25.2.2023
Redakce

Po urputném boji padli dorostenci s Vítkovicemi v prodloužení

V sobotu po poledni se v malé hale enteria areny střetli pardubičtí dorostenci s Vítkovicemi. Utkání bylo vyrovnané a po šedesáti minutách nebyl znám vítěz poté, co Vítkovice dokázaly tři minuty před závěrečnou sirénou vyrovnat. V prodloužení pak o bodu navíc rozhodl v prospěch hostujícího celku Matěj Žídek.

Extraliga dorostu, 20. kolo, sobota 25.2.2023, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Vítkovice

2:3p
1:1, 1:0, 0:1 – 0:1
Branky a nahrávky: 02:03 Joska (Tvrdik, Novák; 5/5), 37:01 Řehořek (Novák, Řivnáč; 5/4) – 13:12 Muroň (Matějka, Saxa; 5/5), 56:35 Žídek (Kisza, Man; 5/5), 61:42 Žídek (V. Fojtík; 3/3). Rozhodčí: Vepřovský – Augusta, Landsmann. Diváci: 70. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 39:49. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Dynamo Pardubice: Tuláček – Křečan, Řehořek, Šmerda, Kaštánek, Vápeník, Řivnáč – Joska, Úlehla, Pražan, Novák, Lempach, Krčál, Tvrdik, Kantor, Turena.
Vítkovice: Vávra – V. Glos, Zvejška, V. Glos, Man, Kisza, M. Fojtík, Čuba – V. Fojtík, Muroň, Matějka, Žídek, Saxa, Hanák, Fasner, Sedlák, Nazad, Hofman.

Komentář

V úvodu utkání se Pardubice dostaly do vedení hned po dvou minutách, kdy vítkovického brankáře překonal po kombinaci s Tvrdíkem Václav Joska1:0. Na obou stranách bylo k vidění mnoho zajímavých šancí, brankář Vávra na straně Vítkovic a pardubický Tuláček se rozhodně nenudili. K další gólové situaci došlo ve čtrnácté minutě. Odražený kotouč si před domácí bránou našel Jan Muroň, umístil jej poté přesně do pravého rohu sítě a stav utkání tak vyrovnal – 1:1. Ve zbývajícím čase první třetiny měli ještě hosté k dispozici početní výhodu, kterou ovšem ani přes dobrý tlak nevyužily.

Prostřední část duelu se nesla v podobném duchu jako předchozí dvacetiminutovka. Na jejím začátku měl domácí celek možnost změnit stav při přesilové hře, Kaštánek zkoušel propálit hostujícího gólmana tvrdou střelou od modré, ale Vávra kotouč vyrazil. Zajímavá akce Vítkovic přišla v polovině základní hrací doby - v útočném pásmu kombinoval Žídek s Fojtíkem, kdy druhý jmenovaný mohl po přihrávce svého spoluhráče dorážet z bezprostřední blízkosti, ale nevyzrál na domácího Tuláčka v bráně. Dvě přesilové hry si ještě zkusily Pardubice a druhou z nich proměnily. Proti nahození Jiřího Řehořka sice vítkovický brankář zasáhl, puk mu ale propadl za brankovou čáru – 2:1. V poslední vteřině byl ještě vyloučen jeden z pardubických hráčů.

Většinu přesilové hry dohrály Vítkovice na počátku poslední třetiny a po jejím konci přišlo další vyloučení na straně Pardubic. Hosté se tlačili do útoku, ale ani jednu z těchto početních výhod nevyužili. Domácí celek udržoval svůj jednobrankový náskok a nedokázal jej navýšit ani v poslední početní výhodě utkání. Navíc chvíli po jejím konci o vedení Pardubice přišly. Kapitán Vítkovic Man, který těsně předtím opustil trestnou lavici, nahrával Kiszovi, jehož přihrávku do branky poté umístil Matěj Žídek2:2. Hanák ještě málem rozhodl zápas jeho střelou, ale rozezvučel pouze brankovou konstrukci Tuláčka.

Ohlasy po utkání

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): „V první třetině jsme nehráli to, co jsme chtěli. Od druhé třetiny se lepšilo to, že jsme rychleji posunovali kotouče, zlepšila se hra, kdy jsme hráli u nich, měli jsme i několik přečíslení. Ten výkon se zlepšil, za stavu 2:1 jsme bohužel udělali chybu v útočném pásmu. Nechali jsme Vítkovice dostat se do tlaku a dát gól na 2:2. Prodloužení bylo o tom, komu se ta šance povede. My jsme drželi kotouč trochu víc, ale Vítkovice potom ujely, udělaly výborně individuální akci a dobrou střelou rozhodly zápas.“

Roman Mrázek (HC Vítkovice Ridera): „Ke konci jsme měli trochu štěstí, hra z naší strany nebyla taková, jakou bychom si ji představovali. Hodně chyb, z naší strany nepovedený zápas, ale nakonec se vítězství přiklonilo k nám.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 17. 12. 2022
VIT - PCE
6:4
20. kolo, 25. 2. 2023
PCE - VIT
2:3p

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Matěj Tuláček 62 49 46 3
Obránci G A +/- TM
Tom Kaštánek 0 0 -1 0
Filip Křečan 0 0 -1 0
Samuel Šmerda 0 0 -1 0
Teodor Vápeník 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Tadeáš Pražan 0 0 -1 2
Tadeáš Kantor 0 0 -1 0
David Krčál 0 0 -1 0
Štěpán Lempach 0 0 0 0
Milan Turena 0 0 0 0
Erik Úlehla 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube