6.9.2022
Filip Matoušek

Další cenný skalp v přípravě! B tým si vyšlápl na Slavii

Pardubický B tým porazil v předposledním přípravném utkání Slavii 6:3 a zapisuje tak další povedené vystoupení před začátkem Chance ligy. V utkání rozhodovala druhá třetina, ve které se podařilo svěřencům Davida Havíře nejprve otočit vývoj utkání a následně odskočit do dvoubrankového vedení. Ve třetí třetině pak pojistili výhru Dynama Jan Zdráhal a Jiří Půhoný.

přát., úterý 6.9.2022, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice B

3:6
1:1, 1:3, 1:2
Branky a nahrávky: 5. Houška (Kern, Závora), 25. Mrňa (Knotek), 50. Klikorka (Knotek) – 17. Lichtag (Kadlec, Rákos), 27. Rouha (Lichtag), 29. Kaut (Zdráhal), 32. Matýs (Půhoný), 45. Zdráhal (Kaut, Machač), 58. Půhoný (Koffer, Matýs). Rozhodčí: Battěk, Čáp – Hnát, Horažďovský. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Průběh utkání: 1:0, 1:0, 2:1, 2:5, 3:5.
Slavia Praha: Málek (Pittr) – Barák (A), Szathmáry, Žovinec, Němeček, Hejda, Klikorka – Všetečka, Knotek (C), Strnad, Havrda, Poletín (A), Mrňa, Závora, Kern, Houška, Petrov, Duda, Simon.
Dynamo Pardubice B: Klouček (Nečas) – Zdráhal, Nedbal, Oliva, Drtina, Kaštánek, Kubíček – Kaut, Rákos, Lichtag, Zeman, Pochobradský, Matýs, Půhoný, Turek, Kadlec, Rouha, Machač, Koffer

Komentář

Do utkání vstoupila lépe domácí Slavia, která šla do vedení už v páté minutě. Při signalizované výhodě byl u puku nejrychleji Vladislav Houška, který dopravil puk za bezmocného Kloučka - 1:0. Vyrovnání přišlo tři a půl minuty před koncem první třetiny. Jakub Lichtag vystřelil z levého kruhu a kotouč propadl až za záda slavistického brankáře Málka - 1:1.

Ve druhé třetině si nejprve domácí vzali vedení zpět, když přesilovou hru využil Pavel Mrňa - 2:1. Následně už patřila první část Dynamu. Na 2:2 nejprve vyrovnával Michal Rouha, který využil chytré přihrávky Lichtaga a o necelé dvě minuty později překlopil vedení na stranu Dynama Tomáš Kaut - 2:3.

Na rozdíl dvou branek poté upravil těsně po polovině utkání povedenou střelou Ondřej Matýs - 2:4. Ještě navýšit vedení následně mohl v přečíslení Marek Drtina, na Málka si však nepřišel.

Do vedení o tři branky se tak Dynamo dostalo až ve třetí třetině. Ve 44. minutě perfektní ranou od modré čáry využil přesilovou hru Jan Zdráhal - 2:5. Ještě navýšit vedení poté mohli Michal Machač a Jiří Půhoný, ani jeden však tváří v tvář na Málka nevyzrál a tak přišlo snížení. Karel Klikorka se dostal ke střele mezi kruhy a překonal Kloučka potřetí - 3:5.

Pardubický brankář následně zachránil svůj tým při šancích Szathmáryho a Houšky. Pražané se ještě neúspěšně pokusili s výsledkem něco udělat při závěrečné hře bez brankáře. Prázdnou slavistickou branku však trefil Jiří Půhoný a upravil tak skóre na konečných 3:6.

Ohlasy po utkání

Jan Starý - asistent trenéra HC Dynamo Pardubice B

„Nečekalo nás vůbec jednoduché utkání. Dívali jsme se na to, jak Slavia hrála v přípravě s extraligovými kluby, je to velice nepříjemný soupeř, který dobře bruslí a vyznává útočný hokej. Musím říct, že v tomhle se kluci Slavii vyrovnali a po dvě třetiny skvěle drželi systém. Ve třetí třetině bylo vidět, že tam nebylo tolik těch věcí, které jsme po nich vyžadovali. Naštěstí jsme to v klidu dohráli."