19.8.2014
Jiří Liebrich, Jan Hrabal

Junioři sahali i na Spartě po bodech, neuspěli však

PRAHA — Druhý zápas v Praze během dvou dnů sehráli junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši vedli na ledě Sparty po chytrém Krajňákově gólu v přesilovce, nadějné vedení ale nevyužili. Během necelé půlminuty v závěrečném dějství dvakrát inkasovali a utkání jim proklouzlo.

DHL extraliga juniorů, 2. kolo, úterý 19.8.2014, Tipsport arena (Praha)

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

2:1
0:0, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 44:21 Litera (Vacek, Bláha), 44:45 Schwamberger (Langer) – 31:02 Krajňák (Ščotka). Rozhodčí: Lacina – Frodl, Charvát. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 67. Střely na branku: 40:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sparta Praha: Langer – Bláha, Kadeřávek, Kalina, Knobloch, Slavíček, Vacek, Vokurka – Arnošt, Augustin, Klindera, Krudenc, Litera, Lojka, Polesný, Martin Procházka, O. Procházka, Pulkrab, Schwamberger, Sladkovský.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Adam, Bažant, Franc, Nedbal, Petira, J. Procházka, Ščotka, Vácha – Bohuněk, Chvojka, Krajňák, Kusý, Kysela, Musil, Panna, Patzelt, Pipek, Michal Procházka, Velinský, Voženílek.

Komentář

Sparťané vstoupili do zápasu aktivněji a vytvořili si větší množství střeleckých příležitostí. Ihned po buly střílel Procházka, Vejmelka v brance Pardubic ale pohotově vyrazil maskou. Gólman hostí si vzápětí poradil i se dvěma ranami od modré, nejprve neuspěl Kadeřávek, poté nepochodil ani Vacek.

První přesilovku si zahráli Pardubičtí. V ní měl největší příležitost Krajňák, branku ale netrefil. Krudenc mohl svůj faul napravit krátce po ubráněném oslabení, sám před Vejmelkou ale nepochodil. Překrásnou akci poté vymyslel Schwamberger, který se protáhl za obranu do úniku, odkrytou bránu ale netrefil. Perníkáři si poté zahráli další přesilovou hru, Langer ale složitější zákrok vytáhnout nemusel. První gól nepřinesl ani únik Polesného s Lojkou, prvně jmenovaný totiž netrefil bránu.

Druhá třetina byla zpočátku opatrnější, příliš velkých šancí k vidění nebylo. Lepší šanci nepřinesla ani přesilovka Pardubic, vyloučen byl domácí Pulkrab. Další přesilovka už ale Pardubicím vyšla. Martin Krajňák dostal parádní pas na pravý kruh, odkud zkušeně trefil k levé tyči – 0:1.

Hosté mohli zvýšit na 2:0, střelec prvního gólu ujel v oslabení sám na bránu. Jeho bekhendový blafák ale vychytal Langer.

V závěru třetiny si Pražané vytvořili velký tlak, vynikajícího Vejmelku v bráně ale nedokázali překonat. Největší příležitost měl na své holi domácí křídelník Arnošt, ten ale odkrytou bránu z nadějně vyhlížející dorážky netrefil.

Sparťané vstoupili do třetí třetiny aktivně a během čtyřiadvaceti vteřin skóre otočili. Nejprve se prosadil Petr Litera, který využil parádního pasu Vacka přes útočné pásmo a trefil se do odkryté brány – 1:1. Hned v příštím střídání se prosadil Daniel Schwamberger, který po pohledné individuální akci překonal gólmana hostů mezi betony – 2:1.

Ve zbytku třetiny sparťané kontrolovali hru a nedovolovali soupeři ohrozit Langra v brance. Perníkáři v posledních 90 vteřinách třetiny odvolali brankáře, lepší šanci si ale vytvořit nedokázali. Z pražského tripu si tak odváží tři body za výhru na Slavii, sparťané však už byli nad síly Pardubických.

Zápasy v sezóně

2. kolo, 19. 8. 2014
SPA - PCE
2:1
17. kolo, 11. 10. 2014
PCE - SPA
4:0
35. kolo, 13. 12. 2014
SPA - PCE
2:1sn
42. kolo, 22. 1. 2015
PCE - SPA
4:1
48. kolo, 19. 2. 2015
SPA - PCE
5:0
53. kolo, 5. 3. 2015
PCE - SPA
0:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube