27.11.2016
Jan Hrabal

Dynamo prohrávalo 0:3, i tak veze z Plzně skvělé dva body!

PLZEŇ — Dynamo vyhrálo po fantastickém obratu! Domácí sice vedli na začátku druhé třetiny už o tři branky, Pardubáci se ale nevzdali. Nejprve snížili Lukáš Nahodil a David Tomášek, v závěru druhé části hry srovnal Tyler Redenbach. Pětašedesát minut hry vítěze nenašlo, a tak musely pomoci samostatné nájezdy. V nich rozhodli Petr Sýkora, David Tomášek a Ondřej Kacetl, který neinkasoval!

Tipsport extraliga, 25. kolo, neděle 27.11.2016, Home Monitoring Aréna

Plzeň

Dynamo Pardubice

3:4sn
1:0, 2:3, 0:0 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 9:00 Svoboda (Kracík; 5/5), 20:30 Svoboda (Kratěna; 5/5), 21:52 Koreis (Svoboda, Moravčík; 4/5) – 31:19 Nahodil (5/5), 32:32 Tomášek (5/5), 38:32 Redenbach (Mallet, Leduc; 5/5), rozhodující samostatný nájezd Sýkora. Rozhodčí: Hejduk, Polák – Gerát, Hynek. Vyloučení: 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) navíc Čáslava (Dynamo Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3547. Střely na branku: 38:21 (13:6, 13:8, 10:4 – 2:3). Srážky: 22:17. Vhazování: 36:33. Blokované střely: 18:4. Průběh utkání: 3:0, 3:4. Nejlepší hráči: Tomáš Svoboda – Ondřej Kacetl.
Plzeň: Machovský – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec, Pulpán, D. Sklenička, Němeček – T. Svoboda, Kracík, Kratěna – Johnson, Stach, Indrák – Lev, Preisinger, Kodýtek – Hrnka, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jiří Hanzlík a Ladislav Čihák.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Ščotka, Schaus, Čáslava, Nedbal, Bokroš, Leduc, Havlík – Hubáček, Tomášek, P. Sýkora – M. Kaut, Nahodil, Klimenta – Mallet, Redenbach, Panna – Zadina, T. Kaut, Poulíček – Beran. Trenéři: Pavel Rohlík a Michal Mikeska.

Komentář

Úvodní minuty utkání mezi plzeňskou Škodou a pardubickým Dynamem byly opravdu velice opatrné, oba celky nechtěly udělat chybu. O něco aktivnějšími hokejisty však byli domácí, kteří svým pohybem dělali obraně Východočechů problémy, ale většinou je zradila nepřesná finální přihrávka. A pak najednou, zrovna běžela devátá minuta, se indiáni dostali do vedení! Jaroslav Kracík udržel v rohu hřiště kotouč, ten od něj přebral střelec posledních zápasů, kterým je Tomáš Svoboda. Plzeňská 23 si se štěstím vybruslila před Ondřeje Kacetla, první velkou šanci ještě posila hostí lapila, nicméně na dorážku už byl pardubický gólman krátký – 1:0.

O minutu později měli domácí borci další obrovskou šanci, když po pasu Davida Stacha mohl zvýšit vedení Škody Nicholas Johnson, ale v ideální pozici kotouč netrefil. A o další minutku později bylo na plzeňském ledě opět velice rušno. Petr Kodýtek dohrával svého jmenovce Čáslavu, ten se po něm ohnal svou hokejkou a velmi nepříjemně forvarda zasáhl do obličeje. Mladému útočníkovi Plzně ihned začala téci krev a pro pardubického beka střetnutí úplně skončilo, protože sudí mu udělili trest do konce utkání. Pětiminutová přesilovka se však Plzni příliš nepovedla, branku Kacetla ohrozila jen sporadicky. I Dynamo si do konce první části připsalo několik pokusů, ale se všemi střelami si pozorný Matěj Machovský poradil.

Prostřední třetina začala pro Západočechy naprosto fantasticky, Plzeň se trefila dvakrát v prvních dvou minutách. Nejprve se parádně prokličkoval útočným pásmem Ondřej Kratěna, poté vystřelil, ale Kacetl proti němu dobře zasáhl betonem. Jenže! U branky Dynama číhal připravený Tomáš Svoboda, který si další dorážkou připsal druhý gól v duelu – 2:0.

A o minutu později se domácí trefili potřetí. Škodovka hrála v oslabení, Svoboda však na pravé straně vybojoval kotouč, následně se dostal do přečíslení s Jakubem Koreisem, jenž si připsal pohodový gól na 3:0.

Ale poté začalo mohutné dotahování Východočechů. Nejdříve se do úniku dostal Lukáš Nahodil, kterému kličku Machovský lapil, nicméně nešťastný vlastní gól si poté dal Jakub Lev – 3:1.

