31.8.2023
Redakce

Dynamo B pokračuje na vítězné přípravě, poradilo si s Letňany

Dynamo B nastoupilo na domácím stadionu v Chrudimi proti druholigovým Letňanům, které nahradily původně plánovaný zápas proti maďarskému klubu DEAC. Pardubice se dostaly zásluhou Mikysky brzy do vedení a i když hosté po pauze srovnali stav, domácí dvěma slepenými góly okamžitě odskočili a po kontrolovaném výkonu po celé utkání vyhrály zaslouženě 4:2. Povedený zápas odehrál na centru první formace dvougólový Daniel Herčík.

přát., čtvrtek 31.8.2023, Zimní stadion Chrudim

Dynamo Pardubice B

Letci Letňany

4:2
1:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 6:11 Mikyska (Zeman; 5/4), 25:17 Herčík (Hrníčko, Žalčík; 5/5), 27:10 Žalčík (Paleček; 5/5), 43:05 Herčík (Žalčík, Kubíček; 5/5) - 24:59 Pšenička (Niko; 5/4), 45:56 Mácha (Fiala; 5/5). Rozhodčí: Veinfurter, Mejzlík – Kalina, Zídek. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.
Dynamo Pardubice B: Vomáčka – Zdráhal, Kubíček, Kaštánek, Bukač (A), Voženílek, Tvrdík – Hrníčko (A), Herčík, Žalčík (C) – Kaplan, Mikyska, Lichtag – Paleček, Zeman, Pochobradský.
Letci Letňany: Nečas – Háva, Niko, Chalupa, Fiala, Drtina, Duchač, Němeček, Dudáček – Poppel, Sklenář, Mrňa – Nagy, Pšenička, Jobánek – Theimer, Hájek, Poul – Vacín, Mácha, Kolařík.

Komentář

Předposlední přípravné utkání pardubického B týmu se sehrálo proti Letňanům. Už ve druhé minutě mohlo Dynamo skórovat, jenže Bukač ideálně neodhadl odraz puku a střela se otřela jen o boční síť. Do vedení mohly jít poté následně i Letňany, když byl za obranou opuštěný Pavel Mrňa, kterého ale Vomáčka vychytal lapačkou. V 7. minutě ale došlo k potrestání faulu Fialy a domácí se poprvé radovali. Tomáš Zeman na sebe navázal dva hráče, předložil puk volnému Josefu Mikyskovi, jenž tvrdou ránou pod horní tyč otevřel gólový účet utkání – 1:0. Přesilovou hru si vyzkoušel i pražský celek a v jejím závěru se nenápadně opřel do puku Tomáš Pšenička, obrana vůbec nestihla reagovat a jen díky bleskovému přesunu Vomáčky drželo Dynamo vedení. Poté měly Pardubice v několika dalších minutách jasnou převahu, která mohla vyústit v branku přesně do šatny, jenže šest vteřin před koncem první dvacetiminutovky jasnou šanci z pravého kruhu Vít Kaštánek nepotrestal.

Dynamo chtělo navázat na šance z konce první třetiny, a to se mu povedlo skvěle. Ve 21. minutě šli hráči do dvou slibných přečísleních, to první zastavil ofsajd a ve druhém přečetl kličku Jakuba Lichtaga brankář. Nepovedlo se navýšit vedení ani při vlastním oslabení, kdy ujel Michal Pochobradský, ale pod ležícím brankářem už nenašel místo. Naopak přišel trest, o minutu později se trefil pod horní tyč Vomáčky Tomáš Pšenička – 1:1. Dynamo ale bleskově odpovědělo, když v dalším střídání přečíslilo soupeře ve středním pásmu a Daniel Herčík přesně zakončil bekhendem nad beton brankáře – 2:1. A ve 28. minutě to už o dva góly. Východočeši uzamkli svého soupeře v pásmu, ke střele se dostal Lukáš Žalčík a rozvlnil síť – 3:1. Hosté se dlouho nedokázali propracovat do šance, jednu ale vzal na sebe Petr Poppel, ale minul. Na šanci soupeře mohli odpovědět i domácí, ale dobře vyřešené přečíslení se nepodařilo dokončit Zemanovi, kterému před prázdnou bránou zablokoval obránce hůl. Při početní výhodě domácí hrozili, konkrétně Jan Zdráhal těžil z vyhraného souboje u mantinelu, orazítkoval ale jen tyč.

Hned ve 44. minutě částečně uklidnil domácí tým svým druhým gólem v utkání Daniel Herčík, jenž po šťastném odrazu dostal puk do Nečasovy brány – 4:1. Vedení 4:1 vydrželo pouze dvě minuty, protože ještě snížil Adam Mácha, který po nedůrazu obrany prostřelil brankáře mezi betony – 4:2. V 54. minutě připravil Kaplan pohlednou přihrávku pro Jakuba Lichtaga, ten ji ale příliš neočekával a Nečas se proti němu přesnunul. V posledních minutách se dost aktivně pokoušel o hattrick Daniel Herčík, ale v největší příležitosti ho zastavila horní tyč.

Ohlasy po utkání

Jan Starý (HC Dynamo Pardubice B): „Utkání jsme určitě nechtěli podcenit, přijel k nám finalista druhé ligy loňské sezony. Viděli jsme, že mají kvalitní kádr. Pro nás byl tenhle zápas určitě lepší než trénovat. Chtěli jsme si zase vyzkoušet určité hráče v jiných situacích, takže jsme trochu přeskládali sestavu, některé kluky jsme chtěli vidět v přesilovkách, další v oslabeních. Jsem rád, že jsme to utkání vyhráli a mohli jsme si ověřit hráče v různých situacích, jak by třeba mohli nastupovat, vyzkoušet si různé varianty. Jsme rádi, že jsme vyhráli.“