semifinálovým duelem si Dynamo ve spolupráci s generálním partnerem Fortunou pro své fanoušky připravilo Fortuna Fan fest, který proběhne před 1. semifinále v neděli 2. dubna od 14:30 do 16:45 před hlavním vstupem do enteria areny. Fanoušci se mohou těšit na autogramiádu Milana Kloučka, Jana Řůžičky a legend pardubického klubu, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalšího! Více info ZDE.

Vstupenky

Na první semifinálové utkání série s Třincem hlásíme vyprodáno. Na pondělní zápas je k dispozici posledních několik volných vstupenek do sektoru hostů. U vchodů do sektorů ovšem budou probíhat kontroly. Návštěvníkům bude umožněn přístup pouze do sektorů, do nichž si zakoupili vstupenky.

Parkování
Jednou z nejproblematičtějších záležitostí letošních domácích utkání zůstává parkování. Hokejový klub Dynamo Pardubice přišel kvůli přestavbě fotbalového stadionu o možnost využití celé řady parkovacích míst. Na situaci se reagovalo pronajmutím parkovací plochy po bývalých jatkách (Parking C). Těch je ale dostupných pouze 100, a to za cenu 100 Kč.

Doporučujeme tedy prostudovat web statutárního města Pardubice, kde informace o parkování v centru najdete ZDE. V blízkosti enteria arény je také obchodní centrum Atrium Palác Pardubice, které nabízí kryté parkoviště. Více informací ZDE.

Vstup

Brány stadionu se standardně otevřou hodinu před úvodním vhazováním.