12.09.2023
Klub

​Pardubický hokejový klub spouští unikátní charitativní projekt Dynamo daruje

Novinkou pro sezonu 2023/24 je také unikátní charitativní projekt Dynamo daruje, do kterého se zapojí fanoušci, hráči i celý pardubický hokejový klub. Během sezony totiž budou na speciální transparentní účet přibývat za každé utkání A-týmu i B-týmu finanční sumy podle předem jasně daného scénáře.

Pardubické Dynamo podporuje nejrůznější organizace, ale i jedince dlouhodobě. Ať už skrze jednorázové finanční dary, nebo třeba akci Dynamo děkuje. Po konci minulé sezony pak putovalo mimo jiné 400 000 korun přímo od Petra Dědka na konto Nadačního fondu SOFIE A GENÍK za vydraženou masku Romana Willa.

Nyní však Dynamo přichází s dlouhodobým konceptem, který navíc zapojí do vybírání peněz na dobrou věc celý hokejový klub společně s jeho fanoušky. Na speciální konto přitom poputují peníze po každém utkání, s výjimkou těch venkovních, ve kterých prohrajeme v základní hrací době bez vstřeleného gólu. Ale těch snad nebude příliš mnoho.

„Hokejový klub Dynamo Pardubice je víc než hokej. Jsme největší sportovní organizací v regionu. Právě proto chceme jít příkladem, dělat věci správně a motivovat fanoušky, aby nás následovali. Dynamo daruje je koncepční záležitostí. Sjednotí totiž veškerou charitativní činnost celé organizace,“ říká ředitel Dynama Ivan Čonka

A jak bude celý projekt fungovat? Fanoušci přispějí jednou korunou z každé zakoupené vstupenky, ať už do enteria areny, nebo v Chrudimi. Takže vyprodané utkání v Pardubicích znamená 10 194 korun pro Dynamo daruje! Hráči pak budou za celou kabinu posílat 2000 korun (500 korun B-tým) za každý získaný bod nebo vyhrané utkání play-off, samotný klub přispěje 1000 korunami za každý vstřelený gól áčka a 500 u béčka.

Nabídněme modelovou situaci. V enteria areně vyhrajeme 5:2, což bude z ochozů sledovat 9756 diváků. Na konto Dynamo daruje tak bude díky tomu připsáno 20 756 korun – 9756 do diváků, kdy každý přispěje korunou, 6000 z hráčské kabiny za získané tři body a 5000 od klubu za pět vstřelených gólů.

Je tak pouze na nás všech, kolik se za sezonu vybere. Čím více lidí bude chodit na zápasy áčka a béčka, čím více branek budou hráči střílet a díky tomu získávat bodů, tím více bude koncem dubna příštího roku na kontě Dynamo daruje. Celá částka se rozdělí mezi několik vybraných subjektů, které postupně představíme.