21.11.2019
Redakce

Dorostenci na domácím ledě prohráli s Jihlavou

Pardubice - Dynamo se na domácím ledě utkalo s osmým týmem dorostenecké tabulky z Jihlavy. Po bezbrankové úvodní části zápasu se tempo výrazně zvýšilo, což také vedlo k prvnímu gólu utkání, který si připsali hosté. Adam Novotný však těsně před koncem druhé třetiny dokázal odpovědět a stav utkání tím srovnal. Poslední část zápasu přála Dukle, když Šimon Zdarsa dokázal prostřelit betony domácího gólmana a rozhodnout tak o konečném výsledku. Jihlava si tedy z Pardubic odváží tři body po vítězství 2:1.

ELIOD extraliga dorostu, 17. kolo, čtvrtek 21.11.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

1:2
0:0, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 39. Novotný (Kubíček) – 34. Nevšímal (Hrbek, Jungwirth), 53. Zdarsa (Jungwirth). Rozhodčí: Barek – Křivohlavý, Krejčí. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 70. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Dynamo Pardubice: Marossy – Joudal, Hebek, Vašíček, P. Kubíček, Panchartek, Koudelka, Špinka – Pavlata, Matuška, Jirout, J. Kubíček, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Macas
Dukla Jihlava: Maláč – Sapík, Adam, Macek, Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa, Juřička, Nevšímal, Sopotnik, Mlejnek, Valach, Pavelec, Jungwirth

Komentář

Oba týmy vstoupily do první třetiny dravě a tempo tak bylo po celých 20 minut velice vyrovnané. I přes velké šance na obou stranách se ani jeden z hráčů nedokázal prosadit. Nadějnou akci ovšem předvedl v 12. minutě Dominik Pavlata, který si dokázal sám zavézt puk do útočného pásma a tvrdě vystřelit na jihlavskou bránu. Hostující gólman Maláč však dokázal včas zakročit a puk vyrazit do bezpečí. Nejvíc šancí mohli diváci sledovat v posledních pěti minutách, kdy do toho domácí Dynamo šláplo a zvýšilo tlak na jihlavské hráče, ale ani to jim nepomohlo ke změně dosavadního stavu a oba celky tak odcházeli do kabin s prázdným kontem.

V druhé třetině se oba týmy činily a střel na branku bylo výrazně více. Jako první se dokázal prosadit jihlavský Nevšímal, který v 33. minutě precizně zpracoval přihrávku od Hrbka a tvrdě vystřelil z pravého kruhu. Marossy tentokrát nestihl včas zareagovat a Jihlava se tak na chvíli ujala vedení. To ovšem netrvalo dlouho, když v 38. minutě dokázal odpovědět domácí Novotný, který prostřelil betony jihlavského gólmana a srovnal tak stav na 1:1. Tempo obou týmů se po těchto akcích zvýšilo a poslední minuta tak ve velké míře zapojila brankáře do hry. Ti ovšem dokázali s přehledem uhlídat své brány a oba celky tak vstupovaly do poslední části zápasu za vyrovnaného stavu.

V třetí části zápasu zápasu se oba týmy snažily o vstřelení rozhodující branky, která by jim zajistila vítězství. Dynamo mělo díky častému vyloučení hostů mnoho šancí, ale štěstí tentokrát stálo na straně hostů. Poslední gól padl v 53. minutě, když se kvůli chybě v obraně Dynama dostal před bránu jihlavský Šimon Zdarsa a dokázal proměnit. Hosté se díky této brance dostali do jednogólového vedení, které si udrželi až do konce zápasu. I přes velkou snahu Pardubic se nepodařilo stav znova srovnat a Jihlava se tak mohla radovat z výhry.

Ohlasy po utkání

Michal Mikeska (trenér HC Dynamo Pardubice): „Několik hráčů jsme posunuli do juniorů, takže jsme měli změněnou sestavu. Vytáhli jsme kluky z B-týmu, takže jsme očekávali tuhý boj. První třetina nebyla špatná, dobře jsme plnili věci, které jsme chtěli, takže to bylo fajn. Bohužel jsme ze dvou chyb inkasovali a sami dali pouze jeden gól, což je málo. Chtěli bychom dávat třeba pět gólů, bohužel se nám to nepovedlo. Nebyli jsme dostatečně důrazní, nebyli jsme dostatečně chytří a musíme pogratulovat Jihlavě."

Štěpán Moravec (trenér HC Dukla Jihlava): „Byl to pro nás těžký a důležitý zápas. Nějakých dvacet minut jsme se rozjížděli, nebylo to ono. Od půlky zápasu se kluci neskutečně zvedli, zjistili, že se dá vyhrát i tady. Myslím si, že od půlky zápasu jsme byli lepší a že jsme si to vítězství zasloužili."