8.9.2014
Simona Fischmeisterová, Jan Hrabal

Junioři válí: vyhráli také v Brně a v tabulce jsou třetí

BRNO — Výbornou formu mají na začátku extraligové sezony junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši vyhráli těžké utkání na ledě brněnské Komety a vystrnadili je z průběžné bronzové pozice. Vítězný gól střetnutí v Rondu vstřelil hned ve 2. minutě Radek Velinský, výhru stvrdil po Ščotkově přesném pasu Daniel Voženílek. První čistý zápas v sezoně vychytal Karel Vejmelka, lapil sedmatřicet střel domácích.

DHL extraliga juniorů, 7. kolo, pondělí 8.9.2014, Hala Rondo

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

0:2
0:1, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 1:53 Velinský (Pipek, Vácha), 59:47 Voženílek (Ščotka). Rozhodčí: Čech – Černý, Musil. Vyloučení: 8:7, navíc Veselý (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 136. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 0:2.
Kometa Brno: Jekel – Hájek, Kubeš, Kupčík, Šnajnar, Švejda, Vágner, Vlček, Vojáček – Biolek, Boltvan, Denk, Dufek, Dvořák, Dymáček, Garčic, Grünvald, Kozel, Král, Pokorný, Zohorna.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Adam, Franc, Nedbal, Ščotka, Vácha,Vála – Hlaváček, Krajňák, Kusý, Kysela, Panna, Pipek, M. Procházka, Velinský, Veselý, Voženílek.

Komentář

Pardubičtí junioři vstoupili do utkání jaksepatří. Už ve 2. minutě se prosadil Radek Velinský, mladý klučina nahodil kotouč zpoza brány a gólman Jekel si jej srazil mezi tři tyče – 0:1.

Do první sirény se už na světelné kostce stav neměnil. To však ani dlouho potom... Ani ve druhé třetině se i přes nespočet vyložených šancích komeťáci nedokázali dotáhnout. Pardubice byly opravdu kvalitním soupeřem, který dával Jekelovi pořádně zabrat, což se koneckonců projevilo i na skóre.

Bezbranková druhá část byla sice výživná co do šancí a střel na obou stranách, ale nulovým počtem vstřelených branek byla malou předzvěstí pro část poslední. Ta se totiž nesla ve stejném duchu – tedy útočení dost, gólů ale málo.

Na ten si diváci museli počkat až do samého závěru zápasu. Přesně dvě minuty před koncem třetí třetiny domácí pohřbili své naděje zároveň s vyloučením Libora Hájka, jenž fauloval protihráče a zbytek utkání jel sledovat z trestné lavice. Asi to nebylo moc příjemné, protože jeho omyl byl ze strany soupeře potrestán. Po nedokončeném vyhození domácích, které Jan Ščotka zachytil, s pukem na holi dojel až před bránu, kde přihrál Danielu Voželníkovi. Tomu už stačilo jen nastavit hůl a bylo dokonáno – 0:2.

Ohlasy po utkání

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): „Nezačali jsme tak, jak bychom doma měli začít. Dostali jsme branku a zvedali jsme se z toho celý zápas. Měli jsme plno šancí, některé byly i velice dobré, ale bohužel jsme žádné nedali. Rozhodující bylo to, že jsme neproměnili právě tyto šance. Dřeli jsme, bojovali, takže může klukům jen těžko něco vyčítat. Máme za sebou těžký víkend a po náročné sérii se chyby stávají.“

Marek Zadina (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Z naší strany byla první třetina výborná. Předváděli jsme pěkný hokej, Brno jsme přehrávali a dostali jsme se do vedení. Čekali jsme, že Brno přidá a zvýší tlak, rozhodně jsme jednogólový náskok nechtěli celé dvě třetiny bránit. V závěru se nakonec potvrdilo, že Kometa zvýšila nápor, ale my jsme to dotáhli do vítězného konce.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 8. 9. 2014
KOM - PCE
0:2
26. kolo, 17. 11. 2014
PCE - KOM
1:3
34. kolo, 11. 12. 2014
PCE - KOM
3:2
41. kolo, 17. 1. 2015
KOM - PCE
3:4sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube