16.10.2024
Redakce

Dynamo B po pěti výhrách v řadě padlo v Porubě

Souboj dvou týmu se zcela opačnou bilancí z posledních utkání dopadl lépe pro Porubu, která zvítězila po pěti porážkách, naopak pardubickému B týmu skončila šňůra pěti vítězství v řadě. Rozhodovalo se v početních výhodách, z nichž domácí vytěžili dvě branky. Po úspěšném boji s rakovinou nastoupil znovu v pardubickém dresu Dominik Hrníčko.

Maxa liga, 12. kolo, středa 16.10.2024, RT TORAX ARENA

HC Poruba

Dynamo Pardubice B

3:1
1:0, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 2. Gřeš (Sedlák), 26. Šoustal (Westlund, Roman), 38. Razgals (Střondala, Šoustal) – 27. Žálčík (Pavlata). Rozhodčí: Grygera, Gebauer – Bezděk, Král. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: . Diváci: 714. Střely na branku: 26:41 (12:8, 8:9, 6:24). Zblokované střely: 17:10. Vhazování: 33:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
HC Poruba: Bláha – Ježek, Nilsson, Westlund, Gutwald, Doudera, Sedlák, Bartko – Razgals, Roman, Střondala – Christov, Šoustal, Kotala – Gřeš, Vachovec, Klímek – Mrázek, Berisha, Krenželok – Šedivý.
Dynamo Pardubice B: Vondraš – Kolář, Chabada, Kubíček, Nedbal, Voženílek, Tvrdík, Nedelka – Pavlata, Mikyska, Žálčík – Kaplan, Kaut, Formánek – Pochobradský, Fiala, Hrníčko – Gromadzki, Rouha, Zeman.

Komentář

Pardubice B vyrazily do Ostravy bez Daniela Rákose, jenž odcestoval s A týmem do Sheffieldu na zápas Ligy mistrů, trenérům byl ale naopak nově k dispozici jiný útočník. Po vážných zdravotních problémech, kdy bojoval s rakovinou, znovu po 224 naskočil do zápasu osmadvacetiletý útočník Dominik Hrníčko! Nastoupil ve třetí útočné formaci a po návratu strávil na ledě takřka šestnáct minut.

Východočechům nevyšel vstup do utkání, hned ve druhé minutě inkasovali úvodní branku. Po nástřelu od Sedláka na zadní mantinel se odražený puk dostal k Tomáši Gřešovi, jenž nikým nebráněný dostal mezi kruhy prostor na zakončení a překonal Vondraše střelou mezi betony – 1:0. Domácí povzbuzeni rychlou brankou byli sice v první třetině o něco aktivnější, další gól však nepřidali. Pardubičtí si také vypracovali šance, ale nepovedlo se jim překonat gólmana Bláhu.

Vondraš, který se po čtyřech zápasech vrátil zpět do pardubické branky, podržel svůj tým v úvodu druhé části dobrými zákroky. Jenže ve 26. minutě už podruhé kapituloval, Poruba využila početní výhodu po teči střely od modré v podání Tomáše Šoustala v předbrankovém prostoru – 2:0. Dynamo dokázalo bleskurychle hned po devíti vteřinách odpovědět a snížit znovu na rozdíl jediné branky. Přečíslení dvou na jednoho zužitkoval po nahrávce od Pavlaty zakončením na zadní tyč Lukáš Žálčík, jenž se gólově prosadil již v pátém utkání v řadě – 2:1. Pardubice si druhou dvacetiminutovku výrazně zkomplikovaly svými nedovolenými zákroky, dlouho se sice dokázaly bránit početní přesile soupeře, jenže ve 38. minutě již v oslabení inkasovaly z hole Frenkse Razgalse – 3:1.

Hostující celek byl v závěrečné periodě jasně aktivnější, soupeře přestřílel 24:6, jenže tato ofenzivní snaha bohužel ke gólu nevedla. Pardubice měly příležitosti na snížení, v jedné velké byl například Žálčík, jenže recept na překonání Bláhy nenašly. Nepomohly jim k tomu ani dvě přesilové hry, a tak Dynamo padlo po pěti výhrách v řadě.

Ohlasy po utkání

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): „Neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Poruba je samozřejmě velmi kvalitní a její postavení v tabulce neodpovídá kvalitám týmu. Myslím, že jsme byli důstojným soupeřem, utkání rozhodly speciální týmy. Při hře pět na pět to bylo 1:1, bohužel jsme se nedokázali prosadit v přesilových hrách a dvakrát jsme inkasovali v oslabení. Kluky jsme nicméně pochválili, protože jsme v Porubě odehráli s mladým mančaftem velmi dobrý zápas a máme na co navazovat. Je to po delší době porážka, takže se budeme chtít vrátit na vítěznou vlnu.“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 16. 10. 2024
POR - PCB
3:1
25. kolo, 27. 11. 2024
PCB - POR
27.11.2024
38. kolo, 15. 1. 2025
POR - PCB
15.01.2025
51. kolo, 26. 2. 2025
PCB - POR
26.02.2025

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube