8.1.2015
Marek Votke

Junioři doma těsně podlehli Vítkovicím

PARDUBICE — Dvakrát vedli junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, první soutěžní zápas v Tipsport areně ale nepokřtili výhrou. Ostravané dokázali ve druhé polovině zápas, ve kterém se prosadili Filip Havrda, Tomáš Pipek a Adam Ružička, otočit.

DHL extraliga juniorů, 38. kolo, čtvrtek 8.1.2015, Tipsport arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Vítkovice

3:4
2:1, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 2:17 Havrda (Hlaváček, Barkóci), 18:46 Pipek (Ružička), 57:49 Ružička (Panna, Budík) – 10:10 Česlík, 29:37 Blahuta (Illéš, Demel), 44:34 Blahuta (Ballner, Illéš), 45:34 Kafka (Gřeš). Rozhodčí: Úlehla – Kis, Lučan. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Diváci: 50. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.
Dynamo Pardubice: Červený – Adam, Bažant, Budík, Franc, Nedbal, Petira – Barkóci, Havrda, Hlaváček, Krajňák, Kysela, Panna, Pipek, Ružička.
Vítkovice: Svoboda – Adamík, A. Charvát, M. Charvát, Demel, Ďurkáč, Rudl – Ballner, Česlík, Gelnar, Gřeš, Illéš, Jáchym, Kafka, Kuťák, Spratek, Sysala.

Komentář

Úvodní dvacetiminutovka tohoto střetnutí nabídla vcelku zajímavou podívanou se šancemi na obou stranách.

Pardubické hráče dostal již ve třetí minutě do vedení Martin Hlaváček, když se prosadil nenápadnou střelou přes obránce – 1:0.

Domácí vedli do jedenácté minuty. V ní se faulem provinil Matěj Bažant a nabídnutou přesilovku využil šestačtyřicet vteřin před jejím koncem Petr Česlík, když zakončil svižnou vítkovickou kombinaci – 1:1.

Domácí hráči si ale ještě stihli do konce prvního dějství vypracovat druhé vedení v zápase. Tomáš Pipek s Adamem Ružičkou ujížděli dva na jednoho, přičemž první jmenovaný doslova procpal kotouč za brankovou čáru i s gólmanem Svobodou. Rozhodčí chvíli váhal, ale nakonec gól uznal – 2:1.

Ve druhé třetině byli o poznání aktivnější hosté z Vítkovic. Prakticky celou třetinu se hnali do útoku a zatápěli domácí obraně. Po zásluze se jim také podařilo vyrovnat. Druhou přesilovku v zápase krásným příklepem v čase 29:37 využil Martin Blahuta – 2:2.

Ostravané mohli potom jít i do vedení. Největší předpoklady k tomu měla další šance Martina Blahuty, ale vítkovický útočník tváří v tvář Červenému nedokázal procpat kotouč za jeho záda.

Na pardubické straně stojí za zmínku pouze šance Ondřeje Panny, který v útočné třetině dojížděl zcela volný kotouč a ostrou ranou pohrozil Svobodovi. Na skóre to ale nemělo žádný vliv a po druhé dvacetiminutovce tak panoval nerozhodný stav.

Do poslední třetiny taktéž aktivněji vstoupili ostravští hráči. Ve čtyřicáté páté minutě svůj druhý gól vstřelil Martin Blahuta, když přijal přihrávku zpoza branky a ostrou ranou z první narval kotouč k levé tyči domácí branky – 2:3.

Přesně o minutu později se potom Vítkovice prosadily znovu. A prakticky úplně stejným gólem, když Tomáš Gřeš našel dobře postaveného Dominika Kafku, a ten procpal kotouč za Červeného záda – 2:4.

Záhy mohl zpět na rozdíl jedné branky snížil Ondřej Panna, když se řítil sám na Svobodu, ale vítkovický brankář jeho pokus zneškodnil.

Panna sice neuspěl, ale utkání slušně zdramatizoval dvě minuty před koncem Adam Ružička, když zužitkoval Budíkovu přihrávku a snížil na rozdíl jedné branky – 3:4.

Prakticky po zbytek třetiny potom domácí zkoušeli hru se šesti hráči v poli, ale Vítkovice nakonec těsné vedení uhájily a berou v tomto zápase všechny tři body.

Zápasy v sezóně

14. kolo, 3. 10. 2014
PCE - VIT
3:4
29. kolo, 28. 11. 2014
VIT - PCE
4:1
31. kolo, 1. 12. 2014
VIT - PCE
2:1
38. kolo, 8. 1. 2015
PCE - VIT
3:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube