18.11.2023
Redakce

PREVIEW: Zpátky na domácí led. Dynamo přivítá Liberec

Poprvé v listopadu se pardubičtí hokejisté představí svým fanouškům v enteria areně, v neděli v 17:00 vypukne souboj s Bílými Tygry. Půjde o duel dvou týmu s výbornou formou, Pardubice vyhrály v extralize pětkrát po sobě, Liberec čtyřikrát z posledních pěti zápasů. Součástí utkání je akce Elév fans, děti do 14 let mají vstup zdarma do kotle na Jižní tribunu.

Tým vedený hlavním trenérem Václavem Varaďou vstoupil zpět do zápasového tempa po reprezentační přestávce úspěšně, zvítězil jak ve středu v Lize mistrů proti finskému Ilvesu, tak v pátek na ledě Plzně. Týden bude chtít Dynamo zakončit vítězně před domácími fanoušky proti Liberci, na nedělní zápas jsou již prakticky vyprodaná místa na sezení, vstupenky si ale můžete stále pořídit ZDE.

Východočeši vstoupili zpět do extraligového kolotoče po reprezentační přestávce zápase v Plzni, ten zvládli s vysokým gólovým rozdílem 6:1. Tříbodovou výhrou odskočili na čele tabulky, na druhou Spartu mají náskok již osmi bodů. „Myslím si, že každý na tu tabulku občas koukne. Víme, že vedeme, vyhráváme zápasy a jsem rád, že jsme na to navázali i pro reprezentační pauze. Budeme se snažit nadále takhle bodovat a vyhrávat,“ řekl k vývoji základní části Tipsport extraligy pardubický útočník Robert Říčka. Ten prožil povedený páteční večer na plzeňském ledě, nastřílel hattrick a všechny jeho góly navíc padly v přesilových hrách.

Liberec je v letošním extraligovém ročníku jedním z pouhých tří týmů, který dokázal Pardubice pokořit. Na domácím ledě v prvním vzájemném střetnutí ztratil dvoubrankové vedení, nakonec ale zvítězil 4:3 po samostatných nájezdech. Pardubičtí hokejisté budou chtít využít sílu domácího prostředí, v enteria areně mohou těžit z velké podpory fanoušků a v extralize doma ještě neprohráli.

Také Bílí Tygři začali po reprezentační pauze vítězně, Karlovy Vary porazili doma 4:3 po prodloužení. V utkání si pomohli třemi přesnými zásahy do sítě soupeře v přesilovce, zlepšili si tak zatím ne příliš dobrá čísla v úspěšnosti početních výhod. „I když to není výhra za tři body, týmu patří velké poděkování za to, jak utkání zvládl. Pomohli jsme si v přesilovkách a taky si v jedné uškodili, proto byl zápas hodně nahoru dolů. Soupeř měl velmi dobrý pohyb a potvrdil, že má skvěle postavený mančaft. O to je naše vítězství cennější,“ hodnotil zápas liberecký asistent trenéra Boris Žabka

Nedělní soupeř Dynama se aktuálně nachází v tabulce se ziskem 32 bodů na páté příčce, bodové rozdíly v jeho okolí ale nejsou velké. Liberec po sérii tří porážek v řadě zabral a z posledních šesti duelů vyhrál hned pět z nich. Při pohledu na statistická čísla by se během nedělního podvečera v enteria areně dala očekávat dobrá ofenzivní podívaná, střetnou se totiž dva týmy s největším počtem nastřílených branek. Dynamo jich v aktuálním extraligovém ročníku dalo 74, Liberec pak o šest méně. Bílí Tygři však zároveň hodně inkasují, se 63 obdrženými góly jsou druzí nejhorší, Pardubice naopak inkasují nejméně.

Bílí Tygři mají v horních patrech tabulky střelců Tipsport extraligy hned dva devítigólové zástupce, a to Tomáše Filippiho a Jakuba Rychlovského. Filippi je navíc s pětadvaceti kanadskými body nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, zkušený centr má také na svém kontě nejvíce vyhraných vhazování. Liberečtí rozdělují zápasovou zátěž svých brankářů poměrně rovnoměrně, Daniel Král odchytal dvanáct utkání s úspěšnosti zákroků 92.17 %, jeho gólmanský kolega Dávid Hrenák dostal příležitost v devíti případech a pokryl 89.74 % střeleckých pokusů soupeřů

Elév fans

Dynamo FANS ve spolupráci s klubem pořádá během domácího utkání s Libercem druhý ročník akce Elév Fans, jejímž cílem je postupně získávat nové fanoušky na Jižní tribunu. Stejně jako hokejový klub, také fanoušci chtějí dobře pracovat s těmi nejmenšími.

Zástupci Dynamo FANS provedou nejmladší fanoušky Jižní tribunou a seznámí je s prostředím. Během utkání pak budou děti aktivně fandit spolu s kotlem, a to ve vyhrazeném prostoru, do kterého nebudou mít přístup ostatní fanoušci, ani rodiče účastníků.

Děti, které se rozhodnou Elév Fans zúčastnit, čeká dárek i zajímavé překvapení. Akce je určena pro děti do 14 let. Vstup je pro zúčastněné zdarma. Další podrobnosti naleznete ZDE.

Informace k utkání

Poprvé na extraligovém utkání budete moci vyzkoušet služby nového caterera Dynama – Catering Melodie. Přinese úpravu sortimentu, možnost placení kartou ve všech stáncích nebo vratné kelímky s motivy Dynama. Postupem času budou vznikat speciální edice motivů vratných kelímků v designu pardubického klubu.

Brány enteria areny se otevřou v 16:00.

K parkování můžete využít místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.