05.09.2023
Redakce

PREVIEW: Stavanger Oilers

Hokejisté Dynama v neděli uspěli na ledě Skellefteå AIK a připsali si první výhru po návratu do Ligy mistrů. Nyní se nejlepší evropský hokej vrací do enteria areny. Ve čtvrtek 7. září od 18:00 Dynamo přivítá úřadujícího norského šampiona, Stavanger Oilers.

Po úvodní domácí prohře s Ilves Tampere zvládli svěřenci Václava Varadi těžké utkání ve Švédsku a po obratu porazili Skellefteu 4:3. Cenný skalp švédského vicemistra dal Dynamu dobrou pozici do dalších bojů a pokud uspěje také v nadcházejícím domácím dvojzápase, bude mít nakročeno k historickému postupu do play-off Ligy mistrů!

„Chceme určitě vyhrát každý zápas, do kterého nastupujeme a víme, že to budou dva kvalitní soupeři. Se Stavangerem už jsem hrál a byl to opravdu kvalitní soupeř. Myslím si, že to bude dobrý zápas,“ říká útočník David Cienciala před třetím zápasem v Lize mistrů.

Další překážkou na cestě do vyřazovacích bojů bude Stavanger Oilers. Úřadující norský mistr je v poslední dekádě nejúspěšnějším týmem tamní soutěže. Zajímavosti o klubu, historii nebo kdo patří mezi největší hvězdy, se dozvíte v našem PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘE.

Pro Stavanger byl úvodní los daleko příjemnější, neboť norský šampion mohl sehrát první dva duely na domácím ledě. Nutno však říct, že toho Olejáři nedokázali využít. Hned v prvním duelu kousali porážku 2:4 se švédským Färjestadem.

Proti švédskému šampionu Växjö Lakers už ale Stavanger předvedl o něco lepší výkon. V polovině třetí třetiny to ještě vypadalo na nepříjemný debakl. Během šesti minut v druhé polovině závěrečné části ale norský celek senzačně vymazal ztrátu čtyř branek. Nakonec však přece jen ztratil duel v nájezdech.

Dynamo je před třetím zápasem na 13. místě tabulky Ligy mistrů, norský soupeř je 17., těsně pod bodem postupu do play-off.

Třetí kolo základní části Ligy mistrů mezi Dynamem a Stavanger Oilers začíná na pardubickém ledě ve čtvrtek 7. září v 18:00. Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE i na pokladnách entreria areny.