26.12.2023
Redakce

Cenný skalp obhájce! Výhru na úvod Spengler Cupu vystřelil Lukáš Sedlák

Dynamo bere na úvod Spnegler Cupu dva body za výhru nad obhájcem prvenství z loňského ročníku! Proti Ambri-Piottě muselo dohánět dvoubrankovou ztrátu z první třetiny, díky brankám Mateje Pauloviče a Tomáše Zohorny však dokázalo utkání dostat do prodloužení, ve kterém rozhodl krásnou individuální akcí Lukáš Sedlák.

Spengler Cup 2023, 1. kolo, úterý 26.12.2023, Eisstadion Davos

Ambrì-Piotta

Dynamo Pardubice

2:3p
2:0, 0:1, 0:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 2. Formenton (Dauphin), 9. Formenton (Virtanen, Dauphin) – 30. Paulovič (Poulíček), 48. Zohorna (Kousal, Hájek), 62. Sedlák. Rozhodčí: Hribik, Stricker - Lederer, Fuchs, . Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 6800. Střely na branku: 12:37. Průběh utkání: 2:0,2:3.
Ambrì-Piotta: Juvonen (Conz) – Heed, Pezzullo, Fohrler, Virtanen, Wüthrich, Jecker, Honka – Mueller, Špaček, Lilja – Pestoni, Dauphin, Formenton – Bürgler, Heim, Kneubuehler – Zwerger, Landry, Eggenberger – Douay
Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Hájek, Bučko, Kolář, Hrádek – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna, Kousal – Kaut, Musil, Ciencala – Paulovič, Poulíček, Mandát – Pochobradský

Komentář

Netradičně v bílých dresech s černými kalhoty vstoupili hokejisté Dynama do legendárního Spengler Cupu. Hned na začátek si dokázali pardubičtí hokejisté poradit se silným Ambri-Piotta, tedy celkem, který loni Spengler Cup ovládl.

Dynamo muselo v utkání dotahovat, díky brankám Mateje Pauloviče, Tomáše Zohorny a Lukáše Sedláka však bere na úvod kvalitně obsazeného turnaje dva body!

Pardubický trenérský tým nasadil do hry sedm obránců a třináct útočníků. Šanci tedy dostal také vytáhlý útočník Michal Pochobradský, který se v zápase představil v prvním útoku po boku Lukáše Sedláka a Tomáše Hyky.

Vstup do utkání se povedl lépe švýcarskému týmu. Po první dvacetiminutovce museli svěřenci Václava Varadi dotahovat dvougólovou ztrátu, kterou měl na svědomí Alex Formenton, který nejprve proměnil samostatný únik a následně překonal Romana Willa také povedenou tečí. Ambri-Piotta vystřelila v první třetině pouze čtyřikrát, z toho tři pokusy měl na svědomí právě střelec prvních dvou branek.

Hráči Pardubic vyslali na brankáře Juvonena celkem 82 střeleckých pokusů, na branku jich prošlo 37. Svému soupeři pak dovolilo Dynamo pouze 25 střeleckých pokusů, Roman Will musel řešit 12 z nich.


Střeleckou převahu dokázali Východočeši přetavit ve vyrovnání, o které se postarali Matej Paulovič a Tomáš Zohorna. V prodloužení pak rozhodl o výhře Dynama skvěle zakončeným únikem kapitán Lukáš Sedlák.

Díky vítězství v úvodním zápase tak mají nyní pardubičtí hráči den volna. Ve čtvrtek 28.12. je pak čeká utkání s finskou KalPou.

Generálním partnerem Dynama na Spengler Cupu je D+D Elektromont.

Ohlasy po utkání

Václav Varaďa (HC Dynamo Pardubice): „Udělali jsme na začátku dvě chyby, ze kterých jsme inkasovali. Během zápasu jsme se však postupně zlepšovali a byly tam pasáže, kdy jsme až dominovali, hlavně v útočném pásmu. Jsme samozřejmě rádi za to vítězství. Je to pro nás ponaučení, že potřebujeme hrát hned od začátku, nadoraz a ne mít takovéto malé výpady, které nás mohou stát výhru."