21.9.2024
Redakce

Potřetí bez výhry. Béčku zápas v Přerově nevyšel

Pardubická rezerva na svůj první tříbodový zisk stále čeká. Ani v Přerově se nepodařilo B týmu vítězství urvat. Utkání sice otevřeli Východočeši úspěšně, ovšem rychlá odpověď Zubrů rozhodila Dynamo natolik, že už se do zápasu nezvládlo vrátit.

Maxa liga, 3. kolo, sobota 21.9.2024, Zimní stadion Přerov

Přerov

Dynamo Pardubice B

6:1
3:1, 2:0, 1:0 - 6:1
Branky a nahrávky: 6. Zabusovs (Pěnčík, Pechanec), 19. Ministr (Pěnčík), 20. Březina (Černý, Jáchym), 24. Číp (Cubo), 28. Ministr (Jáchym, Černý), 56. Ministr (Zabusovs) – 4. Nedbal (Lichtag)
Přerov: Mokry (Němeček) – Černý, Krisl (C), Cubo, Hryciow, Pěnčík, F. Němec, Weinhold – Březina, Jáchym, Mácha – Číp, Pechanec, Indrák – Ministr, Nemec, Zabusovs – Kratochvil, Pšurný, Hotěk – Chludil.
Dynamo Pardubice B: Honzík (24. Vondraš) – Kolář (A), Chabada, Švec, Kubíček, Nedbal, Nedelka, Hebek – Pochobradský, Rákos (A), Žálčík – Lichtag, Kaut (C), Formánek – Kaplan, Fiala, Rouha – Pavlata, Gromadzki, Kalužík.

Komentář

Jediná radost béčka přišla ve 4. minutě, kdy využil ztráty Zubrů Karel Nedbal, který z otočky zavěsil do levé šibenice. Jenže poté se spustila smršť gólů domácích. Autorem vyrovnávací branky byl útočník Patriks Zabusovs. Třiadvacetiletý Lotyš obdržel přihrávku ve slotu a z jedničky trefil skulinku mezi betony Davida Honzíka. V čase 18:25 pak na 2:1 otáčel přerovský křídelník Daniel Ministr, který skóroval po individuálním průniku přes pravé křídlo. Do konce třetiny rozvlnil síť ještě forvard David Březina, jehož střelu z pravého kruhu na bližší tyč nedokázal pardubický brankář zlikvidovat.

Ani druhá perioda se béčku příliš nevyvedla, už po třech a půl minutách znovu inkasovalo. Tentokrát u toho byla dvojice Ondřej Cubo a Radek Číp. První jmenovaný vypálil z modré na Honzíka, jemuž kotouč propadl za záda, kde ho do prázdné svatyně doklepl právě dvaatřicetiletý havířovský rodák. Svou druhou trefu zapsal také Ministr, jenž z volného prostoru v mezikruží překonal střídajícího Jakuba Vondraše.

V závěrečném dějství sice byli aktivnější hokejisté Dynamo, ale k žádnému gólu jejich snažení nevedlo. Naopak se pět minut před poslední sirénou pošesté prosadili domácí. Do přečíslení se řítil tandem Zabusovs a Ministr, lotyšský útočník svému parťákovi šikovně nahrál o beton pardubického gólmana a jednadvacetiletý odchovanec Zubrů neměl problém odkrytou bránu trefit, a zkompletovat tak hattrick.

B tým tedy ani v třetím ligovém utkání nedokázal triumfovat a své štěstí zkusí znovu v pondělí doma proti Litoměřicím.

Ohlasy po utkání

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): Nehodnotí se mi to úplně dobře, protože jsme prohráli velkým rozdílem. První třetinu jsme nicméně neodehráli vůbec špatně. Myslím si, že jsme byli o trošku lepší, ale tím, že jsme ji prohráli 1:3, tak jsme měli hlavy dole. Věřili jsme, že se zápasem můžeme ještě něco udělat, protože hra nebyla špatná. Ale čtvrtý gól na začátku druhé třetiny nás poslal do kolen a už jsme se z toho nedokázali zmátořit. Soupeř už potom kontroloval hru.

Zápasy v sezóně

3. kolo, 21. 9. 2024
PRE - PCB
6:1
16. kolo, 26. 10. 2024
PCB - PRE
26.10.2024
29. kolo, 15. 12. 2024
PRE - PCB
15.12.2024
42. kolo, 25. 1. 2025
PCB - PRE
25.01.2025

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube