10.1.2015
Martina Sikorová

Junioři bez řady opor nestačili v Třinci

TŘINEC — Osm branek inkasovali junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice na ledě Třince. Mladí Východočeši nastoupili do zápasu na tři lajny a s pěti dorostenci, proti silnému protivníkovi se neprosadili.

DHL extraliga juniorů, 39. kolo, sobota 10.1.2015, Werk arena

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

8:0
1:0, 3:0, 4:0
Branky a nahrávky: 2:28 Kovařčík (Jaroš), 25:00 Kofroň (Kovařčík, Roman), 28:52 Kovařčík (Doudera, Christov), 31:28 Pěnčík (Zahradníček, Severa), 40:18 Kofroň (Kovařčík, Jaroš), 42:26 Kofroň (Kovařčík), 47:52 Kovařčík (Jaroš, Kofroň), 56:18 Severa (Pisarik). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 164. Střely na branku: 49:33. Průběh utkání: 8:0.
Oceláři Třinec: Dudáček – Doudera, Heider, Pisarik, Roman, Stránský, Zahradníček – Bednář, Christov, Jaroš, Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Pala, Pěnčík, Severa.
Dynamo Pardubice: Husár (31:28 Červený) – Adam, Bažant, Budík, Franc, Horyna, Nedbal – Barkóci, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Kysela, Panna, Pipek, Ružička, Velinský.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji Oceláři, kteří si hned ve třetí minutě vytvořili velkou šanci, Pisarik ale z levého kruhu napálil pouze horní tyč. To, co se nepovedlo třineckému kapitánovi, se ale o sedmnáct sekund později podařilo Ondřeji Kovařčíkovi a domácí tak šli do vedení – 1:0. Vyrovnat mohl chvíli nato Barkóci, ten ale trefil z prostoru před brankou přesně to místo, kde byl připravený Dudáček.

A tak znovu zvonila tyč pardubické branky, tentokrát po střele Doudery od modré. Oceláři poté dostali k dispozici přesilovou hru, hrozili však až po jejím skončení. Do brejku se protlačil Bednář, Husár si ale s jeho zakončením poradil. A z gólu se nemohl radovat ani Severa, kterému ve skórování zabránil výborný zákrok pardubického brankáře.

Po první třetině tedy nic nenasvědčovalo tomu, že by ve Werk aréně padlo mnoho branek. Hosté šli poté do čtyř a třinečtí hráči nabídku k navýšení svého vedení využili. Husár sice několik dorážek pokryl, na tu poslední z hole Adama Kofroně už ale zareagovat nestihl – 2:0. Další velkou šanci Třince poté spálil Christov, který přestřelil odkrytou část branky.

Stejný hráč se následně provinil hákováním a nabídl tak šanci hostům, ti ale nabídnutou výhodu nevyužili a hned po vypršení dvouminutové přesilovky inkasovali. Christov nahodil kotouč do brankoviště, odkud jej za záda Husára dopravil Michal Kovařčík – 3:0. Východočeši poté dostali k dispozici další početní výhodu, byli to ale právě oni, kdo znovu inkasoval.

Do samostatného nájezdu se dostal Marek Pěnčík, který svůj únik proměnil na 4:0 a vyhnal Husára na střídačku a do branky se postavil Patrik Červený. Do konce prostřední dvacetiminutovky si pak Oceláři vypracovali ještě dvě obrovské šance, Ondřej Kovařčík ale z brejku branku přestřelil a Pěnčík z vrcholku levého kruhu napálil horní tyč.

A gólové hody pokračovaly i v závěrečné části. Po sedmnácti sekundách se střelou mezi betony prosadil Adam Kofroň – 5:0. Korigovat nepříznivý vývoj utkání mohl následně Pipek, který ale kotouč do odkryté klece zasunout nedokázal. Na druhé straně byli domácí hráči úspěšnější. Adam Kofroň využil přesné nahrávky Ondřeje Kovařčíka a střelou do horní části branky zkompletoval hattrick – 6:0.

Patnáct minut před koncem duelu si velkou příležitost vytvořil Ružička, proti jeho střele z blízka si ale připsal úspěšný zákrok strážce třinecké branky. A opět se tak ukázalo, že nedáš, dostaneš opravdu platí. Střelu Kofroně vyrazil Červený pouze před sebe a Ondřej Kovařčík už neměl problém zakončit do odkryté branky – 7:0.

Perníkáři poté přidali na aktivitě, na výborně chytajícího Dudáčka ale vyzrát nedokázali. Dobrou šanci měl po zaváhání Pisarika obránce Budík, třinecký gólman se ale o své čisté konto připravit nenechal. Gólový účet utkání pak uzavřel Jiří Severa, který proměnil svůj nájezd střelou k bližší tyči na 8:0.

Zápasy v sezóně

15. kolo, 4. 10. 2014
PCE - TRI
0:5
30. kolo, 29. 11. 2014
TRI - PCE
5:3
32. kolo, 4. 12. 2014
PCE - TRI
0:4
39. kolo, 10. 1. 2015
TRI - PCE
8:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube