28.9.2019
Redakce

Přetahovanou s Havlíčkovým Brodem rozhodl v prodloužení Paleček

HAVLÍČKŮV BROD — Dorostenci slaví další vítězství do extraligové tabulky. V Havlíčkově Brodě se svěřenci trenéra Mikesky velmi rychle ujali dvoubrankového vedení, to ale v průběhu zápasu prohospodařili a o výsledek se museli strachovat. Zápas došel až do prodloužení, které po 29 vteřinách ukončil přesnou střelou Adam Paleček. Dynamo tak bere po výhře 3:2 dva body.

ELIOD extraliga dorostu, 6. kolo, sobota 28.9.2019, Zimní stadion Kotlina

Havlíčkův Brod

Dynamo Pardubice

3:4p
2:2, 0:1, 1:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 05:46 Bačkovský (Rauš, Dymák; 5/5), 15:17 Kuchta 4/5, 40:18 Holenda (Dymák, Rauš; 5/5) – 00:32 Chabada (Kloz; 5/5), 01:19 Kloz (Novotný, Formánek; 5/4), 25:27 Pavlata (Paleček; 5/5), 60:29 Paleček (Tvrdík, Novotný). Rozhodčí: Kubíček - Horáček, Kotounová. Vyloučení: 8:6 + Číhal (HBR) 10 min. zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 35. Střely na branku: 19:43. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Havlíčkův Brod: Kubík – Besmák, Jakubec, Zych (C), Kuchta, Číhal, Fišer, Kutlvašr, Doležal – Dymák (A), Juřica, Rauš (A), Janko, Holenda, T. Krejčí, D. Krejčí, Bačkovský, Kravec, Prášek.
Dynamo Pardubice: Kadlc – Hebek, Vašíček, Kubíček, Tvrdík, Koudelka, Chabada (A), Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček (A), Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz (C), Novotný, Štetka

Komentář

Začátek utkání lépe sedl pardubickému Dynamu, které dostálo svému jménu. Hosté dokázali během prvních dvou minut vstřelit dvě branky. V čase 0:32 padl první gól utkání. Matěj Kloz nahrál na modrou čáru Ondřeji Chabadovi, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Pardubice potom využily přesilovou hru. Adam Novotný vybídl ke skórování Matěje Kloze. Útočník hostí si sjel před Kubíka, které střelou k pravé tyči překonal. Havlíčkův Brod se nemohl dostat do tempa, ale k tomu mu pomohl první gól.

V šesté minutě se prosadil Michael Bačkovský. Hráč Jihlavy ve službách Havlíčkova Brodu využil krásné nahrávky od Dymáka, když zakončoval do poloprázdné klece. Více ze hry měl tým ze špičky tabulky – Pardubice. Hostující celek si vytvářel velký tlak, který ustála obrana Bruslařů v čele s Davidem Kubíkem v brance. Havlíčkův Brod vyrovnal v 16. minutě, a to ve vlastním oslabení. Matěj Kravec vybojoval puk u vlastní modré čáry a jel do šance s Janem Kuchtou. První jmenovaný překonal přesouvajícího se Kadlce. O dvě minuty později mohl vrátit vedení Dynamu Paleček, jenže ten trefil pravou spojnici Kubíkovy svatyně.

Druhá třetina přinesla atraktivní hokej. Diváci sledovali útočné choutky obou týmů, ale brankáři byli na svých místech. Ukazatel skóre se měnil až ve 26. minutě. Do opětovného vedení šli hráči Pardubic. Paleček střílel od modré a jeho ránu tečoval mimo Kubíkův dosah Dominik Pavlata. Hráči si nedarovali ani centimetr ledu, když se ve 32. minutě hnal na domácího gólmana Herčík. Forvard Dynama zkusil na brankáře Bruslařů bekhendový blafák, ovšem bez gólové tečky. Druhou třetinu nakonec zakončila pohledná kombinace Havlíčkova Brodu, která volala po vyrovnávající brance. Dymák nahrál na Holendu, který těsně minul prostor u levé tyče Kadlcovy branky.

Začátek třetí třetiny vyšel na výbornou Havlíčkovu Brodu. Dymákova střela skončila na zadním mantinelu, ale chytrou střelou o brankáře vyrovnal Tadeáš Holenda. Dynamo se potom muselo bránit ve čtyřech hráčích, ale paradoxně si vytvořilo slibnou šanci. Do úniku se dostal Kloz, ten ale neuspěl proti Kubíkovi. Bojovný hokej pokračoval na obou stranách, i když aktivnější byli Východočeši. V 53. minutě mohl vrátit hosty do sedla Formánek, ale i on ztroskotal na Kubíkovi. Trest pro Pardubice mohl přijít z hole Rauše. Zkušeného útočníka zradila koncovka. V závěru zápasu měly Pardubice přesilovou hru, kterou nedokázaly využít. Utkání nakonec muselo rozhodnout prodloužení. V něm dokázali hosté využít početní výhodu. Tvrdík nabil na pravý kruh Adamu Palečkovi. Útočník Dynama prostřelil přesouvajícího se Kubíka k pravé tyči.

Ohlasy po utkání

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Po hrozném začátku, kdy jsme si řekli v kabině co chceme hrát, jsme dostali za minutu dva góly. Byli jsme dole, ale postupně jsme se zvedali a bojovností jsme uhráli bod. Pro nás ten bod má cenu zlata. Zasloužili jsme si ho za tu bojovnost.

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Za stavu 2:0 jsme si říkali, že jsme začali velice dobře. Obě branky padly po krásných kombinacích. Byla v nich rychlost a krása. Bohužel, tím pro nás hokej skončil. Mysleli jsme si, že to půjde samo, ale nešlo. Musím pochválit soupeře, že se nevzdal. Hrál velmi dobře, když předváděl bruslivý hokej a především hrál soudržně a týmově. My jsme se potom dostali do takového stavu, kdy jsme byli podráždění, a nebyli jsme schopni přetlačit soupeře. Ztráta bodu nás netěší.