28.8.2024
Redakce

I třetí přípravný zápas úspěšný, Martin Kaut vystřelil výhru v prodloužení

Pardubičtí hokejisté porazili v posledním přípravném utkání na novou sezonu v německém městě Bad Tölz Red Bull Mnichov 3:2 v prodloužení. Dynamo nad německým soupeřem vedlo, skóre otevřel ve druhé třetině Matej Paulovič. Mnichov dokázal dvěma góly vývoj otočit, ve třetí části však z přesilovky srovnal Lukáš Sedlák. Zápas nakonec došel až do prodloužení, ve kterém rozhodl rovněž v přesilovce Martin Kaut!

PŘ3, středa 28.8.2024, Bad Tölz

Red Bull München

Dynamo Pardubice

2:3p
0:0 2:1 0:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 33. Varejcka (Brooks), 40. Krämmer – 29. Paulovič, 45. Sedlák, 63. Kaut. Vyloučení: . Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Red Bull München: Niederberger (Wolf) – Blum, Abeltshauser, Lancaster, Daubner, Bittner, Johansson, Weber – Ehliz, Hager, DeSousa – Eisenschmid, Smith, Krämmer – Eder, Brooks, Kastner – Oswald, Heigl, Varejcka
Dynamo Pardubice: Will (Vomáčka) – Hrádek, Hájek, Šustr, Dvořák, Musil, Vála, Houdek – Červenka, Sedlák, Smejkal – Kaut, Zohorna, Kousal – Vondráček, Poulíček, Mandát – Herčík, Paulovič, Macek

Komentář

Pardubičtí hokejisté se po třech dnech v Salzburgu přesunuli do německého města Bad Tölz, kde je čekal poslední přípravný zápas před startem Ligy mistrů. Do cesty se postavil semifinalista DEL RedBull Mnichov.

Do utkání naskočil také sedmnáctiletý útočník Vít Macek, který přicestoval za týmem na soustředění v úterý. Trenéři mladíka poslali po bok Mateje Pauloviče a Daniela Herčíka.

Právě Macek měl velký podíl na úvodní brance zápasu, když našel před brankou volného Mateje Pauloviče a ten zasunul kotouč přesně za Niederbergera. Ještě ve druhé třetině však dokázal Mnichov skóre otočit zásluhou tref Varejcky a Krämmera.

Dynamo srovnalo na začátku třetí třetiny, kdy v přesilovce útok Jiří Smejkal, Roman Červenka a zakončující Lukáš Sedlák předvedl krásnou gólovou akci.

Vyrovnaný stav 2:2 vydržel do konce základní hrací doby a o vítězi tak rozhodlo až prodloužení. První početní výhodu ještě Dynamo nezužitkovalo, v té druhé už ale přesně zamířil Martin Kaut a rozhodl tak o výhře Pardubic!

Svěřenci Marka Zadiny tak uspěli i ve třetím přípravném utkání a ve čtvrtek 5. září vstoupí do nové sezony zápasem Ligy mistrů s maďarským Fehérvárem.

Partnerem Dynama na soustředění byly společnosti DD Real a DD Elektromont.