Reportáž ze zápasu

přát., čtvrtek 10.8.2023, Zimní stadion Chrudim

Dynamo Pardubice B

Dynamo Pardubice

3:4
2:0, 0:2, 1:2 - 3:4
Branky a nahrávky: 12. Hrníčko, 19. Kaplan, 55. Rouha (Hrníčko, Herčík) – 22. Urban, 34. Paulovič, 41. Poulíček, 56. Poulíček.
Dynamo Pardubice B: Honzík (Kadlc) – Zdráhal, Kubíček, Voženílek (A), Nedbal, Kaštánek, Bukač, Tvrdík – Herčík, Rákos (A), Pavlata – Rouha, Mikyska, Hrníčko – Kaplan, Kaut (C), Lichtag – Paleček.
Dynamo Pardubice: Klouček (Vilém) – Kolář (A), Chabada, Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek – Štetka, Poulíček (C), Říčka – Paulovič, Musil, Urban – Vondráček, Rohlík, Zeman.

Komentář

Do utkání pardubické rezervy s prvním týmem Dynama vstoupilo aktivněji áčko, které nastoupilo do duelu bez dvou elitních formací. Už po dvou minutách vybojovali hosté svou první přesilovku. Svěřenci Václava Varadi se snažili otevřít defenzívu B-týmu skrze svižnou kombinaci, ale domácí prokázali ukázkovou disciplinovanost a výborně se přesouvali ve vlastním pásmu, díky čemuž dohráli početní nevýhodu bez obdržené branky.

Možnost ukázat se v přesilovce získalo také béčko a to přesně v půlce první třetiny po faulu Roberta Říčky. Už po necelých třiceti vteřinách orazítkoval tvrdou ránou tyč Karel Nedbal. Z gólu se však muži Richarda Krále radovali až o minutu později, kdy Dominik Hrníčko rozpohyboval brankáře Milana Kloučka a zavěsil kotouč pod víko.

Těsně před koncem třetiny navíc přidal rezervní tým Dynama gól do šatny. Robin Kaplan využil zaváhání áčka v rozehrávce, vypíchl puk a dostal se tak do samostatného průniku. Efektní bekhendovou kličkou překonal gólmana a zvýšil na 2:0.

V druhém dějství se A-tým otřepal z nevydařené první třetiny a radoval se už po minutě a čtvrt. Tomáš Urban ujížděl na Davida Honzíka a třicetiletého brankáře přemohl rychlou střelou zápěstím, čímž snížil stav na 1:2.

V 31. minutě se Daniel Rákos provinil vysokou holí a jeho spoluhráči tak museli podruhé v zápase bránit ve čtyřech. Nejblíže ke vstřelené brance byl obránce Martin Bučko, který z mezikruží trefil beton gólmana. Hosté ale přeci jen srovnali, byť až po konci početní výhody. V čase 33:31 se prosadil Matej Paulovič, jenž se dostal před bránou k puku a chladnokrevně proměnil.

Bleskurychlý vstup do třetiny předvedlo áčko také v závěrečné dvacetiminutovce. Devatenáctiletý talent Pavol Štetka na sebe skvěle navázal dva hráče, dostal kotouč ke kapitánovi Patriku Poulíčkovi a rodák z Havlíčkova Brodu se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Vyrovnávací gól měl na své holi v 50. minutě utkání Robin Kaplan. Jednadvacetiletý útočník béčka se během přesilové hry ocitl před odkrytou bránou, ovšem Milan Klouček v krkolomné pozici výborně zakročil. Domácí však přeci jen skórovali a to o pět minut později, kdy znovu hráli 5 na 4. Autorem gólu byl Michal Rouha, který překonal brankáře na bližší tyči.

Radost B-týmu ale trvala pouhých 78 vteřin. Patrik Poulíček totiž využil chyby v rozehrávce za bránou a v čase 55:59 vrátil vedení svému výběru. Do konce prvního přípravného duelu sezony už se žádná změna stavu nekonala a áčko Dynama tak ovládlo napínavou přestřelku 4:3.

Ohlasy po utkání

Richard Král (trenér B-týmu Dynama): „Bylo by špatně, kdyby hráči neměli chuť se dneska předvést. Co se čistě nasazení týče, nemohu nikomu nic vytknout. Myslím si, že z tohohle pohledu jsme byli skvělí. První třetina vypadala z naší strany velice dobře, pak už se tam samozřejmě začaly objevovat nějaké chyby. Áčko prokázalo ve druhém a třetím dějství svou zkušenost a my naopak nezkušenost, když jsme si nechali ve vlastní přesilovce dát gól. Pracujeme tady na nějakém systému hry zhruba čtrnáct dní a jsem rád, že určitý posun byl vidět. Dobře jsme také bruslili, ale postupem času nám pochopitelně začaly docházet síly i vzhledem k tomu, že jsme hráli na tři pětky a rovněž proto, že áčko je zkrátka silnější. Celkově jsem však s naším výkonem spokojený.“

Václav Varaďa (trenér A-týmu Dynama): „Jsme v plném tréninku a přijeli jsme ve třech kompletních pěticích, takže zápas byl pro nás samozřejmě náročný. Navíc se nám zranil centr třetího útoku Ondřej Rohlík, s čímž se hráči popasovali velmi dobře. Jsme rádi za výbornou atmosféru a věříme, že diváci si utkání užili. Zápas pro nás byl příležitostí vidět vícero hráčů v akci, proto jsme se rozhodli pro tuto sestavu. Ti, kteří dnes odpočívali, toho mají z předchozí sezony více nahráno a mají své místo jistější. Zdali si ho udrží, bude záležet čiště na jejich výkonech. Dnešní duel bereme jako cennou zkušenost a jsme rádi, že jsme viděli 9 útočníků, 6 obránců a brankáře v plné síle, protože kdybychom hráli na čtyři pětky, tak by ice time pro některé hráče nebyl zdaleka tak velký.“