A to nebylo vše! O pouhou minutu později se kousek před kruhy dostal k odraženému puku David Tomášek, který kotouč napálil z voleje a připsal si důležitý druhý gól Pardubic – 3:2. Vrátit Plzni vedení mohl Ondřej Kratěna, který se opět šikovně uvolnil v útočném pásmu, ale parádně ho vychytal Ondřej Kacetl.

A tak minutu před koncem druhé periody udeřilo opět Dynamo. Tyler Redenbach byl zaparkovaný před brankou Machovského a ideální tečí Malletovy přihrávky potřetí překonal domácího strážce svatyně – 3:3!

Na začátku třetí třetiny o sobě znovu dala vědět elitní lajna Plzně, ale kapitán Kratěna si na pozorného Kacetla do třetice nepřišel. Indiáni si šli za vítězstvím více. Po zaváhání hostující gólmana za brankou mohl překlopit misky vah na plzeňskou stranu Tomáše Hrnka, leč z úhlu trefil pouze tyčku východočeské klece. Jak se blížil konec utkání, tak zřejmě Plzni začaly docházet síly a iniciativu přebraly Pardubice.

Žádnou větší šanci si však nevytvořily, jen často kombinovaly kolem Machovského klece, ale chybělo efektivnější zakončení. Plzeň však měla obrovské problémy s rozehrávkou. Branka už do konce základní hrací doby nepadla, takže duel dospěl až do prodloužení. Největší příležitost měli Plzeňští, když se Stach s Indrákem dostali do přečíslení, ale druhý jmenovaný Kacetla nepropálil. Tutéž situaci neproměnil ani o pár sekund později pardubický Jan Ščotka. Strhující duel tedy došel až do samostatných nájezdů. Ty rozhodl svou trefou Petr Sýkora, který tak zařídil dva body pro pardubický tým, ve druhé sérii se navíc nádherně trefil David Tomášek. Oba pokusy domácích zneškodnil skvělý Ondřej Kacetl.

Ohlasy po utkání

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Chtěli jsme soupeře zatlačit, ale Pardubice se rychle zvedly. Sráží nás, že si nepomůžeme góly v přesilovkách. Do druhé třetiny jsme vstoupili dobře dvěma góly, přesto jsme věděli, že zápas i za stavu 3:0 není zdaleka hotový. Měli jsme šance na to, abychom odskočili na čtyřbrankový náskok. Neproměnili jsme je a Pardubice nám ujížděly do brejků a vyrovnaly. Třetí třetina už byla nervózní z obou stran a v prodloužení byl soupeř lepší a nakonec zvládl lépe i nájezdy. Domnívám se, že jsme dnes měli vyhrát za tři body. Jeden bod je v naší situaci málo.“

Pavel Rohlík (HC Dynamo Pardubice): „První třetinu jsme začali dobře, ale Plzeň se dostala do hry v pětiminutové přesilovce, kterou jsme ubránili. Potom se soupeř dostal do vedení a hodně nás srazily dva rychlé góly na začátku druhé třetiny. Vypadalo to s námi beznadějně, ale Plzeň nahlodal náš první gól a pak už jsme byli lepší. Soupeř sice ještě měl další šance, ale kluci dokázali vyrovnat. Morálně jsme si zasloužili dva body, protože už v prodloužení jsme byli lepší. Rozhodli jsme až v nájezdech. Děkuji klukům za to, že se nevzdali a zvládli utkání ubojovat. Poděkování si zaslouží i naši fanoušci, že vážili tak dlouhou cestu a že nás po celý zápas podporovali.“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 14. 10. 2016
PCE - PLZ
4:2
25. kolo, 27. 11. 2016
PLZ - PCE
3:4sn
38. kolo, 13. 1. 2017
PCE - PLZ
2:3
51. kolo, 28. 2. 2017
PLZ - PCE
5:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ondřej Kacetl 65 0 35 3
Obránci G A +/- TM
Jérôme Leduc 0 1 0 0
Tomáš Bokroš 0 0 0 0
Petr Čáslava 0 0 0 0
Ladislav Havlík 0 0 0 0
Karel Nedbal 0 0 0 0
Nicholas Schaus 0 0 0 0
Jan Ščotka 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Lukáš Nahodil 1 0 0 0
Tyler Redenbach 1 0 0 0
Petr Sýkora 1 0 0 0
David Tomášek 1 0 0 0
Alexandre Mallet 0 1 0 0
Petr Hubáček 0 0 0 0
Martin Kaut 0 0 0 0
Tomáš Kaut 0 0 0 0
Tomáš Klimenta 0 0 0 0
Ondřej Panna 0 0 0 0
Patrik Poulíček 0 0 0 0
Filip Zadina 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube