21.11.2023
Redakce

Jdeme do čtvrtfinále! Dynamo doma remizovalo s Ilves a postupuje

Pardubičtí hokejisté pokračují v historickém tažení Ligou mistrů! V osmifinále porazili Ilves Tampere celkově 4:2 a zahrají si čtvrtfinále prestižní evropské soutěže. Domácí odveta skončila remízou 2:2. Rysi v enteria areně dvakrát vedli, pardubické vyrovnání zařizovali Martin Kaut a Adam Musil. Soupeřem Dynama ve čtvrtfinále bude vítěz osmifinálové série mezi Lukko Rauma a HC Innsbruck. První zápas těchto týmů skončil remízou 2:2, odveta se hraje ve středu.

Liga mistrů, OF2, úterý 21.11.2023, Pardubice

Dynamo Pardubice

Ilves Tampere

2:2
0:1 1:1 1:0
Branky a nahrávky: 23. Kaut (Čerešňák, Hyka), 43. A. Musil (Vála, Kaut) – 8. Ikonen (Mäntykivi, Ratinen), 26. Suomi (Palve, Nyman). Rozhodčí: Schukies, Smetana – Špůr, Ondráček.. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 4597. Střely na branku: . Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:1.
Dynamo Pardubice: Will – Dvořák, D. Musil, A. Musil, Vála, Urban, Košťálek, Hyka, Čerešňák, Poulíček, Kaut, Říčka, Bučko, Paulovič, Radil, Hrádek, Zohorna, Cienciala, Mandát, Kousal.
Ilves Tampere: Gunnarsson – Friman, Suomi, Alvarez, Mäntykivi, Ratinen, Meskanen, Bau, Gregoire, Päkkilä, Ikonen, Nyman, Latvala, Clendening, Pelli, Parikka, Lancaster, Stránský, Kodýtek, Palve, Mašín.

Komentář

Dynamo vstupovalo do druhého osmifinále proti Ilves Tampere s dvoubrankovým náskokem, který si přivezlo ze stadionu soupeře.

Na první gól soupeře odpověděl ve druhé třetině Martin Kaut, který využil přesilovou hru a potvrdil, že se prosazuje ve velkých zápasech. Po trefách v derby a zápase se Spartou skóroval i v play-off Ligy mistrů.

Evropská soutěž má oproti té domácí rozdílná pravidla. Přesilová hra pokračuje po celé dvě minuty i v případě, že tým ve výhodě vstřelí branku. Toho mohli využít Rysi, kteří měli uprostřed utkání 95 vteřin dlouhou početní výhodu 5 na 3. Vytvořili si obrovský tlak, ale Dynamo se skvělým Romanem Willem v brance se ubránilo.

Ilves sahali po vyrovnání celkového stavu osmifinálové serie. Uklidnění přinesl gól Adama Musila ze 43. minuty, pardubický útočník tečoval za záda Gunnarssona střelu Ondry Vály a vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Adam Musil patřil v utkání k častým střelcům na branku a připsal si také 89% úspěšnost na vhazování.

Soupeře pro čtvrtfinále se Dynamo dozví ve středu 22. listopadu, bude jím Lukko Rauma nebo HC Innsbruck. První osmifinále skončilo remízou 2:2.

Ohlasy po utkání

Václav Varaďa (hlavní trenér HC Dynamo Pardubice):„Nás samozřejmě těší konečný výsledek a postup dál. Finský tým hrál velmi dobře v první třetině, my jsme nemohli zachytit jeho rychlost. Měli spoustu šancí a náš výkon nebyl takový, jaký jsme si představovali. Roman Will nás podržel v těch okamžicích, ono to v podstatě pokračovalo i v té druhé třetině, po té brance co jsme dali v přesilovce. Nás Roman držel, srdnatě jsme ubránili oslabení ve třech a v té třetí třetině jsme si to po brance na 2:2 zkušeně pohlídali. Ten závěr byl vyhrocený, typický pro play-off. Jsem hrozně rád za kluky, kteří se v tom náročném programu vydali a věřím, že potrápíme každého soupeře, na kterého dále narazíme.“