28.2.2015
Adam Joska

Junioři vyhráli podruhé v řadě, doma skolili Slavii 5:3

PARDUBICE — Důležité tři body do čím dál více vyrovnané tabulky skupiny o play off DHL extraligy juniorů získali pardubičtí mladíci. Východočeši dokázali zdolat pražskou Slavii 5:3, po pracovitém výkonu se tak radovali ze druhé výhry v řadě. Branky domácích vstřelili Jiří Kysela, Miroslav Rohlík, Daniel Voženílek, Matěj Bažant a Ondřej Vála, Pardubice mají navíc se sešívanými lepší zápasovou bilanci.

DHL extraliga juniorů, 51. kolo, sobota 28.2.2015, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

5:3
2:1, 1:0, 2:2
Branky a nahrávky: 3:21 Kysela (Adam), 13:41 Rohlík (Špaček, Voženílek), 20:58 Voženílek (Bažant, Rohlík), 49:31 Bažant (Vácha, Špaček), 55:25 Vála (Voženílek, Špaček) – 7:34 Tejral (Saňa, Hlinka), 49:50 Nestrašil (Drahorád, Josefus), 57:13 Hlinka (Furch, Havelka). Rozhodčí: Veinfurter – Potůček, Tasch. Vyloučení: 4:5, navíc Adam trest ve hře – Saňa 10 minut osobní trest, Andres trest ve hře. Využití: 2:0. Diváci: 21. Střely na branku: 36:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Adam, Bažant, Budík, Vácha, Vála – Barkóci, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Kysela, Rohlík, Špaček, Velinský, Voženílek.
Slavia Praha: Novák – Bureš, Drahorád, Havelka, Kottek, Novák, Saňa, Vala – Andres, Červený, Furch, Hlinka, Ječný, Josefus, Kasala, Nestrašil, Tejral, Veselý.

Komentář

Obě mužstva vstoupila do utkání velice aktivně, hned v první minutě měla dobrou příležitost Slavia, jenže nedokázala dopravit kotouč do odkryté klece. Ve 4. minutě se Pardubice ujaly vedení, když Adam přihrál kotouč Jiřímu Kyselovi, který se štěstím trefil volné místo u levé tyče Nováka – 1:0.

Slávisté se ale ani po inkasované brance nevzdali a v 8. minutě se jim podařilo vyrovnat. Saňovu ránu příklepem od modré čáry tečoval šikovně Petr Tejral, Vejmelka už nestihl včas zareagovat a pustil kotouč za svá záda – 1:1.

Ve 14. minutě si Východočeši vzali své vedení zpět, Špačka sice bránil hostující hráč, ale i přesto dokázal od modré čáry nahrát na najíždějícího si Miroslava Rohlíka, který přesnou trefou zápěstím skóroval – 2:1.

Přestože Slavia vstoupila do druhé dvacetiminutovky aktivněji a ostřelovala pardubickou svatyni, tak se radovali domácí. Bažant tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střelu ještě před Novákem tečoval Daniel Voženílek, hostující gólman neměl šanci zareagovat a kotouč skončil za jeho zády – 3:1.

Ani po další inkasované brance hosté nepolevili a snažili se snížit na rozdíl jediné branky, hodně blízko gólu byl ve 29. minutě Vala, ale příklepem trefil pouze tyč pardubické svatyně. Na konci druhé třetiny měla Slavia možnost vyrovnat v přesilové hře po vyloučení Špačka, ale i přes několik solidních šancí nedokázala dostat kotouč za brankovou čáru.

Ve třetí třetině si diváci v pardubické Tipsport areně museli na gól počkat až do 50. minuty, kdy se sekundu před vypršením Saňova trestu prosadily Pardubice. Po přihrávce od Špačka vypálil od modré čáry Vácha, jehož ránu usměrnil za záda Nováka Matěj Bažant – 4:1.

Slávisté ale se svou odpovědí nečekali dlouho, devatenáct sekund po předchozí brance snížil po přihrávce od Drahoráda na rozdíl dvou branek Viktor Nestrašil – 4:2.

V 56. minutě vrátil Špaček kotouč zpět Voženílkovi, který ho nahodil na bránu, Novák ho vyrazil pouze před sebe a poté puk poslal Ondřej Vála pod hostujícím gólmanem do sítě – 5:2.

Tříbrankové vedení netrvalo dlouho, puku se zmocnil hostující Furch, který ho přihrál na Filipa Hlinku, jenž nasměřoval kotouč za bezmocného Vejmelku – 5:3.

Před závěrečnou sirénou se ještě do vzájemné potyčky dostal Adam s Andresem, oba dostali trest ve hře, ale to už nezměnilo nic na tom, že Pardubice poprvé v bojích o play off vyhrály za tři a mají pořád naději na postup.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 18. 8. 2014
SLA - PCE
1:4
16. kolo, 10. 10. 2014
PCE - SLA
5:4sn
46. kolo, 12. 2. 2015
SLA - PCE
2:1
51. kolo, 28. 2. 2015
PCE - SLA
5:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube