16.11.2019
Redakce

Dorostenci dotahovali v Mladé Boleslavi, nakonec padli 3:4

Mladá Boleslav – Pardubičtí dorostenci vstoupili do utkání v Mladé Boleslavi špatně, když inkasovali již v šesté minutě. Domácí náskok ve druhé třetině o gól navýšili. Ve 46. minutě vykřesal naději Dynamu Kloz, nicméně za dvě minuty skórovali opět hráči Bruslařů. V závěru snížil Novotný, ale opět domácí dokázali odskočit. 33 sekund před koncem korigoval Paleček.

ELIOD extraliga dorostu, 16. kolo, sobota 16.11.2019, ŠKOENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

4:3
1:0, 1:0, 2:3
Branky a nahrávky: 6. Král (Polák, Gardoň), 28. Polák (Křepelka, Plíšek), 48. Plíšek (Haas, Jasečko), 58. Polák (Gardoň, Král) – 46. Kloz (Nekvinda, Formánek), 56. Novotný (Paleček), 60. Paleček (Nekvinda, Kubíček). Rozhodčí: Zeliska, Háňa, Manák. Vyloučení: 5:5. Bez využití.. V oslabení: 0:1. Diváci: 140. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
Mladá Boleslav: Šatný – Moravec, Křepelka, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Sluka, Kredl, Gardoň, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, Král, Haas, Strnádek, Plíšek.
Dynamo Pardubice: Borovička – Hebek, Vašíček, Kubíček, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Jaša.

Komentář

Dynamo hrálo již po půlminutě první přesilovou hru, kterou ovšem využít nedokázalo. V šesté minutě využil skrumáže před Borovičkou Král, jemuž se povedlo dorazit puk do branky, Mladá Boleslav tak šla do vedení. Pardubicím dělaly problémy přechody do útoku, do konce první periody navíc muselo Dynamo zvládnout dvě oslabení. Do kabin tak šli spokojenější domácí, kteří hájili jednogólové vedení.

Zkraje prostřední části musel Borovička vytasit zákrok proti střele Jasečka. Následně se Pardubice dostaly po dvou faulech do početní nevýhody tří proti pěti. Obranná trojka Dynama srdnatě bránila, jenže ke konci Herčíkova trestu za hrubost inkasovala. V prostoru před brankou se nejlépe zorientoval Polák, který překonal Borovičku. Pardubice měly poté také výhodu přesilovky pět na tři, bohužel velkou šanci na snížení nedokázaly využít. Na Šatného si postupně nepřišli Kloz, Kubíček a Herčík. A protože hosté nepotrestali ani další faul pět minut před koncem periody, tak Mladá Boleslav držela vedení 2:0 po čtyřiceti minutách.

Úvod třetího dějství se Dynamu povedl. Formánek sice na brankáře Bruslařů nevyzrál, o chvilku později Kloz ano. Pardubický útočník prostřelil Šatného ranou z prostoru mezi kruhy. Za 99 sekund to bylo opět o dva góly. Haas vybídl ke skórování Plíška, který šancí nepohrdl. V 55. minutě ujel Herčík sám na brankáře, jehož nedokázal střelou na lapačku překonat. V čase 55:33 přeci jen Dynamo snížilo, konkrétně to byl Novotný. Neuběhly ani dvě minuty a dvoubrankové vedení Mladé Boleslavi bylo zpět. Gardoň vystřelil do mantinelu, od kterého se puk šťastně odrazil až do klece Borovičky. 79 vteřin před koncem si Pardubice vzaly oddechový čas a zkusily hrát v šesti v poli. Třiatřicet vteřin před závěrečnou sirénou ještě dokázal výsledek alespoň zkorigovat Paleček, jenž pohotově usměrnil puk do branky.