18.09.2023
Redakce

Dynamo daruje má za sebou první týden. Stav účtu už překonal 30 000 korun

Spolu se startem Extraligy a Chance ligy se rozběhl také unikátní charitativní projekt Dynamo daruje, do kterého se zapojí fanoušci, hráči i celý pardubický hokejový klub. Novinka pro sezonu 2023/24, během které budou na speciální transparentní účet přibývat za každé utkání A-týmu i B-týmu finanční sumy podle předem jasně daného scénáře, přinesla v prvním týdnu přes 30 000 Kč.

Jak celý projekt funguje? Fanoušci přispějí jednou korunou z každé zakoupené vstupenky, ať už do enteria areny, nebo v Chrudimi. Takže vyprodané utkání v Pardubicích znamená 10 194 korun pro Dynamo daruje! Hráči pak budou za celou kabinu posílat 2000 korun (500 korun B-tým) za každý získaný bod nebo vyhrané utkání play-off, samotný klub přispěje 1000 korunami za každý vstřelený gól áčka a 500 u béčka.

První příspěvky

První příspěvek měl mít na svědomí B tým. Jeho zahajovací utkání v letošní sezóně Chance ligy v Prostějově však bylo za stavu 0:0 přerušeno a následně také nedohráno z důvodu nezpůsobilé ledové plochy kvůli vodě protékající střechou. Dynamo B tak zatím přispělo na účet pouze výtěžkem ze druhého kola, ve kterém podlehlo Třebíči na domácím ledě 4:5 po samostatných nájezdech.

Za čtyři vstřelené góly, jeden získaný bod a 358 fanoušků přítomných na zápase bylo vybráno 2858.

A tým naopak díky svým výkonům zapsal už částku blížící se třiceti tisícům.

Na první domácí utkání nové extraligové sezóny si našlo cestu 9459 diváků, což je nový pardubický rekord v rámci prvního domácího zápasu sezóny. Hráči pak nastříleli Litvínovu pět branek a díky výhře 5:1 brali všechny tři body. Celkem tedy první zápas přinesl 20 459 Kč.

Další tři góly pak nasázeli svěřenci Václava Varadi při druhém zápase, ve kterém si poradili s Kladnem 3:1. Áčko tak přispělo dalšími 9 000 Kč.

Celková suma po prvním týdnu tak činní 32 317 Kč. Více informací o projektu Dynamo daruje se dozvíte ZDE.