20.2.2020
Redakce

Dorostenci těsně vyhráli nad Ševci!

Pardubice – Ve čtvrtek se na ledě v Pardubicích představili Ševci ze Zlína. Ti před zápasem na tom byli o čtyři body a tři příčky hůře. Utkání bylo velmi bohaté na góly. Ve vyrovnaném souboji musela rozhodnout až poslední třetina, která se lépe podařila domácí mládeži.

ELIOD extraliga dorostu, 8050, čtvrtek 20.2.2020

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

6:5
2:1, 1:2, 3:2
Branky a nahrávky: 7. Pavlata (Kloz, Chabada), 20. Pavlata (Burda, Kloz), 31. Pavlata, 41. Chabada (Kloz, Pavlata), 45. Chabada (Kloz, Burda), 55. Macas (Jirout) - 7. Mojžíš (Tomeček, Kráčalík), 33. Laciga (Jecho), 35. Broža (Mojžíš), 55. Ramert (Matúšů), 60. Hoferek (Broža). Rozhodčí: Mejzlík - Krejčí, Jiruška. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5.
Dynamo Pardubice: Borovička – Joudal, Hebek, Vašíček, Kubíček, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Pilař, Kubíček, Nekvinda, Kloz, Burda, Jirout, Štetka, Macas.
Berani Zlín: Málek (45. Synek) – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek , Kráčalík – Broža, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička.

Komentář

Začátek utkání se lépe povedl hostům, kteří v 7. minutě dokázali využít přesilovou hru. Tomeček, který se vydal podél mantinelu nahrál před prázdnou bránu na Matěje Mojžíše, který měl už jednoduchou práci, doklepnout puk do sítě. Domácí na to rychle zareagovali. Po vyhraném buly se okamžitě vydali do útoku a Dominik Pavlata tak po 17 sekundách propálil hostujícího Málka. V poslední minutě Dominik Pavlata nejprve nastřelil tyč, ale následně po nahrávce od Burdy se jeho hůl už nemýlila a puk poslala do branky - 2:1.

Druhou třetinu začali lépe opět hosté, kteří ve 25. minutě měli dokonce výhodu trestného střílení. Borovička však své betony k sobě přilepil zavčas a nedal Jechovi šanci na dorovnání. V polovině utkání se opět prosadil domácí Dominik Pavlata, který nejprve obral o puk hostujícího obránce a po samostatném úniku dokázal i samostatně zakončit. Po tomto gólu tak zaznamenal už hattrick. Ševci na nic nečekali a o minutu později se puk odrazil od hole domácího obránce až k Adamovi Lacigovi, který před Borovičkou puk jen lehce nadzvedl a poslal jej za jeho záda - 3:2. Ve 35 minutě dokázal Ondřej Broža, který vybojoval puk před soupeřovou brankou a následně technicky zakončil, vyrovnat.

Do poslední třetiny vstoupili lépe domácí. Po 15 sekundách hned první střela na branku od Ondřeje Charaby skončila mezi betony Málka. O čtyři minuty déle se Ondřej Charaba radoval znovu, když po krásné nahrávce od Kloza trefil puk pod břevno brankáře ze Zlína. V 55. ujel Václav Matúšů všem pardubickým hráčům a puk poslal před brankáře, kde se objevil Jan Ramert, který dokázal prostřelit Borovičku - 5:4. O 30 sekund déle se už radoval Matyáš Macas, který puk poslal za záda brankáře. Avšak i po tomto zásahu musel hrát dál, protože rozhodčí nejprve gól neuznal, po minutě hraní se šli rozhodčí poradit a společně trefu uznali a čas se musel vrátit a Ramert se mohl radovat podruhé ze stejného gólu. 21 sekund před koncem Ševci při hře bez brankáře dokázali pouze zkorigovat skóre a upravit ho na konečných 6:5, když se v chumlu před brankou nejlépe zorientoval Jan Hoferek a zakončil mezi betony Borovičky.

Ohlasy po utkání

Petr Hemský (HC Dynamo Pardubice): „Začali jsme dobře, byli jsme v tempu, měli jsme 15 střel. Druhou třetinu jsme polevili potom, co jsme dali takový šťastný gól na 3:1, bohužel nás to paradoxně poslalo dolů a přestali jsme bruslit. Dali jsme soupeři šanci, oni hráli mnohem líp. V poslední třetině jsme se vrátili k tomu, co jsme hráli v té první a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli."

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): „První třetinu jsme nechytli nástup domácích. Od druhé třetiny jsme to srovnali, hráči začali dobře napadat, zpřesnili jsme hru. Asi rozhodlo i to, že jsme neproměnili nějakou z přesilovek. Hodnotí se to těžko, protože se prohrálo sporným gólem a o to to bolí víc, ale jdeme dál a nebudeme se na nic vymlouvat."