2.10.2019
Redakce

Souboj o třetí místo pro Bruslaře! Rozhodli až v nájezdech

PARDUBICE — Souboj o třetí místo tabulky měli pardubičtí dorostenci rozehraný na výbornou. Dvoubrankový náskok ale neudrželi, v poslední třetině dokonce Boleslav dokázala stav otočit, alespoň bod pro Dynamo zachránil vyrovnáním Kubíček. O výsledku se rozhodovalo až v nájezdech, kde měli Boleslavští větší štěstí a díky vítězné brance Szturce si odváží výhru 4:3.

ELIOD extraliga dorostu, 7. kolo, středa 2.10.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

3:4sn
1:0, 1:1, 1:2 - 0:0
Branky a nahrávky: 2. Paleček (Matuška, Koudelka), 29. Matuška (Paleček), 51. Kubíček – 34. Haas, 42. Szturc (Polák, Haas), 48. Půček (Peca, Křepelka), rozh. náj. Szturc. Rozhodčí: Bernat – Bohuněk, Hájková. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 26:44. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Dynamo Pardubice: Borovička – Joudal, Vašíček, Kubíček, Tvrdík, Koudelka, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Herčík, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Jaša, Štetka
Mladá Boleslav: Šatný – Moravec, Křepelka, Jasečko, Rajgl, Hrouda, Žabka, Moravec, Sluka, Kredl, Peca, Pavlík, Půček, Polák, Hruška, Szturc, Haas, Strnádek, Plíšek

Komentář

Na začátku zápasu se vše přiklánělo na stranu domácího týmu, když hned v první minutě vstřelil gól Adam Paleček a krátce poté na něj i navázal Jan Matuška, který dokázal protlačit puk mezi betony boleslavského Šatného, čímž Pardubice do dvougólového vedení. Hosté se sice snažili dostat domácí hráče pod tlak a stáhnout jejich ztrátu, ale to se jim bohužel nepovedlo a Pardubičtí tak vstupovali do druhé třetiny s velkým sebevědomím.

Druhá třetina začala velmi zostra, leč pro hosty smolně, vstřelená branka jim totiž kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti uznána nebyl. Ani tento moment však Středočechy na dno nesrazil, o čemž nás v 33. minutě přesvědčil boleslavský Oskar Haas, který poslal puk do soupeřovy brány a popohnal tím svůj tým k dalším útočným akcím.

Na první gól hostů navázal hned na začátku třetí třetiny Gabriel Szturc a srovnal tak na 2:2. Hostující tým neutlumilo ani následné vyloučení a po vydařené střele Jana Půčka se poprvé za zápas dostali do vedení Bruslaři. V 50. minutě za to ovšem vzal domácí Petr Kubíček, který poslal kotouč do levého rohu branky a využil tím přesilovou hru Dynama. Utkání tak nabralo ještě větší obrátky, ale ani to v řádné hrací době k určení vítěze nepomohlo.

Pardubický celek nezačal prodloužení velice slibně, když hned po dvou minutách byl na trestnou lavici poslán Formánek. Domácí si ale hru tři na čtyři zodpovědně pohlídali a i přes nadějnou střelu Haase neinkasovali. O tom, jak zápas dopadne tedy rozhodovaly závěrečné nájezdy. Jako první se prosadil hostující Vojtěch Polák a zvýšil tak šance na výhru Mladé Boleslavi. Domácí ovšem hned v následujícím nájezdu odpověděli, když precizní exekuci předvedl František Formánek. Výhra však padla do rukou hostí po zdařilém nájezdu Szturce, na který už Dynamo nedokázalo v žádném z následujících nájezdu reagovat. Mladá Boleslav si tak domů odvezla dva body za vítězství v poměru 4:3.

Ohlasy po utkání

Michal Mikeska (trenér FK Mladá Boleslav): „Boleslav – skvělý soupeř, další mančaft ze špičky naší skupiny. Dobrá konfrontace, hráli jsme velice dobře prvních deset minut, pak jsme trošku odpadli kvůli dvěma vyloučením a nedostali jsme se do tempa. Druhou třetinu jsme byli výrazně na kratším konci provazu. Třetí část se srovnala. Dělba bodů – nechci říct, že je spravedlivá, ale dopadlo to tak. Na nájezdy jsme si věřili, trénujeme je, ale dopadly špatně. Máme bod, nejsme zklamaní, ale ani úplně nadšení.“

Petr Haken (trenér BK Mladá Boleslav): „Pardubice měly dobrý vstup do utkání, především díky kvalitnímu pohybu. My jsme po dvou zápasech s Technikou a Jihlavou, které jsme zvládli, vypadali oproti Pardubicím ospalí. V průběhu zápasu si myslím, že se to otočilo a určitě jsme rádi, že jsme získali dva body.“