8.9.2022
Dominik Dubovči

Dynamo v Chrudimi vysoko porazilo B tým

Historicky první vzájemný zápas mezi oběma týmy Dynama skončil v Chrudimi jednoznačnou výhrou zkušenějšího celku. Extraligový celek po většinu utkání dominoval, v dobrém světle se i tak ukázalo hned několik hráčů B týmu. Milan Klouček pak letos za áčko Pardubic vychytal své první čisté konto.

PŘ5, čtvrtek 8.9.2022, Chrudim

Dynamo Pardubice B

Dynamo Pardubice

0:7
0:2, 0:1, 0:4
Branky a nahrávky: 4. Říčka (O. Rohlík), 15. Radil (Zohorna), 25. Čerešňák (Paulovič), 42. A. Musil, 44. Hyka (Radil, Vála), 51. Říčka (O. Rohlík), 55. A. Musil (Košťálek, Říčka). Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 563.
Dynamo Pardubice B: Nečas (Kadlc) – Nedbal, Sýkora, Kaštánek, Oliva, Kubíček, Drtina – Kadlec, Rákos, Lichtag, Zeman, Kaut, Půhoný, Rouha, Machač, Turek, M. Rohlík, Pochobradský.
Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Radil, Zohorna, Hyka, Říčka, Kousal, O. Rohlík, Pavlovič, Poulíček, A. Musil, Bučko, Matýs, Koffer.

Komentář

Aktivněji vstoupil do utkání extraligový celek z Pardubic. Převahu sil i zkušeností zužitkoval už ve čtvrté minutě Robert Říčka, když si vyměnil puk s Ondřejem Rohlíkem a pohlednou kombinaci zakončil do prázdné branky.

Právě chrudimský rodák Ondřej Rohlík byl hodně vidět i u dalších akcí áčka. V polovině první třetiny třeba zadovkou u modré čáry přesně našel Roberta Kousala, který jel sám na branku a ve zvýšení skóre mu zabránil jen pohotový Nečas.

Když se poté za sekání nechal vyloučit Pavlovič, zahrozili před Kloučkem útočníci béčka Rákos a Machač. Přesilovou hru ale využilo pouze Dynamo A. Střelu Říčky z voleje ještě Nečas vyrazil, následnou dorážku od Radila už po zmatku v brankovišti neměl.

Na druhé straně se o chvíli později dobře ukázal i Klouček, když vychytal únik dvou na nikoho a bekhendový blafák Lichtaga. Ve 25. minutě tak první tým Pardubic zvýšil již na 3:0 – myšlenku svou chytrou nahrávkou vytvořil Paulovič, z perfektní pozice u branky doklepával Peter Čerešňák, který si tak připsal první gól v pardubickém dresu.

Nečas pak odolal Kousalově nebezpečné teči i střele Koffera, který mířil jen do tyče. Za béčko se zase z nadějných pozic neprosadili Kaut, Zeman ani Machač.

Áčko svou převahu potvrdilo krátce po druhé přestávce, v čase 41:12 získal puk v oslabení Adam Musil a po hezké stahovače propálil Nečase. Jen o dvě minuty později se na brankovišti prosadil Hyka díky bojovnosti Radila – 5:0. Skóre ještě přesnou ranou z kruhu navýšil Říčka svým druhým gólem v utkání. Podobně produktivním se stal pět minut před koncem také Adam Musil, který se podruhé trefil díky šikovné teči.

563 diváků tak vidělo výhru pardubického áčka 7:0, protože Klouček ještě famózním skokem zvládl vychytat i stoprocentní šanci Rouhy.

Ohlasy po utkání

David Havíř (HC Dynamo Pardubice B): „Zápas měl výborné tempo, kluci z áčka samozřejmě mají výbornou kvalitu. Chtěli jsme je potrápit a v určitých úsecích hry se nám to dařilo. Ale udělali jsme příliš mnoho individuálních chyb a extraligoví hráči je potrestali. Někteří naši hokejisti na takovou kvalitu soupeře nejsou zvyklí, ale ze zápasu se poučíme a budeme pokračovat v poctivé práci. Byla to pro nás skvělá konfrontace.“

Radim Rulík (HC Dynamo Pardubice A): „Myslím, že áčko podalo dobrý výkon. Takové zápasy často svádí k tomu, že kluci začnou něco vymýšlet a nepředvádí hru, kterou by měli. Ale dneska to z naší strany docela šlo, dali jsme sedm branek, produktivita tam byla. Výborně nám zachytal Milan Klouček, nulu si opravdu zasloužil. I když nebyl v takovém vytížení, musel si poradit s protiútoky, dorážkami, s oslabeními i se samostatným nájezdem. Jsem taky moc rád, že jsem viděl v akci naše hráče z béčka.“